جوان آنلاین: ۲۲ ساعت است که آب در خیابان مالکاشتر، حدفاصل خیابانهای خوش و قصرالدشت، قطع شده است. یکی از شهروندان میگوید که «از دیشب هرچه با پشتیبانی اداره آب و فاضلاب تماس میگیریم، میگویند افت فشار آب است، اما یک قطره آب هم از شیر نمیآید. با بچه کوچک گرفتار شدهایم.» اینها فقط بخشی از گلایه شهروندان منطقه ۱۰ تهران از قطعی طولانی آب است.
به گزارش فارس، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تهران مهدی پیرهادی هم امروز گفت که «ما بهعنوان شهرداری برای انتقال آب به دولت پول دادیم، اما هنوز این کار تمام نشده است.»
چند ماهی است که مسئولان نسبت به احتمال قطعی آب هشدار دادهاند تا جایی که مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران بهزاد پارسا اعلام کرده تنها ۱۴ درصد از حجم مخازن سدهای تهران پر است و مردم باید صرفهجویی کنند.
به گفته وزیر نیرو، تمام ذخایر آبی کشور به مصرف رسیده و در ۵۷ سال اخیر هیچ سالی بدتر از امسال نبوده و باید از بازچرخانی آب استفاده شود.
در این میان، کارشناسان کشاورزی یعقوب اعظمی میگوید که «مردم سالهاست مصرف آب را کاهش دادهاند، اما وزارت نیرو نتوانسته اصلاحات ساختاری در الگوی تخصیص، قیمتگذاری و توزیع اجرا کند. بازچرخانی آب فقط با فناوری حل نمیشود؛ این مسئله نیازمند شفافیت است.»
در مقابل، محمدرضا پورنصیر، دیگر کارشناس کشاورزی، میگوید که «کاهش شدید بارندگی، افزایش تبخیر به دلیل گرمایش اقلیم و برداشتهای بیرویه باعث شده سفرههای آب زیرزمینی به نقطه غیرقابل بازگشت برسند. در برخی مناطق نشست زمین داریم که نشانه مرگ منابع زیرزمینی است. بازچرخانی آب دیگر یک انتخاب نیست، یک ضرورت حیاتی است.»
کارشناسان معتقدند که مدیریت ترکیبی منابع آب با اولویت بازچرخانی، بهعلاوه اصلاح ساختاری حکمرانی آب باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین استفاده از پساب تصفیهشده برای کشاورزی، توسعه فضای سبز و حتی مصارف غیرشرب شهری باید گسترش یابد تا بخش عمدهای از مشکلات حل شود.