جوان آنلاین: حمله موشکی یمنیها، دیروز بار دیگر اراضی اشغالی را ناآرام کرد و علاوه بر توقف فعالیت فرودگاه بنگوریون، هزاران صهیونیست وحشتزده را به پناهگاهها فراری داد. یمنیها همچنان تأکید میکنند که قصد ندارند به حملات خود پایان دهند. ضمن اینکه امریکا و انگلیس، باید جلوی جنایات صهیونیستها را بگیرند. در شرایط توافق امریکا با یمن، رژیم صهیونیستی همچنان نیازمند جلب نظر مساعد امریکا در همراهی با اهداف خود در تداوم جنگ غزه است.
بعدازظهر جمعه، نیروهای مسلح یمن یک بار دیگر با استفاده از یک فروند موشک بالستیک، اراضی اشغالی فلسطین را هدف قرار دادند. منابع خبری صهیونیستی اذعان کردند که در پی این حمله، صدای چند انفجار مهیب شنیده و آژیرهای خطر در بیش از ۲۰۰ منطقه در اراضی اشغالی فعال شد. گزارش رسانههای عبریزبان از جمله کانال ۱۴ حاکی از این است که سامانه پدافندی امریکایی «تاد» برای دومین بار طی یک هفته در رهگیری یک موشک شلیکشده از یمن ناکام ماند و در نهایت سامانه دفاعی اسرائیلی «حیتس» موشک شلیک شده را رهگیری کرد. یدیعوت آحارونوت، از توقف پروازها از فرودگاه «بنگوریون» خبر داد. خطوط هوایی سوئیس، شرکت آلمانی لوفتهانزا و خطوط هوایی هند هم اعلام کردند که تعلیق پروازهای خود را به سرزمینهای اشغالی تا ۱۸ و ۲۵ ماه مه (۲۸ اردیبهشت و ۴ خرداد) جاری تمدید کردند. همچنین، تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از این است که صهیونیستهای وحشتزده، از ساحل تلآویو گریختند. روزنامه یسرائیلهیوم نیز فرار صهیونیستها به سمت پناهگاهها را تأیید کرد. ساعتی از این حمله نگذشته بود که آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی، فرار میلیونها اسرائیلی به پناهگاهها آن هم پس از گذشت یک سال و هفت ماه از جنگ (علیه غزه) را باورنکردنی توصیف کرد، اما رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به نکتهای مهم، اعتراف کرد که تلآویو در پی تصمیم واشینگتن برای توقف حملاتش به یمن، در رویارویی با تهدید یمنیها تنها شده است و از این پس، هر موشکی از این نوع که به اسرائیل شلیک میشود، برای اسرائیل مشکلساز خواهد شد.
توافق شامل اسرائیل نیست
«گسترش جنگ اسرائیل در نوار غزه بیفایده است و قبل از آنکه آغاز شود شکست خواهد خورد.» این تعبیری است که روزنامه هاآرتص درباره چشمانداز پیش رو جنگ در اراضی اشغالی و گستردهتر شدن دامنه آن ترسیم کرده است. در گزارش این رسانه عبری آمده است که اهداف عملیات «ارابههای گدعون» (عملیات نظامی برای گسترش جنگ در نوار غزه) محقق نخواهد شد. ضمن اینکه این عملیات چه در بین اسرائیلیها و چه در میان جهانیان، هیچگونه مشروعیتی ندارد. به همین دلیل، باید قبل از آغاز، متوقف شود. تحلیل یادشده، پس از گذشت هفتهها از عملیات نظامی امریکا و تداوم توانایی ارتش یمن در حمله به اهدافی در سرزمینهای اشغالی منتشر شد و به خصوص پس از هدف قرار گرفتن فرودگاه بنگوریون و موضع دونالد ترامپ مبنی بر اینکه امریکا در ازای توقف حملات ارتش یمن به کشتیهای امریکایی، از حمله به یمن دست میکشد، معنایی دوچندان مییابد. دیروز پس از حمله صورت گرفته، محمد البخیتی، عضو جنبش انصارالله یمن یک بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآورد و گفت: «عملیات پشتیبانی و حمایت ما از غزه چه در فلسطین اشغالی یا دریای سرخ ادامه خواهد یافت. توافق با امریکا شامل قواعد درگیری با اسرائیل نخواهد شد.» بخیتی هشدار داد: «امریکا و انگلیس باید رژیم اسرائیل را برای توقف تجاوزاتش به غزه تحت فشار قرار دهند.» این اظهارات، در شرایطی که تلاشها برای متوقف کردن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستها فایده نداشته است، بیش از پیش، امریکا را مصمم میکند خود را به صورتی که وجهه این کشور آسیب نبیند از تنش در غزه کنار بکشد. در این مورد، یکی از مقامات امریکایی آشنا با عملیات نظامی علیه یمن گفت: «دولت ترامپ به وضوح به دنبال راهی برای خروج از این عملیات علیه حوثیها بود.»
مجبور نیستیم اسرائیل را مطلع کنیم
مایک هاکبی، سفیر امریکا در فلسطین اشغالی در گفتوگو با رسانه صهیونیستی آی۲۴نیوز، تلاش کرد زاویه در رویکرد تل آویو - واشینگتن را کوچک جلوه دهد و با اعلام اینکه نتانیاهو نزدیکترین رابطه را با رئیسجمهور امریکا دارد، اظهار داشت: «ترامپ سه هدف را برای سفرای امریکا تعیین و تأکید کرده است که آنها در راستای امنتر و ایمنتر کردن منافع ایالات متحده و رونق بخشیدن به آن تلاش کنند.» وی تصریح کرد: «با این حال، اقدامات اخیر ترامپ بدان معنا نیست که او به غرب آسیا و اسرائیل بیتوجه است. من نمیخواهم مردم دنیا فکر کنند که ترامپ شما را نادیده میگیرد.» سفیر امریکا در فلسطین اشغالی با توجه به انتشار گزارشهای مختلف مبنی بر اینکه امریکا، رژیم صهیونیستی را از توافق با یمنیها مطلع نکرده است، گفت: «ایالات متحده مجبور نیست هر کاری را که میخواهد انجام دهد به اسرائیل بگوید. روابط ما در طول تاریخ قوی بوده است و امروز نیز همینطور خواهد ماند.»
با این حال، نگرانیها درباره اینکه رویکرد دولت ترامپ برای مقابله با یمن نتواند پایدار و بلندمدت باشد، رو به افزایش است. دانا استرول که در دوران دولت بایدن عالیترین مقام سیاستگذاری پنتاگون برای منطقه بود، گفت: «واشینگتن صبر کمی دارد و تمرکز کوتاهمدت. بنابراین بعید است منابع و توجه سطح بالای لازم را برای رسیدن به یک نتیجه معنادار در این کارزار اختصاص دهد.» وی معتقد است: «حوثیها برای مدتی به کشتیهای امریکایی شلیک نخواهند کرد، اما حمله به اسرائیل را متوقف نخواهند کرد، کشتیرانی تجاری به حالت عادی باز نخواهد گشت و در جنگ داخلی یمن هم هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.» استرول همچنین گفت: «اگر حوثیها به تعهد خود عمل کنند و به کشتیهای امریکایی حمله نکنند، همین برای دولت ترامپ کافی خواهد بود تا پایان نقش خود در این مبارزه را توجیه کند.» قرار است که ترامپ هفته آینده به غرب آسیا سفر کند ولی او گفته قصد ندارد به سرزمینهای اشغالی برود. روزنامه عبری «معاریو» به نقل از منابع صهیونیست اعلام کرد که تلآویو پیامی از امریکا دریافت کرده است مبنی بر اینکه واشینگتن آتشبس در نوار غزه را به عملیات گسترده نظامی در نوار غزه ترجیح میدهد. معاریو به نقل از این منابع افزود: «اگر محال نباشد، سخت است که نتانیاهو به ترامپ نه بگوید.»