کد خبر: 1308325
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۰
تجهیز استان‌های هم‌مرز با عراق برای میزبانی از زائران اربعین امسال نیز در کنار مرز‌های مهران، شلمچه و چذابه و مرز خسروی، مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر آذربایجان‌غربی برای استقبال و تردد زائران اربعین حسینی به خصوص از استان‌های شمالغرب کشور و نیز زائرانی از استان‌های کشور‌های همسایه در نظر گرفته شده است. 
حوریه ملکی

در آستانه آغاز مراسم معنوی پیاده‌روی اربعین حسینی، استان‌های هم مرز با عراق با بسیج امکانات، آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر حسینی شده است. طرح‌های عمرانی، ارتباطی و خدماتی با هدف ارتقای رفاه و تسهیل تردد در مرز‌ها اجرایی شده‌اند تا خدمت‌رسانی شایسته‌ای در این مسیر نورانی رقم بخورد. موکب‌ها هم کم‌کم وسایل و تجهیزات خود را به نقاط مشخص شده انتقال می‌دهند تا پذیرایی از زائران را آغاز کنند. 
 
امسال نیز در کنار مرز‌های مهران، شلمچه و چذابه و مرز خسروی، مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر آذربایجان‌غربی برای استقبال و تردد زائران اربعین حسینی به خصوص از استان‌های شمالغرب کشور و نیز زائرانی از استان‌های کشور‌های همسایه در نظر گرفته شده است. 
این پایانه تنها مرز رسمی آذربایجان‌غربی با شمال عراق بوده و در شهرستان پیرانشهر در جنوب استان قرار دارد، امسال برای چهارمین سال مرز تمرچین، ضمن کاهش مسافت و زمان سفر و حتی کاهش هزینه برای زائران عتبات عالیات، می‌تواند مقدمات عبور جمع کثیری از زائران استان‌های شمالغرب کشور و حتی زائران کشورهایی، چون ترکیه و آذربایجان را فراهم کند. 
 زائران متردد از مرز تمرچین، در اولین شهر زیارتی مسیر خود به سامرا و کاظمین مشرف می‌شوند، شهرستان مرزی پیرانشهر در جنوب آذربایجان‌غربی و ۱۴۵کیلومتری ارومیه واقع شده و آب و هوای مساعد استان و تفاوت دمای ۱۸درجه‌ای این منطقه با جنوب کشور مهم‌ترین مزیت برای مسافران داخلی و خارجی برای سفر به کربلاست. درحال حاضر زیرساخت‌های استقبال و ارائه خدمات از زائران سیدالشهدا (ع) در مرز تمرچین در حال آماده‌سازی است و همه دستگاه‌های اجرایی استان برای ارائه بهترین خدمات در این مرز بسیج شده‌اند. تکمیل زیرساخت‌های پایانه‌های مرزی پرتردد به ویژه مرز مهران و دو بانده یا چهاربانده کردن مسیرها، فروش فوق‌العاده بلیت‌ها به صورت رفت و برگشت و بازدید‌های مستمر از پایانه‌ها به منظور نظارت بر نحوه خدمات‌رسانی به زائران از جمله اقداماتی است که از سوی وزارت راه و شهرسازی برای زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده است. 


 هم‌افزایی مطلوب بین دستگاه‌های اجرایی
طی روز‌های گذشته وقتی رئیس سازمان اورژانس کشور و رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد مرکزی اربعین برای بازدید از وضعیت آمادگی استان کرمانشاه و مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین حسینی به این منطقه رفته بود، گفت: «خوشبختانه در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با اربعین، تمامی امور به‌صورت طبیعی، منظم و برنامه‌ریزی‌شده در حال انجام است و شرایط کاملاً تحت کنترل قرار دارد.» جعفر میعادفر با اشاره به سطح مطلوب هماهنگی‌های درون‌بخشی و بین‌بخشی در استان افزود: «آنچه در استان کرمانشاه مشاهده می‌شود، هم‌افزایی مطلوب بین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با بهداشت و درمان است که نویدبخش ارائه خدمات سریع، به‌موقع و ایمن به زائران حسینی خواهد بود.» این مسئول با تأکید بر برنامه‌های آینده اورژانس کشور در استان کرمانشاه تصریح کرد: «یکی از پروژه‌های مهم ما، احداث ساختمان مرکزی اورژانس استان کرمانشاه است که در همین راستا مقرر شد با دانشگاه علوم پزشکی استان، تفاهمنامه‌ای به امضا برسد تا این پروژه مهم هرچه سریع‌تر وارد مرحله اجرا شود.» وی افزود: «وضعیت مدیریتی و زیرساختی استان کرمانشاه از جهاتی طراحی و برنامه‌ریزی شده که به جرئت می‌توان گفت نیرو‌های حوزه بهداشت و درمان در بهترین وضعیت ممکن مشغول به انجام وظایف خود هستند و این موضوع نقطه قوتی برای استان در ایام پرزحمت اربعین محسوب می‌شود.»
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین با قدردانی از تلاش مسئولان بهداشتی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: «نه تنها در زمینه اربعین، بلکه در سایر موضوعات حوزه اورژانس نیز هیچ‌گونه نگرانی از نظر عملکرد استان کرمانشاه نداریم و روند خدمات‌رسانی در سطحی مطلوب و حرفه‌ای قرار دارد.»


 ۵۵۰ موکب در چذابه و شلمچه
در خوزستان دو مرز چذابه و شلمچه آماده پذیرایی از عاشقان اباعبدالله‌الحسین هستند. شلمچه، این نقطه صفر مرزی، بار دیگر شاهد قدم‌های عاشقانی خواهد بود که با چفیه‌ای بر گردن و دل‌هایی پر از ارادت، عازم پیاده‌روی نجف تا کربلا می‌شوند. آنها نه از گرما می‌هراسند و نه از سختی راه، چراکه مقصدشان حرم حسین است و همراهشان دعای زینب. 
در این مسیر، هر قطره عرق، هر قدم خسته و هر نگاه مشتاق، روایتگر عشقی است که قرن‌هاست خاموش نشده. شلمچه، این روز‌ها نه فقط یک مرز، بلکه دروازه‌ای به آسمان است، جایی که زمین و آسمان در خدمت زائران حسین‌اند. 
حجت‌الاسلام سید محمود موسوی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان، اعلام کرد از اول تا پنجم صفر، مواکب مردمی در دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه مستقر خواهند شد. در این مدت، خدمات‌رسانی با اولویت تأمین آب، یخ و سیستم سرمایشی ادامه خواهد داشت تا زائران در برابر گرمای شدید، آسایش نسبی داشته باشند. در مرز شلمچه، ۳۰۰موکب مردمی و در چذابه ۲۵۰موکب مستقر خواهند شد، سایر مواکب از سوی دستگاه‌های اجرایی پشتیبانی می‌شوند. 
تأمین برق و آب پایدار، توجه به مسائل امنیتی و ایجاد فضای خنک برای مواکب از مهم‌ترین اهداف ستاد اربعین در این منطقه است. 
در همین راستا محمد بنی‌سعید، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه آبادان نیز از آمادگی کامل برای تأمین سوخت وسایل نقلیه زائران خبر داد. موکب شهدای شرکت ملی در نقطه صفر مرزی شلمچه با امکاناتی، چون نمازخانه، آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و مرکز سوخت‌رسانی مستقر شده است. نصب دستگاه یخ‌ساز قالبی پیشرفته در تأسیسات گاز مایع آبادان برای خدمت‌رسانی به بیش از ۴۰۰موکب در روز‌های آینده انجام شده است. جایگاه‌های سوخت سیار و خودرو‌های سوخت‌رسان نیز در مسیر‌های منتهی به شلمچه مستقر خواهند شد تا هیچ وسیله‌ای بدون سوخت نماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار