کد خبر: 853831
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۹
سنجش بهره‌وري در ۱۰ بنگاه بزرگ اقتصادي
رئيس سازمان ملي بهره‌وري از اعلام نتايج پايش بهره‌وري در 10 بنگاه اقتصادي در آذرماه امسال خبر داد و گفت: سنجش بهره‌وري دو بانك بزرگ كشور آغاز شده است كه نتايج آن به بقيه تعميم داده مي‌شود.
رئيس سازمان ملي بهره‌وري از اعلام نتايج پايش بهره‌وري در 10 بنگاه اقتصادي در آذرماه امسال خبر داد و گفت: سنجش بهره‌وري دو بانك بزرگ كشور آغاز شده است كه نتايج آن به بقيه تعميم داده مي‌شود.
بهره‌وري اگرچه به ظاهر يك واژه لوكس و كمتر دست‌يافتني براي اقتصاد ايران است، اما ظاهراً برنامه‌هايي براي افزايش بهره‌وري تدارك ديده شده كه به خصوص در برنامه ششم توسعه، جاي پاي پررنگ‌تري دارد. رؤيا طباطبايي، رئيس سازمان ملي بهره‌وري با اشاره به اينكه نتايج پروژه چرخه مديريت بهبود بهره‌وري در 10 بنگاه اقتصادي، آذرماه امسال به صورت رسمي اعلام مي‌شود، گفت: يكي از پروژه‌هاي ابلاغي براي سال اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال، اجراي چرخه مديريت بهبود بهره‌وري در 10 بنگاه بزرگ اقتصادي منتخب است كه از ابتداي تيرماه سال گذشته، آغاز شده و قرار است ظرف مدت ۱۸ ماه، به ثمر بنشيند. بر اين اساس تا پايان آذرماه سال‌جاري، نتايج آن اعلام مي‌شود و ما براي اينكه اين 10 بنگاه در نهايت باقي بمانند؛ 20 بنگاه را انتخاب كرديم و مقداري از كار را هم سال گذشته به ثمر رسانديم، اما امسال امور مربوط به اين پروژه مهم به اتمام مي‌رسد.
وي افزود: بر اين اساس در آينده، اين بنگاه‌ها كه چرخه مديريت بهبود بهره‌وري در آنها اجرايي مي‌شود، الگويي براي ساير بنگاه‌هاي اقتصادي كشور خواهند شد. نكته بعدي اين است كه ما براي عملياتي كردن برنامه جامع بهره‌وري كشور، گام‌هاي مؤثري برداشته‌ايم و به زودي ۷ برنامه‌اي كه درون برنامه جامع بهره‌وري ذكر شده‌اند؛ تقديم هيئت وزيران خواهد شد و از سوي رئيس سازمان اداري و استخدامي ارائه خواهند شد. وي تصريح كرد: تا پايان آذرماه، تمام نتايج، به صورت مكتوب نهايي مي‌شود؛ به نحوي كه گام به گام تمام قدم‌هايي كه برداشته شده، به صورت مستندسازي اعلام خواهد شد تا براي بنگاه‌هاي ديگر قابل استفاده باشد.
طباطبايي درخصوص وضعيت بهره‌وري نيروي كار و بهره‌وري عوامل توليدگفت: واقعيت اين است كه گذشته تاريخي در ايران نشان مي‌دهد كه بهره‌وري سرمايه، وضعيت بدتري را نسبت به بهره‌وري نيروي كار داشته است؛ به نحوي كه سرمايه‌هاي مناسبي را وارد كشور كرده‌ايم؛ اما به تبع آن نمي‌توانستيم استفاده‌هاي مناسبي از آن داشته باشيم. يا اينكه سرمايه‌گذاري صورت مي‌گرفته و موجودي سرمايه ما قابل توجه بوده است، ولي ارزش افزوده زيادي ايجاد نمي‌شد. در بخش نفت و گاز، سهم نيروي كار در ارزش افزوده آن، تنها يك درصد است و تمام توليد آن از طريق سرمايه‌گذاري و موجودي سرمايه انجام مي‌شود كه خيلي براي آن تعيين‌كننده است. وي درمورد هدفگذاري در بهره‌وري سرمايه افزود: براي سال ۹۶ كه همزمان با ابتداي برنامه ششم توسعه است، در بخش‌هاي مختلف اقتصادي هدف‌گذاري‌هايي صورت گرفته است كه به عنوان نمونه، بخش كشاورزي به طور متوسط چقدر رشد كند و چه سهمي از اين رشد، از طريق بهره‌وري در اين بخش انجام شود. يا بخش صنعت چقدر رشد كند و چند درصد از اين رشد، از طريق بهره‌وري حاصل شود. در طول برنامه ششم، اين سهم‌ها تا پنج سال هدفگذاري شده است كه اگر به مواد ۲ و ۳ برنامه ششم دقت كنيد، آنجا به صراحت ذكر شده است.
طباطبايي درخصوص بهره‌وري نظام بانكي تصريح كرد: ما الان محاسبات بهره‌وري را در چند بانك و البته به درخواست خودشان شروع كرديم كه خود آنها علاقه‌مند بودند كه محاسبات بهره‌وري را انجام دهند ولي اينكه كل نظام بانكي اين پايش را صورت دهند، هنوز در دستور كار نيست اما اينكه براي دو بانك اين كار را انجام داديم، مي‌تواند الگويي براي ساير بانك‌ها شود كه محاسبات مربوط به بهره‌وري را انجام دهند. براي كل نظام بانكي در آينده نزديك بعد از اينكه دو بانك متقاضي، محاسبات مربوط به بهره‌وري را در يك دوره زماني انجام دادند، پايش آغاز خواهد شد؛ به نحوي كه از مابقي بانك‌هاي كشور نيز خواهيم خواست با اين الگو، محاسبات خود را انجام دهند.
وي تصريح كرد: به اين ترتيب، براي كل نظام بانكي در آينده نزديك بعد از اينكه دو بانك متقاضي، محاسبات مربوط به بهره‌وري را در يك دوره زماني انجام دادند، پايش آغاز خواهد شد به نحوي كه از مابقي بانك‌هاي كشور نيز خواهيم خواست با اين الگو، محاسبات خود را انجام دهند. براي كل نظام بانكي مي‌توان اين كار را انجام داد و تمام بخش‌هاي اقتصاد بايد بتوانند محاسبات مربوط به بهره‌وري خود را انجام دهند. رئيس سازمان بهره‌وري افزود: در آن دو بانك، اتمام كار بستگي به اين دارد كه چقدر سريع بتوانند آمار و اطلاعات مورد نياز خود را تحويل داده و موجودي سرمايه نيز كه البته كار بسيار سختي است را بسنجند؛ البته موجودي سرمايه فقط نيست بلكه بايد آن را به صورتي انجام دهند كه تجديد ارزيابي صورت گيرد؛ اگرچه بايد توجه داشت كه تجديد ارزيابي هم به راحتي انجام نمي‌گيرد ولي اگر بتوانند اين كارها را انجام داده و طبق ضوابط و دستورالعمل‌ها بتوانند اين كار را سامان دهند، پروژه زياد زمانبر نيست. به هرحال جمع‌آوري اطلاعات مهم است كه زمانبر است و البته همانطور كه گفتم، تجديد ارزيابي دارايي‌هاي بانك هم بايد انجام شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار