امروزه آلودگي هوا 18 دستگاه دولتي را درگير خود كرده است كه هر يك از اين دستگاهها در حال بررسي و رسيدن به راهكاري جامع هستند. در اين رابطه سيدحسين هاشمي، استاندار تهران در خصوص جلسه شوراي عالي ترافيك مبني بر افزايش محدوده طرح زوج و فرد به «فارس» گفت: در اين جلسه مقرر شد به محض اينكه وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كردند كه وضعيت آلودگي هوا به هشدار رسيده است، طرح زوج و فرد از در منازل را بدون تشكيل كميته اضطراري آلودگي هوا و با همكاري پليس راهور اجرايي شود. گفتني است كه اجراي طرح زوج و فرد از در منازل تا پايان سال رأي نياورد و شوراي عالي ترافيك، اختيار اجراي طرح زوج و فرد خودروها را از در منازل به استانداري داد.
اتفاق مهم ديگري كه در رابطه با حل معضل ريزگردها رقم خورده سفر معصومه ابتكار، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به ورشو است. وي كه به منظور شركت در نوزدهمين اجلاس كشورهاي عضو كنوانسيون تغيير آب و هوا به ورشو سفر كرده است، با دكتر اخيم اشتاينر، دبير اجرايي برنامه محيط زيست سازمان ملل «يونپ» ديدار و درخصوص پديده مهم منطقهاي گرد و غبار و معضل ريزگردها در اين جلسه به گفت و گو پرداخت. در اين ديدار به تقاضاي ابتكار قرار شد نقش «يونپ» در ايجاد همگرايي مؤثر در مقابله با اين چالش نوظهور زيست محيطي در منطقه تداوم يافته و تقويت شود.
در راستاي حل معضل آلودگي هوا، رحمتالله حافظي، رئيس كميسيون سلامت و محيط زيست شوراي شهر تهران با بيان اينكه با اجراي طرح زوج و فرد كردن خودروها تا پايان سال مخالفيم، به «تسنيم» گفت: در صورت اجراي اين طرح هزينه حمل و نقل عمومي بايد رايگان شود و وزارت صنعت و خودروسازها هزينههاي آن را بپردازند. وي ادامه داد: اگر قرار است در روزهاي آلوده سال اين طرح به اجرا درآيد بايد استفاده از حمل و نقل عمومي را براي شهروندان رايگان كنيم تا هزينه آن را سازندگان خودرو و وزارت صنعت تأمين كنند؛ چرا كه بين 70 تا 88 درصد آلودگي هوا ناشي از خودروها و موتورسيكلتهاست و قطعاً بايد عوارض ناشي از انجام اين اقدامات را تا زماني كه استانداردهاي لازم را روي وسايل توليدي خود اعمال كنند، بپذيرند. اما مرتضي طلايي، عضو ديگر شوراي شهر، اعمال طرح زوج و فرد در نيمه دوم سال را از جمله اقداماتي دانست كه در شرايط فعلي ضروري است و به مهر گفت: متأسفانه با توجه به اينكه ما نتوانستهايم در جلوگيري از آلودگي هوا اقدامات پيشگيرانه خوبي را اعمال كنيم، اجراي طرح سراسري زوج و فرد در شش ماهه دوم سال ضرورت دارد.