کد خبر: 1070911
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
وزیر نیرو خبر داد‌
وزیر نیرو با بیان اینکه ما در زمینه بازچرخانی آب ضعیف عمل کردیم در حالی که بازچرخانی امر مهمی است که هم در کشاورزی و هم در صنعت و مصارف خانگی می‌توان از آن استفاده کرد، گفت: طرح ضربتی کوتاه مدت برای حل مشکلات آب چهار استان به تصویب رسید. صنایع استان‌هایی که در این محدوده قرار دارند، مکلفند طی دو تا سه سال آب مورد نیاز خود را از طریق آب‌های غیرمتعارف تأمین کنند که وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه به صنایع کمک خواهند کرد تا سهم آب کشاورزی، شرب و محیط‌زیست بیشتر شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه ما در زمینه بازچرخانی آب ضعیف عمل کردیم در حالی که بازچرخانی امر مهمی است که هم در کشاورزی و هم در صنعت و مصارف خانگی می‌توان از آن استفاده کرد، گفت: طرح ضربتی کوتاه مدت برای حل مشکلات آب چهار استان به تصویب رسید. صنایع استان‌هایی که در این محدوده قرار دارند، مکلفند طی دو تا سه سال آب مورد نیاز خود را از طریق آب‌های غیرمتعارف تأمین کنند که وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه به صنایع کمک خواهند کرد تا سهم آب کشاورزی، شرب و محیط‌زیست بیشتر شود.
دولت سیزدهم در گام اول برای حل مشکل آب استان‌هایی، چون اصفهان، چهارمحال‌و‌بختیاری، یزد و خوزستان که در فلات مرکزی کشور قرار گرفته‌اند، تصمیم گرفت برای صنایع آب‌بر تکالیفی را تعیین کند، تا از این رهگذر از آب شرب و محیط‌زیست صیانت کند، در عین حال با بازچرخانی آب و استفاده از پساب چراغ صنایع را هم روشن نگه دارد.
علی اکبر محرابیان روز گذشته در حاشیه جلسه تشریح دستاورد‌ها و نتایج سومین جلسه بررسی مسائل آب چهار استان به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: جلسه در رابطه با مسئله آب چهار استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد و خوزستان که از حوضه زاینده‌رود متأثر می‌شوند با حضور دستگاه‌ها و استانداران این استان‌ها برگزار شد.
وی افزود: پیشنهادات مطرح شده جلسه قبل به تصویب رسید که براساس آن طرح کوتاه مدت و ضربتی تصویب شده تا دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، صمت، کشور و تعاون و همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف شدند پشتیبانی کامل را از اجرای این طرح‌های ضربتی انجام دهند.
محرابیان ادامه داد: امروز می‌توانیم از روش‌هایی برای تأمین آب صنایع استفاده کنیم که روش‌های مطمئن‌تر و پایدارتری هستند و از نظر اقتصادی هم برای صنایع کشور به صرفه است و استفاده از آب‌های غیرمتعارف در دنیا یک روش مرسوم برای تأمین آب موردنیاز است، مانند پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و استفاده از آب دریا.
وی گفت: در حوزه اصفهان در سال‌های گذشته برای استفاده از پساب در بخش صنایع اقداماتی انجام شده، اما کافی نیست. وزیر نیرو افزود: یکی از برنامه‌هایی که با جدیت دنبال می‌کنیم، این است که آب موردنیاز صنایع آب‌بری را که در مناطق کویری کشور قرار دارد با استفاده از پساب و آب دریا تأمین کنیم تا از آب موردنیاز کشاورزی و شرب استفاده نشود.
محرابیان تأکید کرد: صنایع می‌توانند توسعه یابند و ما مخالف توسعه صنایع نیستیم، اما امروز آبی که مردم ما برای شرب و کشاورزی نیاز دارند، جایگزینی ندارد، بنابراین صنایع را باید به گونه‌ای گسترش دهیم که مردم با مشکل تأمین آب مواجه نشوند.
وی افزود: راه دیگر برای تأمین آب مورد نیاز صنایع، بازچرخانی آب است که با این شیوه هم مردم به کسب و کار خود ادامه دهند و هم در تأمین آب شرب دچار تنگنا نشوند. وزیر نیرو با اشاره به اینکه برای تأمین آب مورد نیاز صنایع در چهار استان یاد شده برنامه میان‌مدت و بلند‌مدت در دستور کار است، گفت: صنایع استان‌هایی که در این محدوده قرار دارند مکلفند طی دو تا سه سال آب مورد نیاز خود را از طریق آب‌های غیرمتعارف تأمین کنند که وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه به صنایع کمک خواهند کرد تا سهم آب کشاورزی، شرب و محیط‌زیست بیشتر شود. محرابیان افزود: اگر در توسعه به آموزش توجه نکنیم برای مردم و برنامه‌ریزان کشور گرفتاری به وجود می‌آید. وی گفت: توسعه‌های اقتصادی و اجتماعی در گذشته تابع برنامه‌های آمایش نبوده، اما در برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۱ آمایش به عنوان یک موضوع محوری باید توجه شود و نه‌تن‌ها صنعت بلکه توسعه سکونتگاه‌ها و صنایع هم باید تابع آمایش باشد.
وزیر نیرو افزود: مخالفتی با توسعه صنعت نداریم، چون توسعه صنعت موجب اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و استقلال کشور می‌شود، اما الزامات در این زمینه باید رعایت شود. محرابیان گفت: بسیاری از صنایع می‌توانند در کنار آب‌های دریا توسعه یابند مانند مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی، فولاد و آلومینیوم که در صنایع جنوب کشور توسعه یافته‌اند.
وی تأکید کرد: در مواقعی که امکان انتقال صنایع در کنار آب وجود ندارد می‌توانیم از انتقال آب دریا و پساب و روش‌های متعارف دنیا یعنی بازچرخانی استفاده کنیم. وزیر نیرو افزود: ما در زمینه بازچرخانی آب ضعیف عمل کردیم در حالی که بازچرخانی امر مهمی است که هم در کشاورزی و هم در صنعت و مصارف خانگی می‌توان از آن استفاده کرد.
محرابیان گفت: در مصارف خانگی با تصمیمات ساده در زمان ساخت واحد‌های مسکونی و ادارات می‌توان از آب باران و بازچرخانی پساب، از آب استفاده شده مجدد استفاده کرد. وی افزود: یکی از مشکلات ما طولانی شدن طرح‌های عمرانی است که در سال‌های گذشته شاهد رکود جدی طرح‌های آبی کشور بودیم و بسیاری از مشکلات امروز به خاطر طولانی‌شدن این طرح‌ها است؛ به طور مثال خیلی از سد‌ها ساخته شده، اما شبکه انتقال و فرعی آن ساخته نشده‌است و در اعتبارات اولویت رعایت نشده، اولویت دادن به طرح‌های مهم یکی از اقدامات کنونی ما است.
وزیر نیرو گفت: امکان تأمین آب از طریق بازچرخانی را داریم، اما بازچرخانی در داخل واحد‌ها از جمله صنعتی، مسکونی، تجاری و کشاورزی به عهده مالک است تا بهره‌وری آب را افزایش دهیم. محرابیان افزود: در این زمینه‌ها باید مشوق‌ها و قوانینی وضع کنیم که این امکان فراهم شود.
وی همچنین به خشکسالی بی‌سابقه‌ای که در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته اشاره کرد و گفت: دولت با علم به این موضوع از ابتدا آب را در دستور کار خود قرار داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار