کد خبر: 1293008
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۰
حمایت محمدرضا رحیمی، سرمربی تیم‌ملی والیبال‌نشسته از تصمیم فدراسیون در گفت‌و‌گو با «جوان»
دکتر کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان شرایط تیم‌ملی را کاملاً تشریح کرد و می‌دانیم از نظر فنی آماده اعزام به قهرمانی آسیا نبودیم. تیم ما جوان است و بازیکنان‌مان در رنج سنی ۱۶ تا ۲۵ سال هستند. جامعه آماری ورزشکاران در رشته والیبال‌نشسته پایین است و تا ۲۵ سال را جزو امید‌ها حساب می‌کنیم
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: غیبت تیم‌ملی والیبال‌نشسته ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه تصمیمی بود که خیلی‌ها را شوکه کرد. فدراسیون جانبازان و توان‌یابان این خبر را اعلام کرد و دلیل این تصمیم نیز عدم‌آمادگی تیم بود. بعد از آنکه تیم‌ملی به دو بخش اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی ناگویا و پاراالمپیک لس‌آنجلس تقسیم شد، قرار بود رقابت‌های آسیایی چین اولین رویداد مهم تیم ناگویا باشد. هدایت این تیم جوان به محمدرضا رحیمی سپرده شده است و او برخلاف انتقاد‌های اخیر از لغو اعزام به آسیا، این تصمیم را درست و کارشناسی می‌داند. سرمربی تیم‌ملی والیبال‌نشسته اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی ناگویا در گفت‌و‌گو با «جوان» شرایط این روز‌های تیمش را به طور مفصل توضیح داد و از تصمیم فدراسیون جانبازان حمایت کرد. 

 تصمیم لغو اعزام به رقابت‌های قهرمانی آسیا برچه اساسی گرفته شد؟
دکتر کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توان‌یابان شرایط تیم‌ملی را کاملاً تشریح کرد و می‌دانیم از نظر فنی آماده اعزام به قهرمانی آسیا نبودیم. تیم ما جوان است و بازیکنان‌مان در رنج سنی ۱۶ تا ۲۵ سال هستند. جامعه آماری ورزشکاران در رشته والیبال‌نشسته پایین است و تا ۲۵ سال را جزو امید‌ها حساب می‌کنیم. تیم فعلی ما را نیز جوانان و امید‌ها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد آنها نیز در لیگ بازی نمی‌کنند و در مراحل استعدایابی شناسایی شده‌اند. به دلیل جوانی و عدم‌آمادگی کامل به قهرمانی آسیا اعزام نخواهد شد و مشکل خاصی نیز وجود ندارد چراکه تیم از ابتدا برای حضور در بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا بسته شده است. تا زمان اعزام به این بازی‌ها ۱/۵ سال فرصت داریم و ان‌شاءالله تا آن زمان تیم به آمادگی کامل خواهد رسید و تیمی قوی به ناگویا اعزام خواهیم کرد. 

 چه زمانی بحث آماده نبودن تیم را به فدراسیون اطلاع دادید؟
قهرمانی آسیا طبق برنامه خردادماه در چین برگزار خواهد شد و نداشتن زمان کافی برای آماده‌سازی تیم یکی از دلایل اصلی لغو اعزام‌مان بود. سوم اردیبهشت‌ماه اردوی تیم‌ملی آغاز شده و قبل از آن یک اردو در اسفندماه داشتیم. فروردین‌ماه نیز اردویی نداشتیم و قاعدتاً یک اردوی دیگر نیز می‌توانستیم تا زمان اعزام به آسیایی چین برگزار کنیم. اردوی اول حکم شناسایی و ارزیابی را داشت و تا قبل از آن اصلاً بازیکنان را ندیده بودیم، با دو اردوی بعدی هم قطعاً نمی‌توانستیم در آسیایی شرکت کنیم. ابتدا تیم‌ملی تشکیل و پس از آن پیشنهاد اعزام به قهرمانی آسیا مطرح شد. آن زمان خیال می‌کردیم، می‌توان تیم را به مسابقات رساند ولی وقتی بازیکنان به اردو آمدند و شرایط‌شان را ارزیابی کردیم، دیدیم آمادگی‌شان در حد ۲۰-۳۰ درصد است. آن زمان بود که اعلام کردیم با این آمادگی نمی‌توان در آسیا حاضر شد. فدراسیون جانبازان نظر کادرفنی را در این خصوص جویا شد و ما نیز شرایط آمادگی فنی تیم را اعلام کردیم. من و کمیته‌فنی پیشنهاد کردیم تیم با حضور برخی نفرات قدیمی و باتجربه تقویت شود که آن هم پذیرفته نشد. 

 تیم فعلی کاملاً جوان و بی‌تجربه، در صورت اعزام به قهرمانی آسیا می‌توانست نتیجه درخوری کسب کند؟
قطعاً نمی‌توانست. رسانه‌ای‌شدن این اخبار حواشی زیادی برای تیم به همراه داشت. ما باید بازیکنان را آرام کنیم و از حاشیه دورنگه داریم چراکه هدف اصلی این تیم حضور در بازی‌های ناگویا بوده و است. درست است به قهرمانی آسیا نمی‌رویم، اما فدراسیون برای حضور تیم‌های خوب خارجی در ایران و برگزاری اردو‌های مشترک در حال رایزنی است. احتمالاً این اتفاق چند ماه دیگر رخ خواهد داد و تا آن زمان هم تیم پیشرفت خوبی خواهد داشت. 

 انتظار از والیبال‌نشسته ایران در داخل و خارج بالاست. غیبت ما در قهرمانی آسیا وجه این رشته را زیر سؤال نمی‌برد؟
همیشه در آسیایی حضور داشته‌ایم و عدم‌حضور ایران فرصت خوبی است برای دیگر تیم‌های آسیایی تا آنها نیز قهرمانی قاره را تجربه کنند و یک پله بالاتر بیایند. نمی‌توانیم بگوییم قهرمانی آسیا برای‌مان اهمیت ندارد، بالاخره والیبال‌نشسته ما قهرمان آسیا، جهان و پاراالمپیک است و حضور تیم ایران اعتبار آن تورنمنت را بالا می‌برد، ضمن‌اینکه می‌توان این غیبت را با حضور موفق در تورنمنت‌های بعدی جبران کرد. 

 تفکیک تیم‌های‌ملی با چه ایده‌ای انجام و چه اهدافی برای این تیم‌ها ترسیم شده است؟
حدود دوسه دهه اهمیتی به پشتوانه‌سازی داده نشده و اگر هم بوده به صورت مقطعی انجام شده است، اما دکتر کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون به جد پیگیر این مسئله است و تأکید کرده با تشکیل تیم‌های امید و جوانان با نام «تیم اعزامی به پاراآسیایی ناگویا» به آنها هویت می‌دهیم. با این برنامه می‌توانیم طرح استعدادیابی را در سراسر کشور انجام دهیم. جای خوشحالی دارد از استان سیستان‌وبلوچستان که پیش از این حضوری در مسابقات نداشتند، توانستند چهار بازیکن جوان با ارتفاع دست استاندارد را به ما معرفی کنند. اینها استعداد‌های ناب ما هستند. سیاست فدراسیون این است که تیم جوانان و امید پشتوانه تیم بزرگسالان باشند. ۱۸ ماه تا بازی‌های ناگویا ۲۰۲۶ زمان داریم و تیمی باصلابت را آماده خواهیم کرد تا با خیال راحت جا پای بازیکنان باتجربه بگذارند. برخی کشور‌ها تیم‌های جوان و امیدشان را به بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی می‌فرستند تا با کسب تجربه و آبدیده شدن، پرقدرت به تیم‌های اصلی تزریق شوند. 

 نتیجه‌گرایی در ورزش ما حرف اول را می‌زند و بعضاً چند بازیکن قدیمی را به تیم‌های جوانان اضافه می‌کنند تا در تورنمنت‌های مهم بهترین نتیجه کسب شود. آیا این احتمال وجود دارد که در تیم اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی ناگویا هم نفرات قدیمی حضور داشته باشند؟
تیم‌ملی یعنی منافع ملی. هیچ‌کس نمی‌خواهد در آسیا بازنده باشد. در جلسه کمیته‌فنی برای معرفی کادرفنی تیم‌های‌ملی این سؤال از من شد. تأکید کردم از همه جوانان تا حد ممکن در تیم‌ملی استفاده شود ولی اگر در پست‌های مختلف نتوانیم یا ظرفیت لازم را نداشتیم، قطعاً از بازیکنان باتجربه استفاده خواهیم کرد. با این تفاوت که درصد مشترک بازیکنان جوان در تیم اعزامی به ناگویا ۸۰ به ۲۰ خواهد بود. به عنوان مثال اگر نتوانیم یک پاسور خوب آماده کنیم، قطعاً از نفرات قدیمی استفاده خواهیم کرد تا تیم‌ملی نتیجه لازم را بگیرد. نمی‌توانیم با یک نقطه‌ضعف بزرگ وارد مسابقات مهم شویم. تأکید می‌کنیم این کار به صورت محدود خواهد بود. 

 ترس از شکست از جمله انتقاد‌های مطرح شده در خصوص نرفتن تیم‌به قهرمانی آسیا بود. این انتقاد را قبول دارید؟
به‌هیچ وجه چنین مسئله‌ای نیست. در صحبتی که با رئیس فدراسیون داشتم، حمایت لازم را از تیم داشت و حتی گفتند تیم جوان است و اگر ببازد هم مشکلی نیست، منتها نوع باختن اهمیت دارد. اگر در فینال یا رده‌بندی ببازیم، ایرادی ندارد ولی اگر در مراحل پایین‌تر باشد، متفاوت خواهد بود. مثلاً اگر شش مرحله اردو برگزار کرده بودیم، شک نکنید تیم اعزام می‌شد. تاریخ مسابقات قهرمانی آسیا دیر اعلام شد و بعد از پاراالمپیک تشکیل کمیته‌فنی نیز زمان برد. همچنین انتظار نمی‌رفت مسابقات خردادماه برگزار شود و اگر مرداد یا شهریور بود، قطعاً تیم به قهرمانی آسیا می‌رسید. به‌ویژه با حمایت خوب فدراسیون و کمیته‌پاراالمپیک بدون‌شک تیم به چین اعزام می‌شد. 

 انتقاد‌ها علیه تیم‌ملی را چطور مدیریت می‌کنید؟
متأسفانه برخی‌ها دوست ندارند این تیم جوانان وجود داشته باشد و با تمام توان در رسانه‌ها سمپاشی می‌کنند، وگرنه هیچ شخص حقیقی را ندیده‌ام که مخالفتش را صراحتاً اعلام کند. رئیس فدراسیون، کمیته پاراالمپیک، رئیس انجمن والیبال‌نشسته و حتی سرمربی تیم‌ملی اعزامی به پاراالمپیک لس‌آنجلس نیز از ما حمایت می‌کنند. واقعاً نمی‌دانم مخالفان چه منظوری دارند. هجمه زیادی به ما وارد شد، اما مطمئن باشید این تصمیم کارشناسی بوده است و در آینده نتیجه‌اش را خواهید دید و می‌گویید همان بهتر که به قهرمانی آسیا اعزام نشد. اگر باختی خارج از فینال یا رده‌بندی صورت می‌گرفت که حتماً می‌گرفت، جمع‌کردن شرایط بسیار سخت می‌شد. 

 چه آینده‌ای برای تیم‌تان متصور هستید؟
قهرمانی در بازی‌های پاراآسیایی ناگویا. شک نکنید یک تیم جوان، با فیزیک خوب، پرقدرت و با ارتفاع دست بالای ۱۵۳ سانتیمتر را خواهیم ساخت. ارتفاع دست تیم اعزامی به پاراالمپیک لس آنجلس (به‌غیر از مرتضی مهرزاد) ۱۶۱ سانتیمتر است ولی ما در تیم ۱۶۳ سانتیمتر هم داریم. ۲۰ سال بازیکن تیم‌ملی و سرمربی تیم‌ملی جوانان و تیم‌ملی عراق بودم. مطمئن باشید نظر من از روی احساس است و نه تعصب. نظرم کاملاً کارشناسی است و کارشناسان این حوزه حرف من را تأیید می‌کنند. تیم ما خیال‌مان را تا ۱۵-۱۰ سال دیگر راحت خواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار