کد خبر: 490964
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۰۰:۵۹
برنامه‌هاي آموزشي بازيافت براي بانوان در يك نگاه
بيژن تنها
زباله‌ها كه به طلاي سياه معروف شده‌اند از يكسو به دليل مديريت ناصحيح در روند مصرف به تهديدي براي شهر و شهروندان تبديل مي‌شوند و زيست شهري را در معرض خطر انواع آلودگي و آلايندگي قرار مي‌دهند و از سوي ديگر همين مواد دورريختني و به درد نخور علاوه بر توليد انرژي پاك مي‌توانند پس از بازيافت و تفكيك به اشكال مختلف مورد استفاده مجدد قرار گيرند.
بر همين اساس شيوه ديگر استفاده از برخي مواد زائد و دورريختني استفاده مجدد از اين مواد براي توليد و ساخت وسايل آموزشي و مصرفي و حتي تزئيني است.
در حال حاضر موضوع «بهترين‌ها از دورريختني‌ها» در شهر تهران در مناطق ۲۲ گانه شهري و در خانه‌هاي «تسنيم» در حال اجرا و برگزاري است. اين طرح در بخش امور بانوان شهرداري تهران به صورت برگزاري كلاس‌هاي آموزشي و كارگاهي پيگيري مي‌شود تا شهروندان بتوانند از دورريختني‌هاي منزل خود به بهترين شكل ممكن استفاده كنند.
اعظم ابوالحسني مسئول خانه تسنيم شرق تهران هدف از برگزاري چنين كلاس‌ها و كارگاه‌هايي را كمك به بازيافت مواد زائد و بازگشت آن به چرخه مصرف، آموزش شيوه‌هاي نوين بازيافت مواد در خانه و خانواده و آموزش غيرمستقيم آن به فرزندان عنوان كرده و مي‌افزايد: اين طرح به صورت سراسري در مناطق ۲۲‌گانه شهرداري دنبال مي‌شود. در اين طرح ابتدا خانواده‌ها و زنان خانه‌دار با شيوه‌هاي نوين بازيافت و تفكيك مواد آشنا شده و آموزش‌هاي لازم را مي‌بينند.
وي تأكيد مي‌كند: در اين شيوه آموزشي به علت آنكه مادران مسئوليت خانه‌داري را بر دوش دارند، آموزش به صورت مستقيم و غيرمستقيم به افراد خانواده و حتي اطرافيان انتقال داده مي‌شود، همچنين علاوه بر استفاده از دورريختگي‌ها و مواد زائد، بحث مشاركت و همكاري نيز دنبال مي‌شود تا به صورت گروهي و فردي شهروندان بتوانند با خلاقيت و ايده‌سازي، برخي وسايل و ابزار مورد نياز خود را بسازند.
اين كارشناس مسئول در حوزه بانوان معتقد است، رشد خلاقيت شهروندان و توجه به آن از سوي مديريت شهري زمينه‌‌اي را فراهم مي‌سازد تا شهروندان در مسائل شهري بيشتر احساس مسئوليت كنند و با مديران شهري همراهي بيشتري داشته باشند. ابوالحسني ساخت وسايل بازي، اشكال حيوانات و ابزار تزئيني و حتي كاربردي را از جمله فعاليت‌هاي صورت گرفته توسط افراد شركت‌كننده در اين كلاس‌ها عنوان كرده و مي‌افزايد: در برخي از اين كلاس‌ها، شهروندان با همفكري و ايده‌پردازي از وسايل دورريختني وسايلي را مي‌سازند كه بسيار مورد استفاده قرار مي‌‌گيرد. همچنين حس تعاون، محله‌گرايي و مشاركت را نيز افزايش مي‌دهد.
وي تأكيد مي‌كند: با برگزاري نمايشگاه از توليدات و ساخته‌هاي بازيافتي، ساير شهروندان نيز مي‌توانند با موضوع بازيافت و تفكيك زباله و مواد زائد آشنا شوند و اين روند مي‌تواند با آموزش و پيگيري مسئولان جنبه عملي بيشتري بگيرد تا جايي كه شهروندان شركت‌كننده در اين كلاس‌ها پيام‌آوران كاهش توليد زباله و تفكيك آن از مبدأ براي سايرين باشند و علاوه بر پاكيزگي محل زندگي خود، در چرخه بازيافت مواد زائد نيز سهيم شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار