کد خبر: 613903
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۲
خبر جديد مديرعامل شركت توانير برق از سر مشتركان مي‌پراند!
افزايش قيمت برق به 60 تومان، پيشنهادي است كه از سوي شركت توانير به دولت ارائه شده است اما موافقت، مخالفت يا تعديل آن به عهده پاستور گذاشته شده است.
وحيد حاجي‌پور

افزايش قيمت برق به 60 تومان، پيشنهادي است كه از سوي شركت توانير به دولت ارائه شده است اما موافقت، مخالفت يا تعديل آن به عهده پاستور گذاشته شده است.

به گزارش «جوان»، مديرعامل شركت توانير در نشستي خبري كه روز گذشته برگزار شد با بيان اين مطلب گفت: تا سال 80 سالانه 20 درصد نرخ برق افزايش مي‌يافت اما پس از تثبيت قيمت در سال 83 تا اواخر سال 89 قيمت برق 170 ريال باقي ماند. اواخر سال 89 با اجراي هدفمندي‌ يارانه‌ها قيمت برق به 430 ريال رسيد كه 264 ريال سهم برق و 166 ريال مربوط به هدفمندي‌ يارانه‌ها است.

همايون حائري با اشاره به اينكه در حال حاضر قيمت برق به ازاي كيلووات حدود 200 ريال است، گفت: قيمت برق كنوني با در نظر گرفتن 170 ريال نرخ برق در سال 83 به ميزان ارزش 50 درصد قيمت برق در سال 83 است. در حالي كه اگر سالانه افزايش قيمت برق به ميزان 300 باقي مي‌ماند الان پول برق بايد 877 ريال مي‌بود. درحالي كه يك چهارم اين قيمت اعمال مي‌شود. مدير عامل شركت توانير همچنين اشاره كرد كه نرخ تجهيزات برق نيز نسبت به گذشته 10 برابر شده است و بين هزينه و درآمد تعادل نيست. حائري با تأكيد بر اينكه در حال حاضر به ازاي هر كيلووات ساعت 68 تومان هزينه مي‌شود، گفت:‌براي نجات صنعت قيمت بايد رشد طبيعي خود را طي كند. وي همچنين اظهار كرد كه تا يك ماه آينده خبر خوبي در صنعت برق در سطح كشورهاي اروپايي اعلام خواهد شد.

واگذاري نيروگاه‌ها

وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه در دولت دهم قرار بود نيروگاه‌هاي برق به وزارت نفت واگذار شوند، گفت: واگذاري نيروگاه‌ها به وزارت نفت منتفي است و اين واگذاري‌ها در راستاي رد ديون بود.

وي ادامه داد: به اعتقاد بنده بايد نيروگاه‌ها به بخش خصوصي واگذار شود نه اينكه از بخش دولتي تخصصي به بخش دولتي غيرتخصصي اين واگذاري‌ها صورت گيرد.

صادرات برق

مدير‌عامل توانير در پاسخ به اين سؤال كه ايران از بابت صادرات برق به كشورهاي همسايه چه ميزان طلب دارد، افزود: كل طلب ايران از كشورهاي همسايه بابت صادرات برق 500ميليون دلار است كه 400ميليون دلار از اين رقم مربوط به عراق است. وي گفت: اين طلب از طريق بانكي به زودي وصول مي‌شود. در قراردادهاي صادرات برق به كشورهاي همسايه تابعي از فرمول‌هايي است كه براساس نرخ سوخت فوب خليج فارس در نظر گرفته مي‌شود، به همين دليل نرخ هركيلو وات ساعت برق ايران 9 تا 10 سنت مي‌شود كه بايد اين نرخ بازنگري شود، چراكه قيمت آن تا حدودي پايين است.

مدير‌عامل شركت توانير با اشاره به كنسل شدن دريافت گندم يا شكر از پاكستان به جاي پول برق گفت: قرار است كه از پاكستان پول برق صادراتي را به صورت نقدي دريافت كنيم.

كمبود اعتبار

حائري در خصوص اداره صنعت برق گفت: اعتباري كه براي اداره صنعت برق در نظر گرفته شده است 12 هزار ميليارد تومان است در حالي كه درآمدهاي سالانه ما به 4500 ميليارد تومان مي‌رسد. به گفته وي، اين اختلاف باعث بدهي‌هاي موجود و زيان انباشته مي‌شود. حائري گفت: براي عبور از تابستان سال آينده نياز به ورود 5 هزار مگاوات انرژي به شبكه است كه در حال حاضر 2500 مگاوات وارد مدار شده و مابقي را بايد از مديريت مصرف برق تأمين كرد.

عوارض برق

حائري با اشاره به اينكه به ازاي هر كيلووات ساعت 30 ريال از مشتركين به جز مشتركين خانگي روستايي دريافت مي‌شود كه با توجه به توزيع 200 ميليارد كيلووات ساعت برق درسال كه حدود 10 ميليارد كيلووات ساعت از آن مربوط به مصارف خانگي روستايي است، افزود: حدود 540 ميليارد تومان عوارض گرفته مي‌شود كه بخشي از آن براي توسعه انرژي‌هاي نو هزينه مي‌شود.

وي همچنين با اشاره به اينكه بهترين شرايط صنعت برق فراموش شدن فعالين آن است، گفت: نيروهاي برق همانند برق هستند به گونه‌اي كه تا برق قطع نشود كسي قدرش را نمي‌داند، بنابراين وقتي ما فراموش مي‌شويم بهترين وضعيت برق وجود دارد.

تابستان امسال

مدير‌عامل شركت توانير در ادامه افزود: در سال جاري كمبود توليد نداشتيم فقط در برخي موارد خاموشي‌هاي جزيي وجود داشت كه به خاطر رفتار شبكه برق است چراكه به عواملي مانند درجه حرارت بالا، تجهيزات برق عكس‌العمل نشان مي‌دهد.

حائري با اشاره به اينكه در كشورهايي چون امريكا و كشورهاي اروپايي هم قطعي برق در تابستان رخ داد، گفت:‌بالا رفتن درجه حرارت و افزايش مصرف باعث قطعي‌‌هاي جز‌ئي شد اما در چهار سال گذشته بدون خاموشي تأمين برق صورت گرفت و استاندارد بهره‌برداري در اين مدت در حد بالايي قرار داشت.

مدير‌عامل شركت توانير با اشاره به اينكه سالانه حداقل بايد 5 هزار مگاوات ظرفيت وارد مدار شود، اظهار كرد: براي ذخيره انرژي بايد از 5 هزار مگاوات ذخيره هم بيشتر ظرفيت‌سازي صورت گيرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار