کد خبر: 450621
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۵
نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام
دانشگاه پيام نور با داشتن بيشترين پذيرفته شده كنكور سال ۹۰ در مقاطع مختلف تحصيلي، در مجموع بيش از يك ميليون دانشجو و ۵۰۰ مركز در سراسر كشور، وجود ۸ هزار رشته محل مقطع كارشناسي و ۳۱۳ رشته الكترونيكي، در سال‌هاي اخير دامنه گسترده تري از تحولات حوزه آموزش عالي در كشور را به خود اختصاص داده است.

گاهي گستردگي و پراكندگي مراكز آموزشي اين دانشگاه سبب شده در مديريت منابع با مشكلاتي مواجه شود. گاهي نيز به جرم ضعف مديريتي، مورد اتهام قرار گرفته است. با اين وجود، پيام نور توانسته در ميان بزرگ‌ترين دانشگاه‌هاي باز دنيا سري در بين سرها در بياورد. 

دانشگاه پيام نور با پشتوانه حمايتي سياست‌هاي كلان كشور در زمينه آموزش عالي، ۶۰ درصد پذيرفته‌شدگان سال جاري يعني حدود ۳۵۷ هزار نفر در مقطع كارشناسي، ۱۸ هزار و ۴۶۰ نفر در فراگير ارشد، ۷۸ هزار و ۲۵ نفر در كارشناسي فراگير، ۵ هزار و ۲۲۸ نفر در كارشناسي ناپيوسته و ۱۷ هزار و ۴۱۶ نفر در كارشناسي ارشد را به خود اختصاص داده است. 

اين آمار و ارقام مي‌توانند هم يك فرصت طلايي و هم يك تهديد جدي نه تنها براي پيام نور بلكه براي نظام آموزشي كشور باشند. 

اين مسئله وقتي مي‌تواند تهديد به شمار رود كه پيام نور اين يك ميليون و ۴۰۰، ۵۰۰ دانشجو را جدي نگيرد و كيفيت سطح آموزشش را بالا نبرد؛ يا از تزريق مفاهيم علمي و آكادميك به برنامه آموزشي خود غفلت كند و به دنبال ارتقاي خدمات‌رساني آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و آزمايشگاهي به دانشجويان شاغل به تحصيل در اين دانشگاه نباشد. 

از سوي ديگر اين استقبال از تحصيل در واحدهاي آموزشي پيام نور كه تحصيلات عاليه را در جاي جاي كشور و حتي در دورافتاده‌ترين مناطق، ممكن ساخته (هر چند با كمترين امكانات آموزشي)، فرصتي را در اختيار دانشگاه پيام نور و در كل در اختيار آموزش عالي قرار داده كه با استفاده درست از آن بتوانند آمار مهاجرت علمي، تربيت متخصص و نيروي كار متناسب با نياز هر منطقه و امكان ارتقاي نظام آموزش مجازي و تقويت زير ساخت‌هاي شبكه‌اي مورد احتياج آموزشي با اين ابعاد گستردگي را محقق كنند.
 
اين فرصت طلايي مي‌تواند دانشگاه پيام نور را حتي در حيطه بومي‌سازي علوم انساني نيز وارد كند، چراكه بخش عمده‌اي از دانشجويان اين دانشگاه در رشته‌هاي علوم انساني مشغول به تحصيلند.
شايد توجه به مجموع اين موارد و البته ناديده گرفتن بخش ديگري از آنها ارتقاي رتبه دانشگاه پيام نور در سطح رتبه‌بندي جهاني از ۴ هزار و ۲۰۰ به ۲ هزار و ۷۰۰ را در پي داشته و جايگاه آن را در كشور از رده ۲۴ به ۲۱ افزايش داده است. 

مديران دانشگاه پيام نور بايد از ظرفيت بسيار خوبي كه در اختيارشان قرار گرفته نهايت استفاده را ببرند و بهترين خدمات را به دانشجويان تحت پوشش اين دانشگاه ارائه دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار