خیلی از کسانی که مدام در سفر به سر میبرند قوانین خیلی خاصی را رعایت میکنند. لازم نیست هر شرایطی را با قوانین عقلی مدیریت کنید. ویژگیهای یک همسفر خوب چیست؟ ۱۰ نکتهای که در ادامه مطلب آمده میتواند شما را به همراه بهتری در سفر تبدیل کند.
۱) سفر کردن همراه با دوستان میتواند دردسرساز شود، ولی اگر در هر شرایطی تاکتیک خوبی به کار ببندید هم از تجربه یک سفر به یادماندنی لذت میبرید و هم دوستانتان را از دست نمیدهید. وقتی صحبت از نوع رفتار در سفر میشود باید فرق بین بد و بدتر را بدانیم. به عنوان مثال کسی که نصف آبمیوه را روی تخت شما میریزد یا کسی که پاسپورتها را در روز اول سفر گم میکند با کسی که خمیردندان شما را قرض میگیرد یا همیشه کیف پولش را فراموش میکند، فرق زیادی ندارد. بعضی از این اتفاقات خندهدار بعداً همان داستانهایی میشوند که میتوانید با آب و تاب برای بقیه تعریف کنید.
۲) حتی مادر شما هم دوست داشت مدتی از شما دور باشد پس باید به همراه سفرتان حق بدهید که مایل باشد مدتی را به تنهایی بگذراند. لازم نیست کل وقایع سفر را با هم تجربه کنید. جدا شدن دوستان در سفر تجربه بهتری برای شما باقی میگذارد.
الزاماً نباید به جاهای خیلی دوری بروید. مثلاً میتوانید برای خرید به فروشگاه یا کافه بروید. اگر همراه شما تمایل ندارد از جاذبههای توریستی خاصی دیدن کند میتوانید به تنهایی به این مکانها بروید. بهتر است به زمانهایی که همراه سفر خود را تنها میگذارید تنوع بدهید به عنوان مثال یک روز صبح که زودتر از او از خواب بیدار شدید اتاق را ترک کنید تا دوستتان از اتاق ساکت و آرام برای مطالعه، تماشای تلویزیون یا هر فعالیت دیگر استفاده کند. باید به همراه سفرتان حق بدهید که مایل باشد مدتی را به تنهایی بگذراند. لازم نیست کل وقایع سفر را با هم تجربه کنید. جدا شدن دوستان در سفر تجربه بهتری برای شما باقی میگذارد.
در تنهایی خوش بگذرانید و از دیده و شنیدههایتان برای هم تعریف کنید. وقتی که به تنهایی از مکانهای دیدنی بازدید میکنید باید از قسمتهای جالب آن برای دوستتان صحبت کنید. هر بار که بدون همراهتان بیرون میروید برای او یک هدیه کوچک بیاورید مثلاً روزنامه، غذا، تمبر یا... میتوانید قبل از ترک کردن اتاق از او بپرسید که به چه وسیلهای احتیاج دارد. سپس با یک ایده جالب او را غافلگیر کنید.
۳) بعضی از افراد در سفر دوست دارند مدام هیجانزده شوند و با جنب و جوش فراوان از دیدنیهای سفر تجربههای جدید به دست بیاورند، ولی برخی دیگر مایل هستند که یک جا بنشینند و فقط تماشا کنند. وقتی که با یک همراه به مسافرت میروید باید با این تفاوتها کنار بیایید. این تفاوتها نه تنها به تفاوتهای فردی و شخصیتی بستگی دارد بلکه به فضای سفر هم وابسته است. به عنوان مثال وقت گذراندن در کنار ساحل با تفریح در پارک، تفاوت زیادی دارد و در هر شرایطی یکسری امور باید انجام شوند.
۴) وقتی به ساعت پرواز نزدیک میشوید باید هر چه سریعتر خودتان را به فرودگاه برسانید و در این شرایط بیخیال بودن شما به ضررتان تمام میشود. اگر امروز روز برگشت شما به خانه است، روزی است که برای هیچ کاری برنامهریزی انجام ندادهاید یا روزی است که تصمیم گرفتهاید کاری انجام دهید که دوستتان واقعاً به آن علاقه دارد. بهتر است زود بجنبید. وقتی یکی از همراهان شما در سفر تنبلی میکند و برنامه دیگران را به هم میریزد، شرایط غیرقابل تحمل میشود.
همیشه موقعیتی به وجود میآید که میتواند شما را سریعاً عصبانی کند: مثل راههای پیچ در پیچ فرودگاه، پارکینگ، بازرسی کیف، جمعآوری چمدان، انتخاب ماشین کرایهای، وارد شدن به هتل و چک کردن اتاق هتل، ولی بهتر است خونسرد باشید.
۵) از عبارت هرکاری دوست داری انجام بده استفاده نکنید. هنگام تصمیمگیری در سفر نظرتان را اعلام کنید. اگر طرف مقابل شما این بیتفاوتی در رفتار شما را ببیند بی شک دوست دارد به تنهایی سفر کند. اگر هنگام سفر درخواستی دارید و باید این قضیه را با همسفرتان در میان بگذارید، بهتر است با قاطعیت نظرتان را بیان کنید. بیتفاوت بودن (یا بدتر از آن، خودداری از در میان گذاشتن نظرتان) مسئولیت ارائه دادن ایدههای خوب را بر دوش دوست شما میاندازد. در این شرایط اگر اوقات خوبی را در سفر نگذرانید، همراه شما احساس بدی پیدا میکند.
۶) در خواندن نقشه توانایی دارید؟ مسئولیت آن را قبول کنید. عکاسی میکنید؟ دوربینتان را فراموش نکنید. بهترین سیگنال اینترنت را روی تلفن همراه خود دارید؟ انجام بررسی آنلاین را بر عهده بگیرید. زودتر از بقیه از خواب بیدار میشوید؟ وظیفه آماده کردن قهوه با شماست. شوخطبع هستید؟ فضای سفر را با جوکهایتان بهتر کنید.
۷) به وسایل دیگران دست نزنید. این نکته در زندگی روزمره هم مسئله مهمی است، ولی در سفر اهمیت دو، سه چندان پیدا میکند. همین اتفاقات کوچک و به ظاهر بیاهمیت میتوانند در سفر به فاجعه تبدیل شوند: گم کردن خمیردندان، استفاده از وسایل شخصی دیگران و.... اگر میبینید وسیلهای روی زمین افتاده به این معنا نیست که صاحب آن به وسیله هیچ احتیاجی ندارد.
۸) جروبحث در مورد مسائل مادی در سفر میتواند به رابطه دوستانه شما خدشه وارد کند. اگر بابت دیگران پولی خرج کردهاید بهتر است به بقیه تذکر بدهید و با دوستانتان مثل مجرم یا دزد برخورد نکنید. لازم نیست هر هزینهای را دقیقاً تقسیم بر تعداد کنید. سفر به پول احتیاج دارد، ولی هدف همه ما از سفر این است که خوش باشیم و هر لحظه را در مورد اینکه باید چقدر پول بدهیم فکر نکنیم. دوست خوب کسی است که گاهی مسئولیت پرداخت هزینه را بر عهده میگیرد. در باقی شرایط طرف مقابل هزینهها را میپردازد تا در نهایت حساب آنها با هم مساوی شود.
۹) انعطاف داشته باشید. برنامهریزی بیش از حد و بعد، حساسیت برای اجرا کردن برنامه میتواند مفهوم سفر را زیر سؤال ببرد. اگر به برنامهریزی وابستگی شدیدی دارید بهتر است به تنهایی به سفر بروید. همسفر خوب کسی است که در شرایط جدید سفر انعطاف به خرج بدهد.
گاهی اوقات شرایطی به وجود میآید که باید در مورد آن تصمیمگیری انجام شود. مثل غذا خوردن، بازدید از یک شهر جدید یا اضافه شدن یک روز دیگر به سفر. همراه واقعی با هر اتفاقی کنار میآید و همیشه منتظر غیرمنتظره هاست. تمام لذت سفر به تجربه فضاهای جدید و متفاوت، محدود میشود.
۱۰) قضاوت نکنید. شاید سلیقه دوست شما در زمینه هنر چندان جالب نباشد، مایل باشد مدام با افراد جدید صمیمی شود یا غذاهای فست فودی بخورد. زندگی شما با زندگی همسفرتان تفاوت زیادی دارد. لازم نیست همراه با او در هر شرایط خطرناک یا نامشروع پیش بروید، ولی اگر تصور میکنید رفتار او در حد استاندارد است، اجازه بدهید از لحظات خود لذت ببرد.
* نقل و تلخیص از وبسایت کجارو/ نوشته: الناز غفور