رئيس كميته محيط زيست مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تصويب شش بند از سياستهاي كلي محيط زيست در مجمع گفت: تقويت نظام مديريت محيط زيست و شورايعالي محيط زيست در سياستهاي كلي محيط زيست مدنظر قرار گرفته است.
سيدمحمد مجابي با اشاره به برگزاري دومين جلسه رسيدگي به سياستهاي كلي محيطزيست در مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: در سياستهاي كلي محيط زيست كه پيشنويس آن به تأييد دفتر مقام معظم رهبري رسيده به عوامل حياتي آب، خاك، هوا و تنوع زيستي و نحوه حفاظت از آن پرداخته شده است.
وي با تأكيد بر اينكه تقويت نظام مديريت محيطزيست و شوراي عالي محيط زيست در سياستهاي كلي محيطزيست مدنظر قرار گرفته است، اظهار داشت: پيشگيري و ممانعت از انتشار آلودگي و برخورد با افرادي كه ايجادكننده آلودگي و تخريب غير قابل جبران بر محيطزيست وارد ميكنند، در اين سياستها تأكيد شده است. وي پايش مستمر عوامل آلاينده منابع حياتي را از ديگر موارد سياستهاي كلي محيطزيست مجمع تشخيص مصلحت نظام برشمرد و حفاظت از منابع طبيعي تجديدپذير و اعمال مديريت قانونمند در بهرهبرداري پايدار متناسب با توان اكولوژيك منابع را از ديگر مصوبات عنوان كرد و گفت: بر حفاظت از منابع ژنتيكي نيز در اين مصوبه تأكيد شده است. مجابي با اشاره به توجه به موضوع اقتصاد سبز و نگاه حمايتي به اقتصاد سبز در سياستهاي كلي محيط زيست مجمع افزود: نگاه ويژه به صنايع كم كربن، انرژيهاي پاك، محصولات كشاورزي سالم و ارگانيك و همينطور مديريت پسماندها و پسابها در اين سياستها شده است. رئيس كميته محيط زيست مجمع تشخيص مصلحت نظام، اصلاح الگوي توليد در بخشهاي مختلف اقتصادي و اجتماعي را از ديگر سياستهاي كلي محيط زيست مجمع عنوان كرد و افزود: در اين ماده بر بهينهسازي مصرف آب، منابع، مواد و انرژي تأكيد شده است. همچنين در سياستهاي كلي محيط زيست مجمع توجه ويژهاي به آبهاي زيرزميني و حمايت از عمليات آبخيزداري و آبخوانداري براي تعادلبخشي آبهاي زيرزميني شده كه بر حفاظت كيفي منابع آب تأكيد شده است.