به گزارش خبرگزاری جوان از سنندج، استان کردستان با ظرفیتهایی که در تولید گوشت مرغ دارد تنها ۴۵ درصد میزان تولید خود را در استان توزیع میکند و یکی از استانهایی به شمار میرود که صادرکننده مرغ به استانهای همجوار است و نباید قیمت مرغ مصرفکننده در استان نسبت به سایر استانها بالاتر باشد.
استانهایی مانند کرمانشاه و زنجان مرغ خود را از کردستان تامین میکنند اما در برخی موارد قیمت مصرفکننده این دو استان پایینتر از کردستان است.
در حال حاضر قیمتهای متفاوتی از فروش گوشت مرغ در بازار وجود دارد و این مهم نیازمند بررسی و توجه متولیان امر است.
*قیمت مرغ مصرفکننده کردستانی باید کمتر از استانهای همجوار باشد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان در این جلسه اظهار کرد: کردستان استانی است که تولید مرغ آن بیش از مصرف درون استان است و بیشک نباید قیمت مرغ برای مصرفکننده کردستانی بیشتر از سایر استانهای همجوار باشد.
حسین فیروزی افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی و افزایش خرده فروشان گرچه ممکن است منجر به افزایش قیمت مرغ در استان شده باشد اما نباید حق مصرفکننده ضایع شود.
وی با اشاره به اینکه باید همه آیتمهای قیمت مرغ مورد توجه باشد، افزود: باید حقوق عوامل زنجیره تولید مورد توجه قرار گیرد و قیمت مصرفکننده نیز رعایت شود.
وی عنوان کرد: از مصرفکننده نهایی گرفته تا کسانیکه در کشتارگاه کار میکنند و یا در امر حمل و نقل هستند باید مراقب باشند که تولیدکننده به اندازه کافی سود ببرد در غیر اینصورت چرخه مختل میشود.
*رسالت کارگروه تنظیم بازار رعایت حقوق مصرفکننده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان یادآور شد: رسالت کارگروه تنطیم بازار رعایت حقوق مصرفکننده است و همه عوامل تولید به میزان کافی مزد زحمات خود را باید بگیرند.
فیروزی بیان کرد: قیمت تمام شده مرغ در استان باید از متوسط کشوری برای مصرفکننده پایینتر باشد چرا که این یک امر متناسب با منطق بازار است و هرجا عرضه بیشتر باشد طبیعتا قیمت هم کمتر خواهد بود.
وی افزود: هر روز اتحادیه قیمت را بین و جهادکشاورزی اعلام نظر میکند و آنچه که مبنای محاسبه است اعلامنظر جهاد کشاورزی کردستان خواهد بود.
وی گفت: همه باید به وظایف خود عمل کنند و کسی نباید از وظایف خود شانه خالی کند در عیر اینصورت برخورد جدی و قانونی صورت میگیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان اظهار کرد: وظیفه تنظیم بازار استان تامین و توزیع مواد غذایی و نیازهای اساسی مردم است و همه باید در این راستا احساس مسوولیت کنند.
فیروزی گفت: امروز شاهد شرایط جدیدی هستیم و عواملی که در زنجیره تولید تا مصرف نقش دارند باید بدانند که وضعیت جدیدی حاکم است و همه باید پای کار بوده، مسوولیت جدید را بپذیرند و به آرامشبخشی بازار کمک و حقوق مصرفکننده را رعایت کنند.
*حقوق مصرفکننده خط قرمز ماست
وی با بیان اینکه روز گذشته در مریوان یازده جوان برای امنیت کشور شهید شدند، گفت: زشت است اگر به وظایف خود عمل نکنیم و باید حقوق مصرف کننده را که خط قرمز ماست رعایت کنیم و بدانیم که حقوق تولیدکننده همعرض حقوق مصرفکننده است و باید با هم در نظر گرفته شوند.
وی بیان کرد: در شرایط اقتصادی جدید همه واحدهای تولید، توزیع، انتقال و فرآوری باید فداکاری کنند و حاشیه سودها را به حداقل برسانند تا آرامش به بازار برگردد و از ذهنیتهای منفی کاسته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان گفت: مردمی که به خرده فروشیها مراجعه میکنند باید توسط گشتها بازرسی و رصد شود چرا که خبر کمفروشی در سطح خرده فروشیها اعلام شده که به شدت بررسی میشود.
فیروزی افزود: گشتها و اکیپهای بازرسی باید بدون هیچ اغماضی با کمفروشی و گرانفروشان برخورد کنند.
*با گرانفروشان گوشت مرغ برخورد میشود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه عنوان کرد: هرکسی قیمت مرغ را بالاتر از قیمت تعیین شده به فروش برساند از سوی دستگاه نظارتکننده به شدت با وی برخورد شده و به تعزیرات حکومتی نیز معرفی خواهد شد.
محمد درهوزمی با اشاره به اینکه بحث تشکیل ستاد تشدید مبارزه با بحث اختفا و احتکار کالا در سطح بازار مطرح است کمیتهای باید در این راستا تشکیل شود.
وی گفت: ممکن است افرادی کالاهایی را اختفا و یا احتکار کنند بنابراین تشکیل این کمیته اقدامی مناسب برای برخورد با این افراد خواهد بود.
*توزیع گوشت مرغ منجمد در استانهای با قیمت مرغ بالا
مدیرعامل شرکت پشتیبانی دام استان نیز در خصوص مجوز توزیع گوشت در بازار بیان کرد: برای حمایت از مرغداران در استانهایی که قیمت مرغ برای مصرفکننده به هشت هزار و ۷۰۰ تومان برسد مرغ منجمد توزیع خواهد شد.
پیمان اسکندری عنوان کرد: در حال حاضر یکهزار و ۵۹۷ تن مرغ منجمد و ۳۵ تن گوشت قرمز در استان داریم.
وی همچنین به سهمیه ذرت، جو و کنجاله سویا در استان پرداخت و افزود: سهمیه درت استان هشت هزار تن است که یکهزار و ۱۰۴ تن وارد شده و سهمیه جو برای کردستان پنج هزار تن است که در حال حاضر دو هزار و ۷۷۱ تن در استان تخلیه شده است.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص کنجاله سویا در استان با کمبود مواجه هستیم و در صورتی که این کالا نیز وارد کشور شود سهمیه استان تخصیص مییابد.
*خرید ۳۰۰ هزار تن گندم در کردستان
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این کارگروه با اشاره به اینکه تمامی مراکز خرید گندم پر شده است، گفت: برای حمل و نقل گندم نیاز به عزم جدی است و ۳۰۰ هزار تن گندم معادل ۳۰ درصد خرید شده است.
شهریار حنیفی افزود: با وجود شرایط هوای استان پیشبینی میشود امسال بالای یک میلیون تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان خریداری شود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه ۵۰ درصد پول کشاورزان به حسابشان ریخته شده و نیاز است مراکز خرید برای خریداری گندمها تخلیه شوند.
*۲۵ هزار تن گندم در کردستان حمل شده است
مدیرکل امور راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان گفت: براساس بارنامههای صادره در طول شش روز اخیر ۱۰ هزار و ۴۸ کامیون بارگیری انجام و ۲۵ هزار تن گندم در این مدت حمل شده است.
حسینی عنوان کرد: در هفته اخیر به طور میانگین روزانه ۱۵۰ کامیون کار کردهاند و به ازای هر کامیون ۲۰ تن گندم حمل شد.
وی اضافه کرد: همچنین شرکت سیمان با طرف قرارداد خود ۴۸۲ کامیون با تناژ ۱۰ هزار و ۳۱۶ تن سیمان کیسهای و ۲۳۰ کامیون فلهای با تناژ پنج هزار و ۵۶۹ تن به سراسر کشور حمل کرده است.
وی عنوان کرد: پیشنهاد میشود باتوجه به اینکه اکنون مجوز ۲۰ ناوگان باری را در استان داریم برای تسهیل در حمل و نقل بار؛ طرف عراقی هر تعداد ناوگان که دارد میتواند به کمک بیاورد و مجوز لازم را دریافت کند.
باتوجه به اینکه امسال سال حمایت از تولیدات داخلی است باید پشتوانهای برای گوشت مرغ که بعد از صنعت نفت بیشترین سرمایه را در ایران به خود اختصاص داده است، وجود داشته باشد.
کارشناسان امر معتقدند اگر زنجیره تولید راه بیفتد همه هزینههای تولید کاهش مییابد و حقوق مردم بیشتر رعایت میشود که باید به این مهم توجه شود.