کد خبر: 977345
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۰
یک کارشناس اقتصادی عنوان کرد
به راحتی می‌توان در کشور قاچاق کرد. مثل قاچاق رسمی که از گمرک‌ها انجام می‌شود و برای این کار کافی است یک گمرک شلوغ نظیر گمرک شهید رجایی را انتخاب کرد. ۷۰ درصد ترانزیت کشور در این گمرک است.
سرويس اقتصادی جوان آنلاين: یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به راحتی می‌توان در کشور قاچاق کرد، گفت: اگر قاچاقچی زرنگ باشد حتی می‌تواند برای واردات کالایش ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرد و در بندر کسی نمی‌پرسد که این کالا چیست.
به گزارش تسنیم، سلیمی‌زاده، کارشناس اقتصادی در برنامه پایش در خصوص نحوه قاچاق کردن تصریح کرد: به راحتی می‌توان در کشور قاچاق کرد. دو راه برای قاچاق هست؛ راه اول قاچاق رسمی است و از گمرک‌ها انجام می‌شود که برای این کار کافی است یک گمرک شلوغ نظیر گمرک شهید رجایی را انتخاب کرد. ۷۰ درصد ترانزیت کشور در این گمرک است.

وی ادامه داد: اگر قاچاقچی زرنگ باشد می‌تواند برای واردات کالایش ارز ۴۲۰۰ تومانی بگیرد. در بندر تقریباً کسی نمی‌پرسد که این کالا چیست و فقط مکانی برای انبار کردن کانتینر‌ها به شما می‌رود، چون بندر طبق قوانین منطقه آزاد محسوب می‌شود. انبار‌ها دست سازمان بنادر است و با سازمان گمرک هیچ ارتباطی ندارد.
سلیمی‌زاده گفت: هنگام ثبت سفارش اولین جایی است که کالا اظهار می‌شود. هنگام اظهار شما می‌توانید بگویید کالا یخچال است که در آن صورت ۶۴ درصد تعرفه دارد و می‌توانید بگویید قطعات یخچال است که در آن صورت هفت درصد تعرفه را خواهید پرداخت. در این خصوص می‌توان گفت که با یک اظهار ساده ۵۴ درصد تعرفه پرداخت نمی‌شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: برگه ثبت سفارش به ارزیاب داده می‌شود، اما باز هم به دلیل کار زیاد ارزیاب‌ها به احتمال ۹۰ درصد کالا تأیید می‌شود. نحوه ارزیابی نیز کاملاً سلیقه‌ای است. هنگام ارزیابی باید خود مالک حضور داشته باشد. کانتینر نیز به این صورت بازدید می‌شود که فقط چند لایه اول اجناس بازدید می‌شود و همه کانتینر را نمی‌توان بازدید کرد.

سلیمی‌زاده ادامه داد: در صورتی که ارزیاب متوجه شود کالا نادرست اظهار شده است نیز مشکلی جدی برای واردکننده ایجاد نمی‌شود. هنگام خروج کالا از گمرک، کانتینر از دستگاه ایکس‌ری عبور می‌کند که از این محل نیز به علت شلوغی گمرک راحت رد می‌شود، بنابراین کالای نادرست اظهارشده به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
سلیمی‌زاده تأکید کرد: بر اساس ادعای گمرک بیش از ۱۳۸ هزار میلیارد تومان برآورد قاچاق کشور است که البته طبق تحقیقات میزان قاچاق کشور بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است. از این مقدار ۱۷ هزار میلیارد تومان آن کشف می‌شود، اما از این مقدار نیز محکومیت برای هزار میلیارد تومانش صادر می‌شود، بنابراین عملاً مبارزه با قاچاق شوخی است و همه می‌توانند قاچاق کنند.

وی افزود: راه دوم قاچاق کردن، این است که با هماهنگی یک طرف خارجی فاکتور صادر می‌شود و این کالا برای کشوری ثالث است، به این صورت که کانتینر فقط از کشور رد می‌شود و به کشور ثالث می‌رسد. کانتینر در گمرک پلمب می‌شود، اما پس از ورود کانتینر به کشور با باز کردن پیچ‌های زیر کانتینر می‌توان کالای درون آن را با یک کالای جدید جایگزین کرد و پس از آن کالای قاچاق در کشور توزیع می‌شود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در دنیا همه کانتینر‌ها GPS دارند. در دنیا تنها ۷ درصد کانتینر‌ها به‌صورت تصادفی بازدید می‌شود. در صورت تخلف واردکننده نیز برخورد شدیدی با آن‌ها می‌گردد به گونه‌ای که دیگر قاچاق بصرفه نخواهد بود. کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای نقش مهمی در قاچاق کالا دارند. در کشور قانون برای مبارزه با قاچاق وجود دارد، اما به درستی اجرا نمی‌شود.

قاچاق ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است
سلیمی‌زاده تأکید کرد: بر اساس ادعای گمرک بیش از ۱۳۸ هزار میلیارد تومان برآورد قاچاق کشور است که البته طبق تحقیقات میزان قاچاق کشور بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است. از این مقدار ۱۷ هزار میلیارد تومان آن کشف می‌شود، اما از این مقدار نیز محکومیت برای هزار میلیارد تومانش صادر می‌شود.

لزوم برخورد قوه قضائیه با اخلالگران
در ادامه محمدصادق جعفری، دبیر مطالبه‌گری و گفتمان‌سازی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های آزاد گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دی ماه ۹۲ مصوب شده است ولی شش سال گذشته و انجام نمی‌شود. قانون می‌گوید انسان و کاغذ را تا جایی که می‌شود باید حذف و سیستم‌ها را جایگزین کرد.
جعفری با انتقاد از عدم قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قاچاق گفت: گزارش آماده شده و شنیده شده قرائت برای متخلفان قرائت شده ولی برای مردم قرائت نشده و در حال تغییرات است.

وی گفت: برخی مسئولان می‌گویند قانون را قبول نداریم، قانونی که رئیس‌جمهور ابلاغ و رهبر انقلاب تأکید کرده‌اند که در جواب این افراد گریزی به سخنان امام خمینی (ره) می‌زنم که «غلط می‌کنی که قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد.» مبارزه با قاچاقچی‌های خرد لازم است ولی قوه قضائیه باید یقه کسانی را بگیرد که مسئول بوده‌اند و شش سال است نگذاشته‌اند، قانون اجرا شود. فعال دانشجویی گفت: اگر سیستم‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پای کار بیاید مگر می‌شود آمار نداشته باشیم به چه کسانی کارت بازرگانی داده‌ایم؟ مثلاً پیرزنی در همدان که از کارت بازرگانی‌اش سوءاستفاده کرده‌اند و به نامش ۶۰۰ پورشه آورده‌اند. وی ضمن درخواست برای برخورد قضایی با مسئولان متخلف اجرای قانون مبارزه با قاچاق که شش سال است قانون را اجرا نکرده‌اند، گفت: آسیب قاچاق فقط به دولت نیست، قاچاق یعنی فرارسرمایه، یعنی بیکاری، طلاق و فساد در جامعه.
جعفری گفت: باید افرادی که اجازه اجرای قانون را در این شش سال نداده‌اند و سلامت و امنیت و زندگی مردم را به خطر انداخته‌اند، تاوان پس بدهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار