کد خبر: 998363
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
اعتراف معمار تحریم‌های امریکا
معمار تحریم‌های امریکا علیه ایران ادعا‌های مقام‌های فعلی این کشور را مبنی بر اینکه مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران مشمول تحریم نیست به چالش کشید و با بیان اینکه معافیتی در این زمینه وجود ندارد، گفت شرکت‌هایی که از تحریم‌ها تخلف کنند با جرایم سنگین مواجه خواهند شد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پس از آنکه همه جهانیان به تحریم‌های بشردوستانه به ویژه ارسال اقلام دارویی و بهداشتی به ایران اعتراض کردند، اکنون برخی مقامات سابق امریکا هم به ممانعت این کشور در مسیر کمک‌های انساندوستانه اعتراف کرده‌اند. ریچارد نفیو، از مقام‌های سابق دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق امریکا که از او به عنوان یکی از طراحان اصلی تحریم‌های ضد ایرانی یاد می‌شود، ادعا‌های مقام‌های فعلی دولت امریکا را مبنی بر اینکه مبادلات کالا‌های بشردوستانه با ایران مشمول تحریم نمی‌شوند به چالش کشیده است. ریچارد نفیو، در مصاحبه‌ای با روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز، بر نقش تحریم‌ها در هراس شرکت‌ها، گروه‌ها و کشور‌ها از کمک‌رسانی به کشور‌های هدف تحریم اذعان کرده است. نفیو می‌گوید: «قواعد پیچیده‌ای در کارند و شرکت‌هایی که قوانین تحریم‌ها را نقض کنند با جرایم سنگین مواجه خواهند شد». وی در ادامه با بیان اینکه شرکت‌ها احساس می‌کنند خطرات ورود به مبادله بشردوستانه با ایران زیاد و عایدی آن اندک است، بی‌میلی این طرف‌ها برای همکاری با ایران را یادآور شده است. نفیو در ادامه همچنین گفت: «خطرات ورود به چنین مبادله‌ای بسیار بالا است. هزینه‌های این کار هم بسیار زیاد است و سود ما به ازای آن بسیار اندک». روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز، در یادداشتی روز یک شنبه تصریح کرده با آنکه دولت امریکا روی کاغذ ارسال کمک‌های بشردوستانه از جمله غذا و کالا‌های بشردوستانه به ایران را از قوانین تحریم‌ها مستثنی کرده عملاً وضعیت متفاوتی حاکم است. این روزنامه نوشته است: «شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی، خصوصاً در شرایطی که دنیا با یک بیماری همه‌گیر روبه‌رو شده راه‌های آسان‌تری برای کسب سود سراغ دارند. از طرف دیگر انتقال اقلام بشردوستانه سود چندانی نصیب اکثر بانک‌های بین‌المللی، شرکت‌های کشتیرانی و بیمه هم نمی‌کند که آن‌ها بخواهند خطر تحریم‌ها را نادیده بگیرند». اعتراف مقامات سابق واشنگتن درحالی است که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا و سایر مقام‌های این کشور در روز‌های گذشته بار‌ها گزارش‌هایی را که از مانع‌تراشی تحریم‌ها در کمک‌رسانی به ایران در بحبوحه شیوع کرونا حکایت دارند رد و ادعا کرده‌اند قوانین امریکا مبادله کالا‌های بشردوستانه با کشور‌های تحت تحریم را معاف کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از زمان ورود به کاخ سفید در راستای اجرای سیاست فشار حداکثری، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرده و به‌رغم مخالفت‌های جهانی، حتی ارسال اقلام دارویی و بهداشتی به ایران را در زمانی که در بحبوحه مقابله با ویروس کرونا به این تجهیزات نیاز دارد، ممنوع کرده است. از سوی دیگر، دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک هم تحریم‌ها را «ستون پنجم» کووید۱۹ خواند و لغو تحریم‌ها را در مبارزه جهانی با ویروس کرونا ضروری برشمرد. در این گزارش آمده است: «تحریم‌ها توانایی ایران را در نبرد با کووید۱۹ مهار می‌کنند، در حالی که ایران یکی از بد‌ترین شیوع ویروس کرونا را تجربه می‌کند، تحریم‌های ایالات متحده که به گفته مقامات امریکایی، گسترده‌ترین مجازات‌هایی است که تاکنون بر یک کشور تحمیل شده است، به شدت مانع تلاش ایران برای شناسایی و معالجه بیماران و جلوگیری مؤثر از گسترش آن می‌شود. با این حال امکانات پزشکی، پزشکان و پرستاران ایران جزو بهترین‌ها در جهان است و ماهیت حرفه‌ای تلاش‌های ملی این کشور در سرکوب کووید۱۹ از سوی سازمان جهانی بهداشت، بسیار اذعان شده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار