کد خبر: 655512
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
شهردارمشهد: دولت یا برنامه بدهد یا تفویض اختیار کند
"مشهد" شهری که دیگر نه متعلق به ساکنانش است و نه برای ایرانی ها، بلکه باید این ابر شهر را متعلق به تمام مسلمانان دنیا دانست. "مشهد" شهری که 3میلیون جمعیت دارد و سالی حدود 30میلیون زائر و مسافر را به خود می پذیرد و قرار است به پایتخت فرهنگی 300میلیون شیعه تبدیل شود...
محمدرضاهادیلو

 

گزارش: محمدرضاهادیلو

"مشهد" شهری که دیگر نه برای ساکنانش که برای ایرانی ها هم نیست و باید این ابر شهر را متعلق به تمام مسلمانان دنیا دانست. "مشهد" شهری که 3میلیون جمعیت دارد و سالی حدود 30میلیون زائر و مسافر را به خود می پذیرد و قرار است به پایتخت فرهنگی 300میلیون شیعه تبدیل شود. شهری که مسئولانش حالا به خوبی شمارش معکوس برای رسیدن سال 2017 را به خوبی احساس می کنند و در تلاشند تا با فراهم کردن زیرساخت ها و امکانات لازم، پایتخت فرهنگی جهان اسلام را آنطور که در خور و شان مسلمین جهان است، آماده کنند تا هر مسافر و زائر و گردشگری با گذر به مشهدالرضا(ع) باور کند که تمام این شهر بوی حرم را می دهد و از گوشه گوشه آن می توان نوای عشق را احساس کرد.

***

امروز با گذری بر شهر مشهد می توان تلاش برای سازندگی و ایجاد تغییرات در جهت رفاه زوار و مسافران را به خوبی لمس کرد. دیگر این شهر با بافت ساده و قدیمی اش نمی تواند در هر ماه پذیرای میلیون ها عاشق باشد و حمل و نقل شهری اش اگر شبانه روزی نباشد و زباله هایش به صورت 24ساعته جمع آوری نشود و هتل ها و زائرسراهایش افزایش نیابند، مطمئنا در ارایه خدمات با مشکلات عدیده ای روبرو می شود.

* کارها بر مبنای مدیریت جهادی

طی چند سال اخیر، مشهد را باید یکی از شهرهای خاص ایران در ایجاد تغییر و تحول در نظر داشت که با روی کار آمدن شورای شهر در دوره چهارم و شهردار جدید، کارها نیز سرعت بیشتری گرفته و در یک کلام باید گفت با حاکم شدن مدیریت جهادی، فعالیت ها جان دوباره ای گرفته اند.

زمانیکه حفاری خط 2قطار شهری مشهد با یک رکورد شکنی به ایستگاه راه آهن رسید همگان باور کردند که تیم جدید مسئولان شهری مشهد عزم خود را برای ساختن پایتخت فرهنگی جهان اسلام جزم کرده اند و هیچ چیز جلوی دار انها در این حرکت نخواهد بود.

سید صولت مرتضوی در یک گفتگوی اختصاصی با خبرنگار "جوان" با عنوان کردن این مطلب که نظام جمهوری اسلامی، یک نظام احسنت است و هم برای دنیای مردم برنامه دارد هم برای آخرت آنها، به بیانات مقام معظم رهبری در نامگذاری امسال اشاره کرده و می گوید: امسال حضرت آقا بیت الغزل بیاناتشان بحث اقتصاد و فرهنگ و عزم ملی و مدیریت جهادی بود. بنابراین وقتی ما می بینیم نظام جمهوری اسلامی، یک نظام با برنامه است باید به مدیریت توجه و باور کنیم که مدیریت در کار بسیار موثر است. اگر یک مدیر هنر ایجاد عزم ملی را داشته باشد، بسیاری از مشکلات حل می شود، کما اینکه می بینیم قدرت های بزرگ دنیا می نشینند در کشورها و سازمان های جهانی برنامه ریزی می کنند تا نظام جمهوری اسلامی را به زانو در آورند اما با یک جمله و امر آقا همه چیز به هم می ریزد و بافته های آنها رشته شده و 9دی متولد می شود. ما معتقدیم همان قدر که معظم له آینده نگر است، مدیران هم باید آینده نگر باشند.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت جهادی به عنوان اولین اصل در کارهای مسئولان شهری مشهد در دستور کار قرار گرفته است، ادامه می دهد: مدیریت جهادی مدیریتی است که توام با عقلانیت، دانش و فکر صحیح و با بسیج تمام امکانات به منظور انجام دادن امورات در کمترین زمان و با بهترین بهره وری انجام شود. لذا به دوستان گفتیم ما نه برای نام آمده ایم و نه برای نان بلکه آمده ایم تا اثبات کنیم که می توانیم. نه اینکه ما می توانیم بلکه مدیریت اسلامی می تواند.

* ساماندهی حمل و نقل شهری

ساماندهی حمل و نقل شهری مشهد را باید یکی از اولویت های این شهر در نظر داشت و در این میان، قطار شهری می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات در این زمینه باشد.

شهردار مشهد با عنوان کردن این مطلب که حمل و نقل ما باید یک حمل و نقل پاک باشد و امروزه بهترین حمل و نقل پاک، خطوط حمل و نقل ریلی است، در مورد وضعیت پروژه قطار شهریشان می گوید: بنا بود پروژه خط 2 قطار شهری مشهد در دهه فجر سال گذشته به صورت صد در صدی به بهره برداری برسد ولی وقتی بنده اولین گزارشات را از مشاور و دستگاه اجرایی و کارفرما گرفتم، دیدم بعد از 5سال، این پروژه فقط 14درصد پیشرفت فیزیکی داشته. باید بگویم این مدیریت مدیریت جهادی نیست. لذا بدون شعار دادن به میدان آمدیم و تمام موانع را برداشتیم. منابع مالی را تامین کردیم و دیدید پروژه ای که در عرض 5سال 5هزار متر پیشرفت کرده بود، در عرض 5ماه 3160 متر جلو آمد و انشا الله در برنامه زمانی پیش بینی شده بر این باوریم آنچه به مردم قول داده ایم که در 38ماه پروژه را تمام کنیم، در همین زمان به هدفمان برسیم.

مرتضوی گریزی هم به بحث ناوگان اتوبوسرانی مشهد می زند و ادامه می دهد: چیزی حدود هزار دستگاه خودروی فرسوده داریم که استاندارد نیست و اینها هر روز بیماری تولید می کنند و باید بسامان کنیم. البته در گام بعدی به رفع معضلات تاکسیرانی هم خواهیم پرداخت.

* شهری همیشه در آماده باش

اگر امروز مشهد را شهر بهشت و پایتخت فرهنگی جهان اسلام می خوانیم نباید فراموش کنیم که یک پایتخت فرهنگی تعریف و مولفه هایی دارد. باید تمیز و زیبا و با سیما و منظری بهشتی باشد و از همه مهمتر، باید مردمش جزو یاران حضرت ولی عصر(عج) باشند.

هر چه بر صفات و عناوین مشهد افزوده می شود، بار مسئولیت مدیران آن نیز افزایش می یابد و به خوبی متوجه می شوند که بدون یک برنامه ریزی مدون و طولانی مدت هرگز نمی توانند به اهداف از پیش تعیین شده شان برسند.

در بحث ارایه خدمات شهری، مشهد همیشه در آماده باش است چون در تعطیلات رسمی یا زمانیکه به هر دلیلی یکی از شهرهای کشور تعطیل می شوند، جمعیت مشهد دو برابر می شود. در این شرایط شهرداری این شهر باید یک خدمات رسانی برای ساکنانش و یک برنامه ریزی برای زائرانش داشته باشد.

جالب است بدانیم در تعطیلات و دورانی که زائران روانه مشهد می شوند، روزانه هزار تن بر زباله های این شهر افزوده می شود.

شهردار مشهد در همین رابطه می گوید: باور کنید مدیریت مسائلی که در مشهد با آن در گیر است، کار دشواریست اما خوشبختانه با عنایت آقا امام رضا(ع) در کمترین فرصت هر کاری را به سرانجام می رسانیم. کارگران سخت کوش شهرداری به صورت شبانه روزی در حال کار هستند و بنا داریم در کنار کارخانه 500تنی کمپوست که در حال فعالیت است کارخانه دیگری با ظرفیت یکهزار تن به مرحله اجرا برسانیم که 1500تن از زباله های شهر را تبدیل به کمپوست کنیم.

وی ادامه می دهد: بر اساس آخرین گزارش ها، روزانه 200تن زباله از مبدا تفکیک می شود و این امر نیز مزید بر علت خواهد بود تا در این عرصه روزهای خوشی را پیش بینی کنیم.

مرتضوی به فضاهای سبز مشهد نیز اشاره ای کرده و با عنوان کردن این مطلب که در حال توسعه فضاهای سبز هستیم، می گوید: هم اکنون سرانه فضای سبز مشهدی ها 11متر است. البته با احتساب املاک شخصی 21متر است اما انچه که بر عهده شهرداری است 11متر بوده و در تلاشیم طی 4سال آینده به حدود 15متر برسانیم.

عبور و مرور شهری، تقاطع های غیر همسطح، پل های عابر پیاده و پارک های موضوعی، فرهنگسراها، مساجد، سالن های ورزشی و همه و همه مواردیست که شهرداری مشهد برای آنها برنامه ریزی کرده است و به گفته شهردار، تا پایان امسال 70واحد ورزشی در مناطق محروم با کمک بسیج ساخته خواهد شد.

حاشیه نشینی را باید یکی از معضلات بزرگ مشهد به شمار آورد و باید گفت وجود بیش از یک میلیون نفر حاشیه نشین، زیبنده این شهر نیست.

مرتضوی با تاکید بر اینکه با یک مدیریت جهادی می توانیم این حاشیه ها را به متن تبدیل کنیم، می گوید: با توسعه فضاهای سبز، توسعه فضاهای فرهنگی و ورزشی و فضاهای بهداشتی و تعریض خیابان ها و ایجاد پارکها این حاشیه ها را سر وسامان خواهیم داد.

وی ادامه می دهد: اینها بخشی از برنامه های ماست که باید انجام و در کار خودش را نشان بدهد و امیدوارم در مدتی که توفیق نوکری زائران و مجاورین و عتبه بوس آستان متبرکه حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) را دارم، بتوانم به نحو احسن به وظایفم عمل کنم.

* روزشمار 2017

به گفته شهردار مشهد، روزشمار اتمام کار متروی مشهد 37 ماه بعد است. اما 37 ماه بعد به سال 2017 می رسیم، یعنی همزمان با اتمام کار قطار شهری، مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی خواهد شد. اتفاقی بس عظیم که باید از همین امروز با تمام قوا برنامه هایش را پیش ببریم تا مبادا با کمبود زمان مواجه شویم.

شهردار مشهد نمی تواند نگرانی هایش برای سال 2017 را مخفی کند و با اشاره به تمام توانمندی هایشان برای انجام امور می گوید: ما مکاتباتی را با وزرای محترم امور خارجه و فرنگ و ارشاد اسلامی داشته ایم، چون وزیر ارشاد در سال 2017 باید میزبان وزرای عضو باشد. متاسفانه تا کنون جوابی نداده اند که برنامه شان چیست. ما معتقدیم که اتفاق بزرگی رخ خواهد داد بنابراین برنامه ها، یک برنامه منطقه ای و محلی نیست، بلکه بین المللی است که در تراز وزرا در ایران انجام خواهند یافت.

مرتضوی ادامه می دهد: اگر وظیفه ماست که کارها را انجام دهیم پس بیایند و تفیض اختیار کنند، در غیر این صورت قدرالسهم شهرداری را بگویند تا ما بدانیم چه مسئولیتی داریم. ما توانایی انجام صفر تا صد کارها را داریم، هر چند که هزینه بر است.

وی یکبار دیگر بر آمادگی همکاری با هر سازمان و نهاد و ارگانی تاکید کرده و تصریح می کند: اگر بناست دولت این کار را انجام دهد، باز هم آمادگی ایجاد بستر و آماده کردن ابزار لازم برای دولت کریمه را داریم چون معتقدیم، مشهد 2017 آبروی ایران و جهان اسلام است.

این مسئول می گوید: خوشبختانه در اینجا زیرساخت های فراوانی داریم. سیستم هتلینگ مشهد مقدس تقریبا با بهترین معیارهای جهانی در حال فعالیت است و سایر دستگاهها و امکاناتمان نیز مطلوب است. حال اگر دولت خودش می خواهد کاری کند، ما آماده همکاری هستیم و در غیر این صورت مسئولیت ها را به ما بسپارند. ما مطمئن هستیم که مشهد 2017 یک شهر ویژه جهانی خواهد بود.

مرتضوی با اشاره به اینکه یک خارجی، از مشهد به نام ایران برای هموطنانش خاطره می برد، توجه به معماری این شهر را مورد تاکید قرار می دهد و می گوید: باید تعریف درستی از معماری اسلامی داشته باشیم تا کسی که وارد مشهد می شود احساس کند ورود تا خروجش حرم است، زیرا این شهر به حرم امام رضا (ع) خلاصه نمی شود.

شهردار مشهد معیارهای این شهر را می شمارد و ادامه می دهد: این حرم باید امنیت آور باشد. باید معرفت آور باشد و باید سبب تزکیه نفس انسانها و کمال انسانها شود. پس با این تفاسیرهمه باید دست به دست هم بدهیم و قصور و تقصیرها را کناربگذریم و به آینده بیندیشیم. گذشته گذشته است. اگر نوای وحدت در اجرا در استان خراسان رضوی طنین افکن بشود، فکر می کنم با تدبیر آیت الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی و حمایت های مشفقانه شان مشهد را طوری بسازیم که زیبنده جهان اسلام باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار