دو تندرو سوئدی برای دومین بار طی چند هفته اخیر مقابل کاخ سلطنتی استکهلم اقدام به هتک حرمت قرآن کردند؛ اتفاق سریالی مشکوکی که در کشورهای اسکاندیناوی در حال تکرار شدن است.
«سلوان مومیکا» و «سلوان ناجم» روز دوشنبه هم اقدامات موهن قبلی را نسبت به کتاب مقدس مسلمان تکرار کردند. وبگاه شبکه خبری الجزیره گزارش داده این عمل زننده در شرایطی انجام شد که پلیس حضور گستردهای در صحنه داشت. این دومین بار طی چند هفته گذشته است که مومیکا و ناجم در میدان «مینتورگت» اقدام به اهانت به قرآن میکنند. مینتورگت میدانی در مرکز سوئد است که گرداگرد آن ساختمانهای دولتی و کاخ سلطنتی قرار دارند. پلیس سوئد به بهانه اینکه اهانت به کتب مقدس «آزادی بیان» را محدود میکند در هفتههای گذشته از چنین اقداماتی حمایت کرده است. وبگاه شبکه خبری الجزیره نوشته مومیکا و ناجم ضمن انجام اعمال اهانتآمیز خود به کتاب مقدس مسلمانان با استفاده از بلندگو تلاش کردند تظاهراتکنندگانی را که در صحنه حضور داشتند، تحریک کنند. در جریان این اقدام، چندین نفر از تظاهراتکنندگان هم بلندگوهای خودشان را همراه آورده بودند و این باعث شد صدای این دو نفر تا حدی در میان صدای معترضان گم شود.
در میان جمعیت معترض گروهی حضور داشتند که لباسهایی شبیه آتشنشانها به تن داشتند و فریاد میزدند: «آتش نفرت را خاموش کنید.» به افرادی که برای اهانت به قرآن از پلیس سوئد مجوز دریافت میکنند برای اجرای برنامهشان یک ساعت وقت داده میشود و بعد از آن پلیس آنها را متفرق میکند. در ماههای گذشته اهانت به قرآن چندین بار در دانمارک و سوئد تکرار شده است. این موضوع موجب خشم کشورهای جهان اسلام شده که از این دو کشور خواستهاند این اقدامات را متوقف کنند. در دانمارک نیز روز شنبه، تعدادی از اعضای یک گروه راستگرای افراطی اقدام به آتش زدن نسخهای از قرآن در برابر سفارت ترکیه در کپنهاگ کرده و سپس به سوی سفارت عراق در پایتخت دانمارک حرکت کردند و در آنجا نیز قرآن را آتش زدند.
همزمان، بیانیه نهایی سفرای کشورهای سازمان کنفرانس اسلامی در لندن در محکومیت قرآن سوزی در کشورهای سوئد و دانمارک به پیشنهاد کاردار ایران در لندن و ابتکار سفیر عراق، نهایی و منتشر شد. در این بیانیه که تصویری از آن در حساب کاربری کاردار ایران در لندن منتشر شده با استناد به قطعنامههای مصوب در مجمع عمومی سازمان ملل، شورای امنیت و شورای حقوق بشر یادآوری شده که کشورها باید اقدام به اتخاذ قوانین، سیاستها و چارچوبهایی برای مقابله با اقدامات تبعیضآمیز، خصمانه و تحریکآمیز کنند. در این بیانیه که به پیشنهاد کاردار ایران در لندن و ابتکار سفیر عراق نهایی و منتشر شد، آمده است: «سفرا از موضع دولت عراق که خواستار اتمام اقدامات تحریکآمیز و موهن به هنجارها و معاهدههای الزامآور حقوق بشری از طریق اهانت به ادیان و باورها است، حمایت میکنند. چنین اقداماتی تهدیدی علیه صلح محسوب شده و به فرهنگ خشونت و نفرت دامن میزند.»