گوینده و تدوین: مجتبی سرمدی
دانلود فایل صوتی پادکست عید غدیر
غدیر آمد. فردا، بزرگترین عید الهی است، عید ولایت و تکمیل نبوت. هزاروچهارصدواندی سال پیش در چنین روزهایی بود که تکلیف جریان هدایت بشر از نور و آسمان تا ابد مشخص شد؛ سردرگمی و گمراهی رخت بربست، کمال و معنویت متقن و مانا شد. همه ابنای بشری هم که تا همیشه خرسند و شکرگزار حاکمیت نور باشند، باز هم حق این مطلب آنگونه که بایدوشاید ادا نشده است. اصلاً مگر میتوان شأن و قدر دستگیری و کشاندن تکتک طالبان هدایت را از منتهای ظلمات به انتهای نورانیت ادا نمود؟! نه، و اما به قدر طاعت و استطاعت باید که شکر این نعمت بی بدیل را گزارد و خوبیهای بیکرانش را اشاعه کرد.
امشب و فردا قلب همه دوستداران حقیقت ناب در سراسر عالم، مشعوف و پرتپش است. ایران، کانون آزادیخواهان و منادیان حقیقت جهان، غرق در سرور و شادی است. بیرقهای زرد و آبی «علیبنابیطالب»، «فقط حیدر امیرالمؤمنین است» و «فمن دخل حصنی امن من عذابی» بر سر در خانهها، در مساجد و خیابانها برافراشته شده و رخ مینمایاند.
هر کس هرچه به دستش میرسد، زینتآرایی کرده و نکرده، در طبق اخلاص گذاشته و دیگری را با جان و دل میهمان میکند. چندسالی میشود که رسم نیکوی «اطعام غدیر» و اهدای هدایا در این عید بزرگ همهگیر شده، روزبهروز گسترش هم مییابد. مولاعلی (ع) عاشقان زیادی دارد؛ دارا و ندار، نوجوان و بزرگسال، مسلمان و غیرمسلمان. ایکاش این پاسداشت حق و بزرگداشت غدیر، همان هزاروچهارصدواندی سال پیش هم میبود تا اصلاً نوبت به ناحقی محرم و عاشورا نمیرسید.... بگذریم.
فردا قرار است در پایتخت ایران، خیابان ولی عصر (عج) از ساعت ۱۸ تا ۲۲ میهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر برگزار شود. ۳۵۰موکبدار و ۶۰۰ مجموعه مردمی از هیئتهای مذهبی، مساجد، گروههای جهادی، خدماتی و گروههای سرود در طول مسیر حضور دارند و با خدمات متنوع و جذاب، پذیرای شرکتکنندگان در مراسم خواهند بود. پذیرایی و اطعام در ایستگاههای صلواتی، برگزاری مولودیخوانی و سرود، برپایی غرفههای فرهنگی و آموزشی و خانوادگی و کودکانه، ۴۰ مجموعه شهربازی، اجرای پویشهای مختلف با موضوع غدیر، توزیع هدایا و بستههای محتوایی و پزشکی، عناوین برنامههایی است که در این رویداد تدارک دیده شده است.
غدیر، بالاترین عید امت محمد (ص) است. آن حضرت بود که فرمود: «روزغدیرخم، برترین و بالاترین عیدهای امت من است. روزی است که خدای متعال مرا مأمور کرد برادرم، علیبنابیطالب را، چون نشانهای بر امتم نصب کنم تا پس از من، با او راه را بیابند و روزی است که خداوند دین مرا کامل و نعمتش را بر امت تمام کرد و راضی شد که اسلام دین آنها باشد.» خود آن حضرت هم وصیت فرمود که این روز را جشن بگیرند: «پیامبران نیز چنین بودند و به جانشینان خود وصیت کردند که این روز را عید بگیرند.» و باز هم همان حضرت بود که اولین شادباش این عید را اعلام کرد و خطاب به مسلمانان فرمود: «هَنِّئُونی، هَنِّئُونی اِنَّاللّهَتَعالی خَصَّنی بِالنَّبُوهِ وَ خَصَّ اَهْلَ بَیْتی بِالاِمامَه؛ به من شادباش گویید، به من شادباش گویید، همانا خدای تعالی مرا به نبوت و خاندانم را به امامت برگزید.»
چه اجر و قربی دارند معتقدان به غدیر و پایبندان به اقامه شادباشی که رسول اکرم (ص) بنیانگذار آن بود و برایش به خود تهنیت گفت.