کد خبر: 450172
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۳
لزوم طراحی لباس فرم برای زنان محاکمه شده
سپیده آماده
شاید این سؤال برای خیلی‌ها پیش آمده باشد که چرا همه زنانی که در دادگاه‌ها با جرایم مختلفی مانند قتل، سرقت، محاربه و مفسده محاکمه می‌شوند الزاماً باید حجاب چادر داشته باشند و آیا بروز چنین رفتاری باعث خدشه‌دار شدن چادر به عنوان حجاب برتر نمی‌شود. 

حجاب چادر در حالی بر سر متهمان زن در محاکم قضائي قرار می‌گیرد که از نظر علمای دینی چادر برترین نوع حجاب برای زنان است و رهبر معظم انقلاب نیز دراین باره می‌فرمایند: ‌«من می‏گویم چادر بهترین نوع حجاب است؛ یک نشانه ملی ماست؛ هیچ اشکالی هم ندارد؛ هیچ منافاتی با هیچ نوع تحرکی هم در زن ندارد. اگر واقعاً بنای تحرک و کار اجتماعی و کار سیاسی و کار فکری باشد، لباس رسمی ‌زن می‏تواند چادر باشد و -‌همان‏طور که عرض کردم - چادر بهترین نوع حجاب است. البته می‏توان محجبه بود و چادر هم نداشت؛ منتها همین‏جا هم بایستی آن مرز را پیدا کرد. » 

الگوسازی نادرست برای جامعه
یکی از پیامدهای الزام استفاده از چادر برای متهمان زن در محاکم قضائي الگوسازی غلط برای مخاطبان است. زمانی که دختران و زنان حجاب چادر را بر سر مجرمان و خلافکاران می‌بینند، چهره تیره‌ای از پوشش چادر در ذهنشان شکل می‌گیرد که باعث دور شدن آنها از استفاده از آن می‌شود. 

جامعه‌شناس: اجبار قانونی و عرفی برای پوشش در دادگاه نیست
غلامرضا جمشید‌ی‌ها، جامعه شناس و استاد دانشگاه در این خصوص به «جوان» می‌گوید: برای ادامه یک عنصر فرهنگی یا تبدیل آن به یک هنجار، باید علائم مثبتی برایش داشته باشیم. اما در حال حاضر شاهد هستیم که دستگاه‌های رسمی، ‌از جمله صدا و سیما و همچنین دادگاه‌ها، حجاب چادر را برای بزهکاران اجتماعی به کار می‌گیرند که این موضوع باعث دور شدن چادر از رفتاری بهنجار به سوی ناهنجاری است. به گفته جمشیدی‌ها استفاده از حجاب اجباری چادر در دادگاه‌ها در حالی رخ می‌دهد که هیچ ضرورتی قانونی و عرفی برای استفاده از چادر در این اماکن وجود ندارد و می‌توان از روپوشی که دارای نقوش قضائي است برای پوشش متهمان زن در نظر گرفت تا جایگاه چادر را در اذهان مردم نازیبا جلوه ندهد. 

از مانتو هم می‌توان استفاده کرد
اما سیدیونس موسوی سرچشمه، عضو کمیسیون حقوقی و قضائي مجلس نظر دیگری دارد. وی در گفت‌وگو با «جوان»، می‌گوید: حجاب برای زنان، چه متهم چه غیر متهم واجب است و از آنجا که حجاب چادر برترین نوع حجاب است در دادگاه‌ها نیز به کار گرفته می‌شود تا نشان دهد حتی زنان خلافکار هم از پوشش چادر استفاده می‌کنند و این موضوع ربطی به قداست چادر ندارد. البته موسوی هم به این مهم اذعان دارد که هیچ ماده قانونی مبنی بر الزام استفاده چادر برای متهمان زن در دادگاه‌ها وجود ندارد و می‌توان از پوشش مانتو هم برای این افراد استفاده کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار