کد خبر: 626579
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۶
آيت‌الله مكارم شيرازي: حداقل سه فرزند براي خروج از بحران جمعيت ضروري است
كاهش هشدارآميز جمعيت به جايي رسيده كه علاوه بر جمعيت‌شناسان و پزشكان، علما و مراجع ديني هم به اين موضوع وارد شده‌اند.
زهرا چيذري

كاهش هشدارآميز جمعيت به جايي رسيده كه علاوه بر جمعيت‌شناسان و پزشكان، علما و مراجع ديني هم به اين موضوع وارد شده‌اند. روز گذشته نيز همزمان با هشدار دوباره وزير بهداشت درباره تبعات كاهش جمعيت، دو تن از مراجع تقليد عظام نيز در درس خارج فقه خود در اين باره اظهار نگراني كرده و شعارها و اقدامات مبتني بر كاهش جمعيت را خلاف شرع دانستند.

حضرت آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي روز گذشته در آغاز درس خارج فقه خود نسبت به پيامدهاي كاهش جمعيت كشور هشدار جدي داد و تأكيد كرد: با صراحت اعلام مي‌كنم، طبيبي كه مخفيانه زن يا مرد را عقيم بكند، جنايت مي‌كند و بايد تحت تعقيب واقع شود. حضرت آيت‌الله نوري همداني نيز در درس خارج فقه خود، شعار «فرزند كمتر، زندگي بهتر» را شعاري بر خلاف آموزه‌هاي اسلامي دانست و يادآور شد: بايد شرايط ازدواج نسل جوان فراهم و موانع فرزندآوري از جمله مسائل معيشتي و اقتصادي كه دغدغه برخي افراد است، برطرف شود.

سهم هر خانواده براي فرار از بحران جمعيت؛ ‌3 فرزند

سياست‌هاي جمعيتي كشور در دهه 60 سرانجام در سال 72 به تصويب قانوني تحت عنوان «قانون تنظيم خانواده و جمعيت» در مجلس شوراي اسلامي منجر شد. مطابق اين قانون براي تحقق كاهش جمعيت كشور تدابير سختگيرانه‌اي انديشيده شد كه اين سياستگذاري‌ها منجر به آن شد كه كاهش رشد جمعيت بسيار زودتر از زمان پيش‌بيني شده اتفاق بيفتد و امروز به جايي برسيم كه بنا بر تأكيد ويزر بهداشت، نرخ رشد جمعيت به كمتر از 2/1 برسد در حالي كه در دهه 60 اين نرخ بيش از 3 درصد بود. حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي نيز روز گذشته در درس خارج فقه خود با بيان اينكه وزنه جمعيت در كشور ما به شدت رو به ضعف و خطر مي‌رود، اظهار داشت: آمارها نشان مي‌دهد، رشد جمعيت كمتر از 2 درصد است و پيش‌بيني مي‌شود كه در آينده نه چندان دور جمعيت ما نصف شده و از سوي ديگر جمعيت دچار سالخوردگي خواهد شد و با ادامه چنين روندي زماني خواهد رسيد كه جمعيت كشور ما 35 يا 19 ميليون نفر شود.

بنا به تأكيد اين مرجع تقليد براي نجات از اين وضع، هر خانواده بايد حداقل سه فرزند داشته باشد و از فرهنگ تك فرزندي فاصله بگيريم. وي اهتمام به افزايش جمعيت را وظيفه‌اي شرعي و اجتماعي دانست و خطاب به طلاب و روحانيان حاضر در جلسه افزود: اين مسائل را به اطلاع مردم برسانيد. خداوند رزاق است و خودش روزي فرزندان را مي‌دهد و دولت‌ها در اين امر مسئولند. آيت‌الله نوري همداني نيز با هشدار درباره خطر پيري جمعيت، تكثير نسل و تربيت فرزندان شايسته را براي اداره اجتماع در آينده نزديك، جزو ضروريات عنوان كرد.

جنايت با افتادن

در دام امريكايي- اسرائيلي

آيت‌الله مكارم‌شيرازي با اشاره به اينكه كاهش جمعيت يك سياست امريكايي، اسرائيلي و اروپايي براي كشورهاي جهان سوم بوده است، اظهار داشت: ما نيز در دام افتاده و فريب ايشان را خورده‌ايم.

اين مرجع تقليد با اشاره به اقداماتي كه در گذشته براي جلوگيري از بارداري انجام مي‌شد، افزود: امروز اين اقدامات خاتمه يافته و غيرقانوني است اما طبيبي كه مخفيانه اين كار را انجام دهد جنايت كرده و بايد تحت تعقيب قرار گيرد. آيت‌الله مكارم‌شيرازي با اشاره به تغيير بافت جمعيتي كشور اظهار داشت: عده‌اي مي‌خواهند بافت جمعيت مملكت را تغيير داده و ما در اقليت قرار گرفته و ديگران در اكثريت قرار گيرند و جامعه بايد بيدار شود و نسبت به افزايش اهتمام داشته باشد. بنا به تأكيد وي بايد عواملي كه جامعه را به اينجا كشانده در نظر گرفته شود و عوامل تشويقي نيز مورد توجه قرار گيرد.

پيري جمعيت مقرون به صرفه نيست

وزير بهداشت نيز در اولين كنگره بين‌المللي اخلاق توليد مثل در جهرم با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه «وجود نخبگان، نياز ضروري نسل آينده است»، گفت: در اجراي موفق سياست‌هاي جديد جمعيتي توجه به فرهنگسازي و قانع كردن مردم ضروري است. دكتر سيد حسن قاضي زاده هاشمي تأكيد كرد: سياست‌هاي جديد جمعيتي برنامه‌اي فرابخشي است. وي با اشاره به انتقادات برخي از افراد مبني بر صحيح نبودن رشد مواليد در كشور به دليل عدم رشد اقتصادي گفت: به رغم وجود مشكلات متعدد، نيل به سمت پير شدن جمعيت مقرون به صرفه نيست.

بنا به تأكيد وي تبعات كاهش نرخ رشد جمعيت در كشور طي دهه‌هاي آينده خود را نشان مي‌دهد بنابراين بايد درباره سياست‌هاي جديد جمعيتي مردم را عميق‌تر آگاه و قانع كرد. قاضي‌زاده هاشمي همچنين سياست‌هاي حمايتي به ويژه حمايت از مادران در دوره بارداري و زايمان را از ملزومات سياست‌هاي افزايش جمعيت دانست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار