کد خبر: 698401
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
موضع‌گيري ورزشكاران مسلمان جهان عليه توهين به حضرت محمد(ص)
ورزشكاران مسلمان جهان رفتارهاي توهين‌آميز عليه پيامبر(ص) را محكوم كردند. حادثه گروگانگيري در فرانسه فرصت خوبي بود تا...
شيوا نوروزي
ورزشكاران مسلمان جهان رفتارهاي توهين‌آميز عليه پيامبر(ص) را محكوم كردند. حادثه گروگانگيري در فرانسه فرصت خوبي بود تا يك بار ديگر اسلام‌ستيزان در قاره اروپا عرض‌اندام كنند. اين حادثه موجب شد تا تصاوير توهين‌آميز عليه حضرت محمد(ص) براي چندمين بار در فرانسه منتشر شود. اين تصاوير با توجه به پيشرفت تكنولوژي و همه‌گير شدن استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي در سراسر جهان پخش شده و خشم مسلمانان دنيا را برانگيخته است. اين در حالي است كه مقامات فرانسوي اهميتي به توهين به اديان نمي‌دهند و با استفاده ابزاري از اصطلاح «آزادي بيان» سعي در تشويش اذهان عمومي و پياده كردن مقاصد ضد اسلامي خود دارند. با اين وجود ورزشكاران مطرح مسلمان از جمله يحيي توره و كريم عبدالجبار با محكوم كردن بي‌احترامي به مقدسات مسلمانان اين حركات را تحريك‌آميز خواندند.
 
تنها هفت روز از سال جديد ميلادي گذشته بود كه نگاه‌ها به پاريس و دفتر نشريه شارلي ابدو جلب شد. حمله دو گروگانگير به دفتر اين نشريه طنز در صدر اخبار رسانه‌هاي سراسر دنيا قرار گرفت. كشته شدن 12 نفر در اين گروگانگيري اين حادثه را به مرگبارترين رخداد پس از جنگ الجزاير تبديل كرد. دو برادر فرانسوي الجزايري‌الاصل با حمايت گروه تروريستي القاعده سال‌ها براي انجام فعاليت‌هاي تروريستي آموزش ديده بودند. منتها رسانه‌هاي فرانسوي به هيچ وجه اشاره‌اي به اين واقعيت‌ها ندارند و تنها تلاش مي‌كنند چهره‌اي ديگر از اسلام واقعي را به تصوير بكشند.
 
در شرايطي كه گفته مي‌شود انگيزه برادران گروگانگير چاپ كاريكاتور ابوبكر بغدادي سركرده گروه تروريستي داعش بوده، مسئولان نشريه شارلي ابدو با حمايت دولت فرانسه اقدام به چاپ دوباره كاريكاتور توهين‌آميز پيامبر اسلام كردند! نشريه‌اي كه تا پيش از اين، هفته‌اي 40 هزار نسخه از آن منتشر مي‌شد اين بار با استفاده از كمك‌هاي دولتي كاريكاتور ضد اسلامي‌اش را در 3 ميليون نسخه چاپ و توزيع كرد؛ اقدامي كه با واكنش ورزشكاران زيادي مواجه شده است. 
 
روزنامه‌ها زياده‌روي مي‌كنند
 
يحيي توره ديگر بيش از اين نتوانست در مقابل توهين‌ها عليه اسلام و نبي مكرم اسلام سكوت كند. اگرچه گفته مي‌شود دو تروريست فرانسوي با شعار «گرفتن انتقام پيامبر اسلام» به نشريه شارلي ابدو حمله كرده‌اند اما اسلام‌ستيزي و آزار مسلمانان ساكن فرانسه و ديگر كشورهاي اروپايي از جمله دلايلي است كه انتقادها را از چاپ مجدد كاريكاتور موهن افزايش داده است. مهاجم ساحل عاجي منچسترسيتي در گفت‌و‌گو با شبكه سي‌ان‌ان از توهين به حضرت محمد(ص) به بهانه آزادي بيان به شدت انتقاد كرد: «به عنوان يك مسلمان معتقدم كه هر كسي مي‌تواند نظرات و عقايدش را بيان كند. اما نكته مهم اين است كه همه مي‌دانيم روزنامه‌ها در بسياري از موارد زياده‌روي مي‌كنند و بعضي مواقع هم كار به توهين مي‌كشد. هر كسي طرز فكر خودش را دارد. يك روزنامه هم براي خودش نظر و خط‌مشي دارد كه مي‌تواند باعث رنجش و آزرده‌خاطر شدن مردم شود. شنيدن خبر حمله به دفتر شارلي ابدو ناراحت‌كننده است. براي كساني كه دوست، پدر و همسرشان را از دست داده‌اند، متأسفم. من هم دوستاني در پاريس دارم. شرايط كمي نگران‌كننده است؛ چراكه من مسلمانم و دوستانم نيز همين‌طور و از اتفاقاتي كه عليه مسلمانان رخ داده نگران هستيم.»
 
توهين‌هاي مكرر نشريات فرانسوي به ساحت مقدس پيامبر اسلام انتقاد شديد امتياز آورترين بازيكن تاريخ NBA را به همراه داشت. كريم عبدالجبار روزگاري سلطان ليگ بسكتبال امريكا لقب گرفته بود. سنتر اسطوره‌اي لس‌آنجلس ليكرز شش بار عنوان ارزشمندترين بازيكن NBA  و 19 بار حضور در تيم منتخب NBA را به دست آورده است. اين تنها بخشي از افتخارات عبدالجبار است كه او را به بسكتباليست جادويي ليگ امريكا تبديل كرده است. او يك ورزشكار مسلمان امريكايي است كه نمي‌تواند جو‌سازي رسانه‌هاي غربي عليه مسلمانان را تحمل كند. اين در حالي است كه او از معدود ورزشكاراني است كه پس از خداحافظي از دنياي قهرماني به نويسندگي روي آورده و تاكنون كتاب‌هاي متعددي از او به چاپ رسيده است. كريم عبدالجبار هم در گفت‌و‌گو با شبكه سي‌ان‌ان مخالفتش را با موضع‌گيري‌هاي اخير بر ضد مسلمانان و كاريكاتور منتشر شده اعلام كرد: «بيشتر مسلمانان اعتقادي به افراطي‌گري و كشت و كشتار ندارند. اتفاقات رخ داده ربطي به اسلام ندارد. همه مسلمانان تلاش مي‌كنند كه در صلح و صفا در كنار ساير اديان زندگي كنند. فقر و بي‌سوادي منجر به چنين حوادثي مي‌شود. مردمي به افراطي‌گري روي مي‌آورند كه هيچ شانس و انگيزه‌اي براي ادامه زندگي ندارند. آنها با خشونت زندگي و تلاش مي‌كنند با استفاده از نام دين رفتار خود را توجيه كنند. ولي هيچ چيزي نمي‌تواند افراطي‌گري‌شان را توجيه كند.»
 
سنتر اسبق ليكرز معتقد است ورزش مي‌تواند بسياري از اين افراطي‌گري‌ها را از بين ببرد: «ورزش نقش زيادي در اين زمينه دارد. وقتي كسي تمام تلاشش را براي پيشرفت در يك رشته ورزشي به كار ببندد و همزمان افراد مختلفي را با فرهنگ‌هاي مختلف ببيند كه همسو با او تلاش مي‌كنند، قطعاً نظرش نسبت به آنها تغيير مي‌كند. به عنوان مثال مي‌توانم به رابطه امريكايي‌ها و چيني‌ها اشاره كنم، رابطه‌اي كه از طريق پينگ‌پنگ بهبود يافت. اميدوارم رسانه‌ها از اين پس درك بهتري نسبت به آموزه‌هاي اسلام داشته باشند، به ويژه آنكه اسلام ديني ضد تروريسم است. اين همان نكته كليدي است كه بايد به آن بيشتر بها داده شود.»
 
حمايت فوتبالي‌ها در مستطيل سبز
 
توهين به مقدسات مسلمانان حمايت فوتباليست‌هاي شاغل در ليگ‌هاي فرانسه را به همراه داشت. در ادامه واكنش‌هاي اهالي ورزش نسبت به چاپ كاريكاتور توهين‌آميز در نشريه شارلي برخي از باشگاه‌هاي فرانسوي به بازيكنان مسلمان خود اجازه دادند با پوشيدن پيراهن‌هايي كه روي آنها نوشته‌اي عليه اهانت به پيامبر اسلام حك شده اعتراض خود را نشان دهند. يوسف حاجي، مهاجم مراكشي تيم نانسي اولين بازيكني بود كه اين تيشرت را به تن كرد: «به عنوان يك مسلمان از اين رفتارها ناراحت هستم. گروگانگيران كشته شده هيچ ربطي به اسلام ندارند. آيات قرآن كريم همگي عليه خشونت و افراطي‌گري هستند. اين روزها به عنوان يك مسلمان بايد از حقوق خود دفاع كنيم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار