کد خبر: 696059
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۰
انتقاد مسئول كميته علمي مؤسسه تحقيقات سرطان ايران
از ۳۱ استان در كشور ۱۱ استان فاقد امكانات براي جوابگويي به نيازهاي بيماران سرطان هستند و مردم اين استان‌ها صدمات روحي، جسمي و مالي بسياري براي آمدن به شهرهاي بزرگ مي‌بينند.
از ۳۱ استان در كشور ۱۱ استان فاقد امكانات براي جوابگويي به نيازهاي بيماران سرطان هستند و مردم اين استان‌ها صدمات روحي، جسمي و مالي بسياري براي آمدن به شهرهاي بزرگ مي‌بينند.
فرهاد سميعي، مسئول كميته علمي موسسه تحقيقات، آموزش و درمان سرطان ايران در نشست دومين همايش سرطان و پيشگيري با اعلام خبر فوق گفت: كشور ما متأسفانه با وجود اينكه از نظر نيروي پزشك و متخصص سرآمد منطقه است در عرصه سرطان مركز يا مؤسسه‌اي كه به صورت مأموريت‌دار فعاليت كند همپاي شأن علمي كشور وجود نداشته است.
وي افزود: ضعف در توزيع كافي و يكنواخت امكانات و نيروي متخصص در كشور وجود دارد به طوري كه از 31 استان در كشور 11 استان فاقد امكانات براي جوابگويي به نيازها هستند و مردم اين استان‌ها صدمات روحي، جسمي و مالي بسياري براي آمدن به شهرهاي بزرگ مي‌بينند.
سميعي ادامه داد: ارائه درمان به بيماران به امكانات و تجهيزات براي ارائه خدمات برمي‌گردد كه بايد براساس توزيع جمعيت باشد كه ما از اين بابت دچار كمبودهايي هستيم و با عدالت اجتماعي بر سلامت منافات دارد.
موسسه تحقيقات، آموزش و درمان سرطان ايران افزود: ما هم‌اكنون كمبود كمي از نظر نيروي انساني داريم و كيفيت ارائه خدمات در عرصه سلامت در بهترين انواع وجود دارد اما به دليل عدم توزيع امكانات دسترسي خوبي وجود ندارد.
وي ادامه داد: بسياري از عوامل محيطي در ابتلا به سرطان مؤثر هستند اما در عين حال كه پيشگيري قدم اول در كنترل سرطان است بايد عزم جدي در سازمان‌هاي مرتبط وجود داشته باشد و سازمان‌هاي مرتبط نسبت به عواقب فعاليت‌هاي خود آگاهي داشته باشند، به عنوان مثال در تحقيقات آمده زماني‌كه استارت يك هواپيما زده مي‌شود، اكسيژن توليد شده توسط جنگل 10 هكتاري را مي‌بلعد. بنابراين سازمان‌هاي نظارتي بايد تعاريف و تحقيقات ما را عملياتي كنند.
سميعي گفت: سازمان مبارزه با سرطان بايد احيا شود، اين در حالي است كه وزير بهداشت تشكيل شورا و مجموعه‌اي را در اين زمينه در وزارت بهداشت پيشنهاد داده و با تشكيل آن موافقت كرده و اميدواريم به سازمان مبارزه با سرطان تبديل شود.
مؤسسه تحقيقات، آموزش و درمان سرطان ايران در رابطه با اجرا نشدن برنامه جامع كنترل سرطان گفت: به توصيه سازمان جهاني بهداشت در سال 2004 برنامه كنترل سرطان به سران كشورها ابلاغ شد كه اين موضوع به كشور ما نيز آمد. اين برنامه در اولين قدم شامل پيشگيري، غربالگري و تشخيص، درمان، پيگيري و اصلاحات تشكيلي مي‌شود كه ما هنوز قدم اول را به خوبي برنداشته‌ايم.
وي گفت: جاي تأسف دارد كه در هتل پنج ستاره ما سرويس ارائه قليان داير شده است. ما مدعي هستيم كه برنامه جامع كنترل سرطان بايد اجرا شود اما اگر به صورت دستور كار رسمي از سوي رئيس‌جمهور يا وزير بهداشت به وزارتخانه‌ها ابلاغ نشود، اين برنامه تدوين نخواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار