کد خبر: 449151
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
آمبولانس‌هاي شهر من حق تقدم دارند
حسين گل محمدي
اين صحنه تکراري را همه ما يک يا چند بار ديده ايم؛ آمبولانس اورژانس آژيرکشان در حال حمل بيمار است. عکس‌العمل ما در چنين مواقعي چيست؟ طبيعتاً اگر سوار خودرو هستيم بايد به سرعت خودروي خود را کنار بکشيم تا او رد شود، اين منطقي‌ترين رفتاري است که بلافاصله بايد از ما سر بزند. اما آيا همه ما با مشاهده آمبولانس اورژانس همين کار را مي‌کنيم. صحنه‌هاي زير تنها مشتي نمونه خروار از رفتارهاي برخي شهروندان است که در شهر خود با آن مواجهيم:
۱) آمبولانس اورژانس را مي‌بينيم که آژيرکشان مي‌رود؛ خودروي خود را در جلو، کنار يا پشت او قرار مي‌دهيم تا بتوانيم از موقعيت پيش آمده سوء استفاده کنيم و از راهي که براي اورژانس باز مي‌شود ما هم بهره‌مند شويم و از ترافيک بگريزيم و زودتر به مقصد برسيم. در چنين مواقعي نه تنها خشم و عصبانيت ديگر رانندگان را بر مي‌انگيزيم، بلکه مانع مأموريت اورژانس شده و ممکن است موجب بروز تصادف نيز شويم.
۲) آمبولانس اورژانس آژيرکشان از راه مي‌رسد. خودروي مان را پشت چراغ قرمز متوقف کرده و منتظر سبز شدن چراغ راهنمايي و رانندگي هستيم. يک دقيقه بايد صبر کنيم تا چراغ سبز شود، در حالي که حيات يک بيمار يا مصدوم به ثانيه‌ها بند است. فرياد مأموران اورژانس به ما هشدار مي‌دهد که کنار برويم تا آمبولانس برود، اما گوش ما بدهکار نيست و منتظريم تا چراغ سبز شود و با خودخواهي تمام بي‌خيال وضعيت بحراني يک انسان مي‌شويم. در چنين مواقعي احتمال جريمه شدن بسيار ضعيف و نزديک به صفر است، از اين رو نبايد نگران جريمه شدن باشيم اما در بدترين حالت ممکن، حتي اگر احتمال جريمه شدن هم وجود داشته باشد، آيا چند هزار تومان جريمه ارزش آن را ندارد که در نجات جان يک انسان سهيم شويم؟
۳) آمبولانس اورژانس آژيرکشان از راه مي‌رسد و ناگهان با مانعي برخورد مي‌کند. تصادفي جزئي بين چند خودرو رخ داده و مسير بسته شده است. مأموران اورژانس از رانندگان خودروهاي تصادفي درخواست مي‌کنند خودروهايشان را کنار بکشند تا آمبولانس رد شود، اما آنها تمکين نمي‌کنند و مي‌گويند تا آمدن پليس راهنمايي و رانندگي بايد صبرکنند. فرياد مأموران اورژانس نتيجه بخش نيست و حتي کار به جروبحث و دعواي لفظي مي‌کشد و در انتهاي ماجرا، با آمدن پليس، رانندگان هر سه خودرو به دليل سد معبر و عدم همکاري با اورژانس جريمه مي‌شوند هر چند کار از کار گذشته وآمبولانس حامل بيمار دير به بيمارستان مي‌رسد و. . .
۴) هر آمبولانسي در مسير خود ديديد خودرويتان را کنار بکشيد تا مأموران اورژانس زود به مقصد برسند. آنان يا در حال اعزام بيمار و مصدوم به بيمارستان يا در حال اعزام به محل حادثه يا در حال بازگشت سريع به پايگاه خود هستند تا براي مأموريت بعدي اعزام شوند. در هرصورت سرعت براي اورژانس يک امر حياتي است و در هر شرايطي حق تقدم با آمبولانس است. فراموش نکنيم شايد يک روز خود ما سوژه مأموريت اورژانس شويم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار