جوان آنلاین: در تازهترین نظرسنجی انجام شده در سرزمینهای اشغالی، بیش از ۷۰درصد از صهیونیستها اعلام کردهاند که با تبادل تمامی اسرا در ازای توقف کامل جنگ علیه غزه موافقند، موضعی کمسابقه که نشاندهنده شکاف عمیق در جبهه داخلی رژیم صهیونیستی و فرسایش روحی جامعه صهیونیستی تحت فشار شرایط جنگی است. این تغییر رویکرد افکار عمومی بیارتباط با ضربات پیاپی مقاومت فلسطین نیست که در روزهای اخیر عملیاتهایی دقیق و سنگین علیه مواضع ارتش اشغالگر انجام دادند که آخرین نمونه آن، دیروز در خانیونس و الشجاعیه رقم خورد که تعدادی نظامی اشغالگر به شدت زخمی شدند و بار دیگر ناکارآمدی ارتش اسرائیل در تحقق اهداف جنگی را برجسته کرد.
با طولانی شدن جنگ در غزه و ناکامی ارتش صهیونیستی در تحقق اهداف اعلانی خود یعنی نابودی حماس، شهروندان صهیونیست نیز خستهتر از این وضعیت ناگزیر اعلام کردهاند که حاضرند در این شرایط به فلسطینیان امتیاز داده و به این درگیریها پایان دهند. نتایج نظرسنجی که شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی عصر جمعه از شهروندان صهیونیستی انجام داد، حاکی از این است که ۷۴درصد از شرکتکنندگان برخلاف قراردادی که مورد حمایت کابینه این رژیم بوده و در حال حاضر مذاکراتی درباره آن در دوحه، پایتخت قطر برقرار است، از قرارداد تبادل برای آزادسازی یک باره اسرای صهیونیست در برابر توقف جنگ علیه غزه حمایت میکنند. تنها ۱۲درصد از آنها مخالف امضای قرارداد در ازای توقف جنگ بوده و ۸درصد نیز از امضای قراردادی برای تبادل مرحلهای اسرا حمایت کردند و ۶درصد نیز گزینه «نمیدانم» را برگزیدند. همچنین ۶۰ درصد از آنهایی که به احزاب ائتلاف حاکم رأی دادند، حمایت خود را از بازگرداندن اسرای صهیونیست از غزه در مقابل توقف جنگ اعلام کرده و در مقابل ۲۲درصد از آنها با هرگونه قراردادی مخالفت کردند.
از سوی دیگر، ۸۹ درصد از آنهایی که به احزاب اپوزیسیون رأی دادند، حمایت خود را از این قرارداد اعلام کرده و تنها ۲درصد از آنها مخالفت کردند. ۴۹ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی، در پاسخ به سؤالی درباره دلایل تمایل «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به امضای قراردادی برای آزادی مرحلهای اسرای صهیونیست انگیزههای سیاسی را عامل این رویکرد نتانیاهو دانستند که ۲۲درصد از آنها را کسانی تشکیل میدهند که به احزاب ائتلاف حاکم رأی دادهاند، همچنین ۳۶درصد از شرکتکنندگان که شامل ۱۶درصد از رأیدهندگان به احزاب اپوزیسیون بوده دلایل امنیتی را مطرح کردند.
لازم به ذکر است که پیش از این تعداد صهیونیستهایی که با توقف جنگ غزه در ازای آزادی تمام اسرا موافق بودند، کمتر از این تعداد بود، اما به نظر میرسد شرایط جنگی و افزایش ناامنی در سرزمینهای اشغالی، شهرکنشینان را به تن دادن به شروط مقاومت وادار کرده است.
عقبنشینی در برابر عملیات مقاومت
در واقع، بخش مهمی از تغییر رویه افکارعمومی در سرزمینهای اشغالی حاصل شکستهای ارتش اسرائیل در برابر گروههای مقاومت است که در ۲۲ ماه گذشته نتوانسته دستاورد چندانی کسب کند و هرچه جنگ طولانیتر شده است تلفات بیشتری را متحمل شده است. نظرسنجی اخیر نیز پس از عملیات دردناک مبارزان فلسطینی در محورهای مختلف غزه انجام شد که ضربه مهلکی را به نظامیان اشغالگر وارد کردند.
در ادامه سلسله عملیات گروههای مقاومت، رسانههای عبری دیروز از وقوع دو حادثه امنیتی برای ارتش صهیونیستی در شهر خانیونس در جنوب و دیگری در محله الشجاعیه در شرق غزه خبر دادند. در پی این حوادث، بالگردهای ارتش نسبت به انتقال نظامیان زخمی به بیمارستان «ایخیلوف» در سرزمینهای اشغالی اقدام کردند. همزمان، شاهدان عینی از پروازهای کمارتفاع و مکرر جنگندهها و بالگردهای نظامی رژیم صهیونیستی بر فراز مناطق شمالی خانیونس خبر دادهاند. همزمان وبسایت صهیونیستی «واللا» گزارش داد که یک نظامی ارتش رژیم اشغالگر در جریان نبردها با مقاومت فلسطین در شمال غزه به شدت زخمی شده است.
با این اوصاف، شهرکنشینان در همسویی با فرماندهان میدانی اسرائیل که ادامه درگیری در غزه را بدون دستاورد و افق روشنی میدانند، تمایل دارند هر چه سریعتر به این جنگ ظالمان و بحران خودساخته پایان دهند، چرا که شرایط میدانی نشان میدهد با ادامه این وضعیت تلفات سنگینی در انتظار صهیونیستها است و همانگونه که گردانهای القسام هشدار داده است، در آینده افراد بیشتری را از نظامیان اشغالگر به اسارات خواهند گرفت، چیزی که با خواست اسرائیلیها در تضاد است.