کد خبر: 486438
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
پارچین و ادعاهای آمریکایی آژانس


جوان آنلاین-سحر رحیمی:اوايل ماه مارس (اسفند ماه سال ۹۰) بود که آسوشيتد‌پرس به نقل از ديپلمات‌هاي ناشناس آژانس گزارش داد ، ايران در تلاش است شواهد آزمايش‌هاي هسته‌اي در پارچين را از بين ببرد و براي اين کار از کاميون‌هاي يدک‌کش و ابزار سنگين استفاده کرده است.

این داستان خیالی در حالی در رسانه‌های غربی پمپاژ شد که اثرات فعالیت رادیو اکتیو و هسته‌ای اساساً مانند یک فعالیت ساختمانی نیست که با انتقال نخاله‌ها به‌وسیله کامیون و آب و جارو کردن قابل رفع و رجوع باشد، بلکه چنانچه چنین چیزی واقعیت داشته باشد، تا ده‌ها سال آثار آن در منطقه موجود خواهد بود و با یک نمونه‌برداری ساده اصل ماجرا روشن می‌شود. 

بعد از این ادعاهای ادامه دار در خصوص پارچین، گزارش جدید آژانس بین المللی هسته ای نیز تکرار همین ادعای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود .

در بخش هایی از این گزارش آمده بود: ایران در یک اظهارنامه اولیه براحتی نگرانی های آژانس را در ارتباط با مسائل مشخص شده در بخش c از ضمیمه GOV/۲۰۱۱/۶۵ رد نمود، ایران به سوالات اولیه آژانس در خصوص پارچین و کارشناس خارجی پاسخ نداده است، ایران دسترسی آژانس را به مکان داخل سایت پارچین که آژانس آن دسترسی را درخواست نموده بود، فراهم نیاورده است و ایران فعالیتهایی را در آن مکان انجام داده است که بطور اساسی مانع از توانایی آژانس برای انجام راستی آزمایی موثر خواهد شد. با وجود اظهارات آقای جلیلی که در بالا به آن اشاره شد توافق در خصوص رویکرد ساختاری هنوز تحقق نیافته است. 

بعد از گزارش مغرضانه یوکیو آمانو اما، سایت ویکی لیکس طی سندی، فاش کرد که آمانو در موضوعات استراتژیک کلیدی در زمین آمریکا بازی می‌کند و آژانس معیارهای دوگانه دارد و به کونه ای از آمریکا حمایت می کند. 

این افشاگری، آمانو را به واکنش وا داشت تا وی اعلام کند عروسک خیمه شب بازی نیست، هر چند که گزارش های مغرضانه و تکرار ادعاهای آمریکایی خلاف این را ثابت می کند.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با رد برخی ادعاها، گفت: من عروسک خیمه‌شب بازی غرب نیستم.

آمانو گفت: من به تمامی کشورهای عضو نزدیک هستم و آمریکا یکی از کشورهای بسیار مهم عضو است. ایران نیز عضو مهمی است که ما هر کاری می‌کنیم باید با منافع ایران هم خوانی داشته باشد.

آمانو مدعی شد: ایران به طور کامل به این تعهدات عمل نمی‌کند. من تلاش دارم تا یافته‌های خود را با حداکثر شفافیت منعکس کنم. اگر این موضوع خیلی سخت یا محدودکننده به نظر می‌رسد، به دلیل حقایق است. 

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفت: ایران باید این پیام را درک کند که باید اقدامات بیشتری برای رفع نگرانی‌های جهانی درباره برنامه هسته‌ای خود انجام دهد.

وی گفت: من امیدوارم ایران آشکارا پیام را درک کند و با ما درباره موضوعات مهم تعامل کند.

یوکیو آمانو افزود: این هدف ما است. برای ایران، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید در منافع آنها قرار گیرد.

وی درباره امکان ادامه مسئولیت به عنوان مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دور دوم گفت: من در سلامتی کاملی به سر می‌برم و شما می‌توانید آن را ببینید. من به دنبال شغل جدیدی نیستم و برای دور بعدی آماده هستم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار