کد خبر: 701589
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۴
جوان آنلاين گزارش مي‌دهد
بورس اين روزها آنچنان به خواب فرو رفته است كه گويي به اين زودي ها خيال بيدار شدن ندارد.
بورس اين روزها آنچنان به خواب فرو رفته است كه گويي به اين زودي ها خيال بيدار شدن ندارد. اگرچه در چند روز گذشته بازار مثبت بود اما معاملات يكشنبه و دوشنبه نشان داد كه بازار هنوز براي شروع مجدد روندصعودي آمادگي لازم را ندارد. نزول هاي مكرر سال 93 آنچنان براي سرمايه‌گذاران بي‌اعتمادي ايجاد كرده است كه به اين راحتي ها اعتمادشان جلب نخواهد شد. از لحاظ p/e بسياري از سهام به نقاط جذاب زير 5 و 6 رسيده‌اند و تعداد زيادي سهام از لحاظ ارزش ذاتي ارزنده هستند اما بازار آنقدر از لحاظ رواني دچار ترس شده است كه به بنيادها توجه زيادي نمي‌كند. اگرچه بسياري از تحليلگران كف‌هاي قيمتي جديدي را براي شاخص متصور نيستند اما هنوز بازار براي صعود مجدد نتوانسته است خود را بازيابي كند.

بازار از سال گذشته تا كنون نزديك به 200 هزار ميلياردتومان از ارزش خود را از دست داده است و به نظر مي‌رسد خيال ندارد به اين زودي‌ها اين كاستي‌ها را به جيب سهامداران بازاگرداند.


حركت حلزوني شاخص بورس


بازار بورس امروز با مبادله 774 ميليون و 981 هزار سهم به پايان رسيد و شاخص نتوانست بيش از 11.21 واحد رشد كند. ارزش بازار نيز به 2,943,684.218 ميليارد ريال رسيد. ارزش معاملات هم به 2 هزار و 106 میلیارد و 684 میلیون ریال رسيد. اگرچه بازار نسبت به ديروز افزايش بيشتري را نشان مي‌دهد . اما رشد بسيار كم و بازار بدون نوسان اين روزها با سهامداران همراه شده است. بيشترين افزايش شاخص همانند ديروز مربوط به نماد رمپنا با 21.6 واحد رشد و بيشترين تأثير منفي را وصندوق با 30.46 واحد بر بورس گذاشت. در بازار فرابورس نيز شاخص با 2.50 افت به رقم 735 واحد رسيد. امروز بازار اگرچه با صف‌هاي خريد سنگين مواجه نبود ولي جاي خوشحالي اش هست كه با صف‌هاي فروش نيز مواجه نبوده است. آنچه مسلم است سردرگمي در ميان سهامداران موج مي‌زند و بيشتر سهامداران نمي‌دانند كه سهام را بخرند يا اينكه بفروشند. شاخص آنقدر در اين مدت نزول كرده است كه ترميم آن نيز زمان بر خواهد بود.

از رويدادهاي مثبت اقتصادي امروز مربوط به مصوبات جدید کمیته ثبات بازار سرمایه درخصوص صنعت پتروشیمی و پالایشی بود كه شايد بتواند كمي از ابهامات مربوط به پالايشي‌ها را بكاهد و خود گامي موثر در تعيين تكليف قيمت خوراك پتروشيمي ها باشد و مثبت شدن بازار باشد. نكته ديگري كه اين روزها بازار درگير آن است نرخ بهره مالكانه است كه هنوز نتايج آن مشخص نشده است.

در فصل پاييز بالاترين بازدهی از آن ثنوسا با 260 درصد، کمباین سازی با 153 درصد، آبادگران 151 درصد، شیشه دارویی111درصد، سخت آزند 108 درصد، بترانس 102، فاراک 83 درصد، ثفارس 79 درصد بود.

از سوي ديگر بازار نفت در چند روز گذشته توانسته است براي خود در قيمت 44 دلاري كف‌سازي كند و با 7 تا 8 درصد صعود كمي از نگراني هاي كسري بودجه نسبت به قيمت نفت را از بين ببرد. در هفته گذشته رويترز خبر از توقف اکتشاف شل در لهستان و رومانی داد و همين خبر شايد نشانه‌اي باشد از اينكه قيمت نفت اگر زير 44 دلار بياييد توليد و استخراج آن براي شركت‌هاي شل امريكايي مقرون به صرفه نخواهد بود. از سوي ديگر از لحاظ تكنيكالي نيز قيمت نفت علائم برگشتي را صادر كرده است واحتمال اينكه به زودي بازار نفت جان دوباره‌اي براي كوتاه‌مدت به خود بگيرد بسيار زياد است. رشد قيمت نفت مي‌تواند نگراني‌هاي رواني بازار نسبت به كسري بودجه دولت را از بين ببرد و دوباره آرامش را به بازار بورس بازگرداند.

بازار طلا و ارز نيز اين روزها جذابيتي براي سرمايه‌گذاران ندارد. اونس پس از آنكه از فتح قله‌هاي بالاي 1305 دلار باز ماند در روز دوشنبه پس از بازگشايي با نزول همراه شد و به قيمت 1276 دلار رسيد. نزول انس طلا و ثابت بودن قيمت دلار در بازار باعث شد كه قيمت سكه روند كاهشي به خود بگيرد و به قيمت يك سكه تمام به 1027000 تومان در بازار برسد. اگرچه سكه در سال 93 توانست رشد 10درصدي براي خود داشته باشد اما همچنان نسبت به سود بانكي كه 22 تا 27 درصد هست بسيار عقب‌تر است و هنوز نتوانسته است نظر سرمايه‌گذاران را به خود جلب كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار