عضو كميسيون آموزش مجلس در خصوص «واگذاري مدارس دولتي به مؤسسان مدارس غيردولتي» گفت: در اين خصوص نگرانيهايي داريم و آن اين است كه دولت آرام آرام يارانه خود به اين مدارس را قطع كند و آموزش و پرورش را به سمت خصوصيسازي سوق دهد.
حجتالاسلام والمسلمين عليرضا سليمي اظهار داشت: چند نكته در اين خصوص وجود دارد كه يكي از اين موارد، مديريت مدارس است به عنوان مثال در بعضي كشورها، مدارس تحت مديريت شهرداريها اداره ميشوند.
وي ادامه داد: در كشور ما مشخص نيست كه ميخواهند چه كاري انجام دهند ولي بر اساس نص قانون اساسي بايد آموزش و پرورش عمومي و رايگان در كشور باشد و در اين ميان كساني كه توانايي مالي بهتري دارند در مدارس غيرانتفاعي كه از سرويسدهي ويژهاي برخوردارند، تحصيل ميكنند. حجتالاسلام والمسلمين سليمي افزود: دولتها معمولاً نگاهشان به آموزش و پرورش يك نگاه واقعي نيست، چراكه بودجه آموزش و پرورش را هزينه ميدانند نه سرمايه و اين نوع نگاه، آسيبهاي فراواني در كشور داشته است. عضو كميسيون آموزش مجلس يادآور شد: دولتهاي مختلف به دنبال برداشت از جيب مردم براي جبران كسري بودجه آموزش و پرورش برآمدند و روشهاي مختلفي توسط دولتها پيش گرفته شده كه يكي از آنها واگذاري مدارس دولتي به بخش غيردولتي است.
وي اضافه كرد: در اين خصوص نگرانيهايي داريم و آن اين است كه دولت آرام آرام دست حمايتي و يارانه خود به اين مدارس را قطع كرده و آموزش و پرورش را به سمت خصوصيسازي سوق دهد و اين نگراني جدي است كه امروز كشورمان را تهديد ميكند.
حجتالاسلام والمسلمين سليمي خاطرنشان كرد: در اين طرح هنوز هيچ گزارشي از عملكرد سال گذشته داده نشده است و از 400 تا 500 مدرسهاي كه سال گذشته اقدام واگذاري را انجام دادهاند، هيچ گزارشي به مجلس داده نشده است و در هالهاي از ابهام قرار دارد.
عضو كميسيون آموزش مجلس تصريح كرد: در حال حاضر در بودجه نيز همين مسئله را تكرار كردند كه با توجه به ابهاماتي كه براي مجلس وجود دارد، مجلس با يك نگاه ترديدآميز به اين مسئله نگاه ميكند و از سويي اين نگراني وجود دارد كه دولت در آينده نهچندان دور به دليل مشكلات مالي كه دارد يارانه مدارس را ندهد.