کد خبر: 1308478
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۰
شکوفایی روستای «قورچان» استان گلستان در سایه حمایت‌های صندوق قرض‌الحسنه صاحب‌الزمان (عج)
حرفه آموزی و پرداخت وام، روستاییان را توانمند می‌کند وقتی وام گیرنده می‌آید و مشکلش را اعلام می‌کند، نسبت به نیازش مورد حمایت قرار می‌گیرد. در کنــار وام خوداشــتغالی برای تکمیــل جهیزیه نیز وام داده می‌شود و تاکنون چندین نفر توانســته‌اند از این وام‌ها بــرای تکمیل جهیزیه نوعروسان خود استفاده کنند
شهرزاد رحمتی‌پور
جوان آنلاین: صندوق قرض‌الحسنه صاحب‌الزمان (عج) در روستای قورچای استان گلستان از آن دست صندوق‌هایی است که توانسته در عرض چند سال، انقلابی در این منطقه ایجاد کند. تا پیش از راه‌اندازی این صندوق، گروهی از جوانان روستا بیکار و جمعی نیز کوله‌بار خود را جمع کرده و راهی شهر‌ها شده بودند، اما وقتی صندوق قرض‌الحسنه صاحب‌الزمان (عج) کار خود را شروع کرد، در کنار وام هایش، آموزش تولید در بخش‌های مختلف نیز در دستور کار قرار گرفت، به طوری که حالا روستای قورچای به قطب تولید عسل استان گلستان تبدیل شده و در کشت گیاهان دارویی هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. به همین بهانه سراغ علی بهاردوست، مسئول صندوق قرض‌الحسنه صاحب‌الزمان (عج) رفتیم تا در گفت‌و‌گو از نحوه انجام کار‌ها تاکنون و همچنین برنامه‌های‌شان برای آینده بیشتر آگاه شویم. 
 
 
چطور شد به فکر راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه افتادید؟
استان گلستان آب و هوای منحصر بفردی برای کشت برخی گیاهان و دامپروری و تولیدات عسل و محصولات دیگر دارد. در این میان روستای قورچای نیز برای خودش ویژگی‌های خاصی دارد. وقتی دیدیم این منطقه ظرفیت‌های خدادادی زیادی دارد تصمیم گرفتیم دو کار انجام دهیم. اول آموزش مهارت‌ها و فنون و علومی که مربوط به همین‌جا باشد و دوم حمایت از کارآفرینان و کسانی که دوست دارند، بر‌اساس همین دانش، شغلی را شروع کنند. 
صندوق قرض الحســــنه صاحب‌الزمان (عج) چند سال است که در جهت ایجاد شغل فعالیت می‌کند؟
 بیش از سه سال است که صندوق صاحب‌الزمان (عج) در روستای قورچای شهرســتان رامیان تشکیل شده است. از همان ابتدا هدف این صندوق اشتغالزایی برای جوانان روستا تعریف شد و با پس‌انداز‌های مردمی توانست کار‌های بزرگی رقم بزند. کار‌ها با حمایت از جوانان و آموزش انواع مهارت‌ها شروع شد، اما حالا در بخش‌های دیگر هم اگر کسی مشکلی داشته باشد به ما رجوع می‌کند. 
مشکل اشتغال در این روستا چیست و شما چه برنامه‌ای برای مدیریت شرایط ارائه کردید؟
روستای قورچای در یک منطقه کوهستانی قرار دارد و زمین‌ها شــیب‌دار هستند و این مسئله موجب شده در این زمین‌ها فقط یکی دو محصول کشاورزی بیشتر نتوان کشت کرد. از این جهت، بیکاری یکی از بزرگ‌ترین معضلات این منطقه به شمار می‌آید که جمع زیادی از جوانان درگیر آن هستند. بعد از بررسی‌های زیاد تصمیم به راه‌اندازی یک صندوق قرض‌الحسنه گرفتیم تا بتوانیم بخشی از مشکل جوانان را حل کنیم. بنابراین با مشورتی که با کارشناسان جهاد کشاورزی داشتیم به این نتیجه رسیدیم موقعیت خاص جغرافیایی و آب‌و‌هوایی منطقه مساعد کشت گیاهان دارویی است به همین دلیل گروهی از دوستان را مشغول کشت گیاهان دارویی کردیم و جمعی هم با دریافت تسهیلات و کمک از صندوق قرض‌الحسنه به دنبال آموزش زنبورداری و کار در آن حوزه رفتند. 
با فعال‌شدن صندوق و استقبالی که از آن و تسهیلاتش شده، چه تغییراتی در روستا به وجود آمده است؟
خوشــبختانه بعد از تلاش مجدانه جوانان و کمک‌های مالی که از طریق این صندوق به آنها شــد هم‌اکنون این روستا به عنوان قطب تولید عســل استان گلستان شناخته می‌شود، به طوری که بعد از کشت گیاهان دارویی، عسل دارویی هم تولید می‌کنیم و در بازار عرضه می‌شود. جالب است بگویم هم‌اکنون اشتیاق برای تولید عســل و پرورش زنبورعسل در این منطقه بسیار بالاست تا جایی که ۲۵ درصد از عسل گلستان در این روستا تولید می‌شود. 
وضعیت صندوق چطور است و چند عضو دارد؟
در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر عضو صندوق قرض‌الحســنه صاحب‌الزمان هستند؛ ضمن اینکه تعدادی از اعضای این صندوق مسئولان همین روستا از قبیل دهیار و مدیران ادارات هستند که می‌دانند چه کار‌هایی در این منطقه قابل انجام و پیگیری است. 
 
آیا کشت یا تولید محصول جدیدی را در دستور کار دارید؟
ما سعی می‌کنیم پیوسته تحقیق و مطالعه کنیم تا ببینیم بهترین راه برای بازده در تولید و کشت چه چیز‌هایی است. مثلاً بعد از مطالعات گســترده به گل گاو زبان رسیدیم که یکی از بهترین گیاهان دارویی است و مدت‌هاست در این روســتا کشت می‌شــود. گروه زیادی از ساکنان مشغول کشت این گیاه دارویی بوده و سود خوبی هم می‌برند. 
 
نحوه پرداخت وام‌های صندوق چطور است؟
در ماه‌های اول که کار را شروع کردیم، چون تعداد اعضا کم بود و مردم هم زیاد نمی‌دانستند با وامی که می‌گیرند، چه کار کنند، مبلغ وام ۵ میلیون تومان بود، اما حالا بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون وام می‌دهیم که باز پرداخــت آن از شش تا ۲۰ ماه است. البته بعضی وقت‌ها می‌بینیم کسی که وام گرفته، این مبلغ را در کاری هزینه کرده تا رسیدن به سود به او اجازه می‌دهیم تنفس بگیرد. گاه پیش آمده که عده‌ای وام‌ها را ۴۰ماهه بازپرداخت کرده‌اند. 
 
وام‌ها برای کار‌های دیگر هم هزینه می‌شوند؟
بله. وقتی وام گیرنده می‌آید مشکلش را اعلام می‌کند، نسبت به نیازش مورد حمایت قرار می‌گیرد. در کنــار وام خوداشــتغالی برای تکمیــل جهیزیه نیز وام داده می‌شود و تاکنون چندین نفر توانســته‌اند از این وام‌ها بــرای تکمیل جهیزیه نوعروسان خود استفاده کنند. 
آورده هــر کس به اندازه توانش است که منابع این صندوق از همین آورده‌ها تأمین شــده است و هیچ منابع مالی دیگری نداریم، اما امیدواریم با کمک خیرین بتوانیم این صندوق قرض‌الحسنه را تبدیل به یک شــرکت تعاونی کنیم تا گیاهان دارویی را که از سوی اهالی کشت می‌شود خریداری و آنها را با یک برند به فروش برســانیم و همچنین کار بسته‌بندی عسل‌ها را خودمان انجام دهیم. 
در برنامه‌های کوتاه مدت‌مان، خرید دستگاه خشک‌کن گیاهان دارویی قرار دارد، زیرا معتقدیم باید وارد صنایع تبدیلی کشاورزی شویم تا از ایــن طریق درآمد صندوق را افزایش بدهیم. با این حال باز هم تأکید می‌کنیم که ورود و حضور خیرین و سازمان‌های دیگر می‌تواند یاری رسان ما در این مســیر باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار