کد خبر: 1156256
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۰
جلسه، جلسه و باز هم جلسه! فقط چهار ماه تا برگزاری بازی‌های آسیایی هانگژو زمان باقیست. چهار ماهی که مثل برق و باد می‌گذرد، درست مثل سال‌هایی که از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا گذشت. تازه یک‌سال هم بابت کرونا اضافه شد تا فاصله برگزاری دو رویداد به پنج سال افزایش پیدا کند. با این‌حال ورزش ایران همچنان اسیر بی‌برنامگی است و هنوز نمی‌داند چگونه باید در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی قاره و جهان شرکت کند.
فریدون حسن

این روز‌ها تا دلتان بخواهد جلسه برگزار می‌شود، جلساتی که خروجی آن‌ها جز شعار و وقت تلف کردن چیز دیگری نیست که اگر بود حالا اعلام نمی‌شد که طی جلسات بعدی در خصوص رشته‌های اعزامی تصمیم‌گیری می‌شود!
در حالی که کشور‌های رقیب ایران در آسیا از همان زمان خاموش شدن مشعل بازی‌های جاکارتا شروع به برنامه‌ریزی کردند، اینجا و در ورزش فوتبال‌زده ایران هیچ برنامه‌ای برای بازی‌های آسیایی وجود ندارد.
باید تأسف خورد که حتی در نشست خبری دبیرکل کمیته ملی المپیک هم همه چیز تحت‌الشعاع انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید است و اگر زمانی باقی بماند در مورد مسائل، مشکلات و کمبود‌های دیگر رشته‌ها هم صحبت می‌شود. دردآور است که این «دیگر رشته‌ها» هستند که بار سنگین مدال‌آوری برای کاروان ایران در هانگژو را بر دوش می‌کشند، اما فعلاً در نگاه مسئولان ورزش ایران حتی آقایانی که در کمیته ملی المپیک نشسته‌اند کوچک‌ترین اهمیتی ندارند.
مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک با بیان اینکه دو جلسه دیگر باید کارشناسی کنیم تا بتوانیم لیست نهایی رشته‌های اعزامی را اعلام کنیم، می‌گوید: «بررسی کردیم و شانس مدال را با چهار دوره قبل مقایسه کردیم. طبیعی است اختلاف‌نظر کارشناسی است و برای جمع‌بندی نهایی دو جلسه داریم که یکی در داخل کمیته ملی المپیک  است. چون پیش‌بینی ما از کسب مدال با پیش‌بینی فدراسیون‌ها متفاوت است و باید دوباره با این فدراسیون‌ها جلسه بگذاریم. جلسه بعدی در ستاد عالی  بازی‌هاست تا لیست را نهایی کنیم.»

این روز‌ها بحث بودجه فدراسیون‌ها، بحث داغ ورزش است. فدراسیون‌هایی که باید هم برای بازی‌های آسیایی آماده شوند و هم خود را برای حضور در رقابت‌های کسب سهمیه المپیک آماده کنند، اما با وجود در پیش بودن این دو رویداد بزرگ به‌صورت قطره‌چکانی بودجه دریافت می‌کنند. مناف هاشمی در این خصوص می‌گوید: «سهم فدراسیون‌ها در حوزه اعتبارات مشخص است و ۲۰۰ میلیارد تومان سرجمع اعتبارات است. دو بند هم داشتیم که درصد مختصری از اعتبارات در اختیار رئیس کمیته ملی المپیک برای شرایط اضطرار قرار گیرد و حدود ۲۰ میلیارد تومان نیز به فدراسیون‌هایی که ضرورت دارد مربیان خارجی در کسب سهمیه المپیک و بازی‌های آسیایی داشته باشند، اختصاص می‌دهیم.»
وی ادامه می‌دهد: «تصمیم نهایی این است که حدود ۱۰ فدراسیون را جلسه بعد دعوت کنیم، حرف‌هایشان را بشنویم و بعد مصوبات را ابلاغ کنیم. ما نمی‌آییم براساس شاخص تعیین کنیم که سهم یک فدراسیون ۳ میلیارد است و در پایان به آن ۱۵ میلیارد بدهیم. برای تعیین شاخص هم ابتدا بحث و بعد همه را قانع می‌کنیم و در یک تصمیم‌گیری جمعی تصمیم می‌گیریم، این‌طور هم نیست که همه قانع شوند.»

نکته جالب توجه در حرف‌های مناف هاشمی تأکید او بر وابسته نبودن فدراسیون‌های ورزشی به دولت است. دبیرکل کمیته ملی المپیک در حالی چنین نگاهی دارد که همین حالا فوتبال به اسم خصوصی بودن و استفاده نکردن از منابع دولتی در حال چپاول بیت‌المال و بودجه وزارت ورزش است، اما در آستانه بازی‌های آسیایی از رشته‌های مدال‌آور و افتخارآفرین خواسته می‌شود به دولت متکی نباشند: «فدراسیون‌ها باید خودشان پیش‌بینی تأمین منابع مالی داشته باشند و همیشه متکی به دولت نباشند. خیلی از فدراسیون‌های ما وارد این فضا شده‌اند، اما خیلی‌های دیگر هم وارد این فضا نشده‌اند و فکر می‌کنند بودجه یعنی دولت یا کمیته ملی المپیک. دولت در اعتبارات دولتی یک ردیف را به عنوان کمک می‌دهد و امسال این کمک در ردیف بودجه وزارت ورزش است. من غیررسمی می‌گویم و وظیفه‌ام نیست که بگویم، اما برخی رؤسای فدراسیون‌ها فکر می‌کنند اعضای هیئت اجرایی در بودجه فدراسیون‌ها دخل و تصرف داشته‌اند. من مجبور شدم این موضوع را بگویم.»

حضور مربیان خارجی در برخی رشته‌ها هم دیگر محور حرف‌های دبیرکل کمیته ملی المپیک بود. هاشمی گفت: «همه رشته‌ها نیاز به مربی خارجی ندارند، اما در برخی رشته‌ها نیاز به مربی خارجی است، ولی هنوز هیچ پرداختی نداشتیم، حتی بحث شد، چون برخی فدراسیون‌ها اعتراض داشتند. شاید منصفانه نباشد عزیزانی که در جلسه هیئت اجرایی نیستند به رؤسای فدراسیون‌هایی که در هیئت اجرایی هستند حمله کنند. هر رئیس فدراسیون که عضو هیئت اجرایی باشد، طبیعی است که نقطه‌نظراتی داشته باشد که این باعث می‌شود یک فدراسیون خوشحال شود و یک فدراسیون محکوم کند. این به معنای آن نیست که کار کارشناسی هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک ایراد دارد. بودجه‌ای که در اختیار رئیس کمیته ملی المپیک قرار دارد در قالب سیاست‌هایی که ابلاغ می‌شود،  توزیع خواهد شد و برای توزیع ۲۰ میلیارد تومان کمک به فدراسیون‌هایی که مربی خارجی دارند، قرار شد یک نفر به عنوان نماینده هیئت اجرایی انتخاب شود که جلسه بعد انجام می‌شود تا دقیق‌تر بررسی شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار