جوان آنلاین: بعد از تکذیب سرانجام ارتش رژیم صهونیستی 18 دسامبر جاری اذعان کرد که شهرکنشینان اسرائیلی از مرز لبنان گذشته و اقدام به زدن چادرهایی با هدف ساخت یک شهرک صهیونیستنشین در جنوب لبنان کردهاند.
به گزارش فارس، پیش از این ارتش اسرائیل از اذعان به اینکه برخی گزارشها تأکید میکنند، شهرکنشینان وابسته به سازمان «اوری تساون» این رژیم اقدام به زدن چادرهایی در جنوب لبنان کردهاند، اما سرانجام بعد از چندین بار رد و انکار، اذعان کرد که این شهرکنشینان «خط مرزی آبی» را رد کرده و در نزدیکی شهرک «مارون الرأس» چادر زدهاند.
درحالی که رژیم صهیونیستی این تعرض را «حادثه خطرناکی توصیف میکرد که باید درباره آن تحقیق کند»، سازمان «اوری تساون» در وبگاه رسمی خود افشا کرد که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی حین زدن چادرها در خاک لبنان شهرکنشینان را همراهی میکردند.
در پنجم دسامبر جاری سازمان «اوری تساون» تصاویری از 6 خانواده شهرکنشین منتشر کرد که درحال زدن چادر و کاشت درخت در مارون الرأس بودند و در کنار آنها نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی نیز مشاهده میشدند.
این سازمان صهیونیستی در آن زمان درباره این تصاویر نوشت: «6 خانواده از جنبش شهرکسازی به جنوب لبنان رسیدند تا در لبنان مستقر شوند.»
اما سازمان «اوری تساون» کیست که در صدد تحمیل شهرکنشینی در خاک لبنان است و راهبرد آن برای توسعه و گسترش مرزهای «اسرائیل» از طریق شهرکسازی چیست؟
سازمان «اوری تساون»
سازمان «اوری تساون» که نام خود را از یک آیه توراتی به معنای «برخیز ای شمال» گرفته، اواخر مارس گذشته با هدف اشاعه و گسترش راهبردی تأسیس شد که پا را از دعوت به جنگ و اشغالگری مجدد فراتر مینهاد و بر ساخت شهرکهای صهیونیستنشین در جنوب لبنان تمرکز داشت.
این سازمان که توانسته هزاران عضو و هوادار جذب کند، بر این دیدگاه تأکید دارد که شهرکسازی و شهرکنشینی در لبنان ضرورتی راهبردی و عملی است که باید به هر طرق پیاده شود.
اوری تساون بر این باور است که اصلا چیزی به نام کشور و دولت لبنان وجود ندارد و آنچه اکنون شاهد آن هستیم، تسویه حسابهای استعماری بین فرانسه و انگلیس است، به گونهای که منافع آنها را تأمین کند.
این سازمان همچنین معتقد است که مرزهای کنونی لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین، مرزهایی ساختگی است و ارزش و اعتباری ندارند و معاهداتی چون سایکس پیکو و کنفرانس پاریس، ادات و ابزاری مرحلهای بودهاند، لذا نیاز به عمل به آنها و احترام به آنها وجود ندارد.
اوری تساون در وبگاه رسمیاش ادعا میکند که لبنان سرزمین اسرائیل است، اگرچه ارتش رژیم صهیونیستی از آن عقبنشینی کرده باشد، لذا همانند نوار غزه خواستار شهرکسازی و شهرکنشینی در آن میشود.
این سازمان بر این باور است که «پیروزی یعنی گرفتن خاک و سرزمین از دشمن؛ این سرزمین و خاک، سرزمین و خاک وطن یعنی اسرائیل است، حال چه در غزه باشد یا در لبنان یا در کوه هیکل فرقی نمیکند.»
«اوری تساون» با هدف بزرگداشت یاد و خاطره «اسرائیل سوکول»، نظامی صهیونیستی که ژانویه گذشته در غزه طی جنگ نسلکشی علیه فلسطینیها کشته شد، تشکیل شد.
سوکول به رؤیاهای افراطیاش معروف بود، رؤیاهایی که تنها به ساخت شهرکها در نوار غزه محدود نمیشد، بلکه لبنان را هم در برمیگرفت. به گفته خانواده این نظامی صهیونیست، اسرائیل اعتقاد داشت که تسلط بر لبنان یکی از ضرورتهای تأسیس «اسرائیل بزرگ» است.
برادر اسرائیل، «یعقوب سوکول» در گفتگو با روزنامه عبری زبان «جویش کارنتز» گفت: «اگرچه صحبتهای ما درباره زندگی در لبنان همه شوخی و مزاح بود، اما در دل خود جدی هم بود. لبنان سرزمینی است که باید در دست ما باشد.»
بعد از کشته شدن اسرائیل «آموس آزاریا»، فعال صهیونیست برجسته جنبش شهرکنشینی دوباره در نوار غزه با خانواده سوکول درباره راههای تحقق رؤیای افراطی اسرائیل، پسرشان صحبت کرد.
این گفتگوها به تأسیس سازمان «اوری تساون» منتهی شد که امروز به تریبون فراخواندن و دعوت شهرکنشینان به شهرکسازی در جنوب لبنان تبدیل شده است.
از زمان تأسیس، سازمان به شدت از سیاستهای رژیم صهیونیستی در منطقه انتقاد میکند و در نشستهای خود برای شهرهای لبنان نامهای عبری انتخاب میکنند و با شعار «این خواب و رؤیا نیست، یک واقعیت است» وعده سفرهای تفریحی به جنوب لبنان در آینده را به شهرکنشینان میدهند.
سازمانی مذهبی، افراطی، شهرکسازی
اوری تساون تلاش میکند، با فراخوانها، پویشهای تبلیغی، شهرکسازی و شهرکنشینی را در جنوب لبنان ترویج کند. در این راستا، این سازمان اقدام به نصب تابلوها و بنرهایی در شهرهای شمالی سرزمینهای اشغالی کرده که آنها را به سکونت و اقامت در لبنان دعوت میکند.
اوری تساون آوریل گذشته اولین تجمع اعتراضآمیز خود را در نزدیکی شهرک «الونیم» در الجلیل سفلی برگزار کرد و طی آن ضمن انتقاد از سیاستهای کابینه راست افراطی نتانیاهو خواستار شهرکسازی در جنوب لبنان و بازگرداندن امنیت در شهرکهای صهیونیستنشین شمال فلسطین اشغالی شدند.
اغلب شرکتکنندگان در این اعتراضات عضو جنبش شهرکنشینی «ناحالا» بودند که تاکنون از 600 خانواده یهودی ثبت نامکرده که مایل هستند، پس از پایان جنگ، در نوار غزه سکونت داشته باشند و به این ترتیب، پرچمدار بازگشت شهرکنشینی در نوار باشند.
اوری تساون بعد از آن نشستها و تجمعات دیگری نیز در نزدیکی مرزهای لبنان برگزار کرد و در خلال آنها با استفاده از هواپیماهای بدون نشین و بالون اعلامیههای تهدیدآمیزی را به آن سوی مرزها فرستادند، روی اغلب این اعلامیهها نوشته شده بود: «حواستان باشد، این سرزمین اسرائیل است که از آن یهود است و باید فورا آن را تخلیه کنید.»
همچنین در یکی دیگر از تجمعات خود با نوشتن نامهای برای نتانیاهو اعلام کردند که «با حضور فیزیکیمان در نزدیکی مرزها تمایل خود را به اقامت و سکونت در جنوب لبنان اعلام میکنیم.»
یکی از موضوعات مطرح در نشستها و گردهماییهای این سازمان که بسیار مورد تأکید قرار میگیرد، ارتباط تاریخی یهود با لبنان و ضرورت شهرکسازی و شهرکنشینی در آن است.
درخواستها و فراخوانهای این جنبش با پوشش رسانهای گسترده و حمایت شخصیتهای سیاسی بارزی همچون موشه فیگلین، نماینده سابق کنست مواجه شده است.
در یکی از نشستهای آنلاین سازمان، «حاجی بن آرتزی»، برادر «ساره نتانیاهو» همسر نتانیاهو، ضمن حمایت از دیدگاههای اوری تساون گفت: «ما تندرو و افراطی نیستیم، بلکه میگوییم، مرزهای بین لبنان و اسرائیل ساختگی است و الجلیل تا آن سوی لیتانی امتداد دارد.»
در عمل شعارها و اهداف اوری تساون با رؤیای صهیونیستی تأسیس «اسرائیل بزرگ» همخوانی دارد که ادعا میکنند از رود عریش(نیل) در مصر تا رود فرات در عراق کشیده شده است و بر این اساس شهرکسازی در این مناطق را پس از تصرف آنها اقدامی در راستای تحقق پیشگوییهای دینی یهود میدانند.
«اسعد زروق»، نویسنده فلسطینی در یکی از پژوهشهایش درباره «اندیشه استعماری صهیونیستی» میگوید که «دیوید بن گورین، اولین نخستوزیر اسرائیل در یکی از سخنرانیهایش گفته بود که نقشه کنونی فلسطین چیزی جز نقشه قیمومیت نیست و ملت یهود نقشه دیگری دارد؛ جوانان یعودی باید تلاش کنند، نقشه تورات را محقق کنند که در آن گفته شده "ما به تو اسرائیل را دادیم که ما بین دجله و نیل است".»
بن گورین همچنین در سال 1952 تأکید کرد که «تأسیس اسرائیل روی خاک فلسطین تنها بخشی از سرزمین اسرائیل است، ایدئولوژی صهیونیسم به سرزمینی فراتر از آنچه در فلسطین برپا کرده نظر دارد، اما اکنون برای جلوگیری از انتقادات بینالمللی از آن سخن نمیگوید.
شهرکها مرزها را تغییر میدهند
اوری تساون بر این باور است که برای تحقق دیدگاههایش، اسرائیل باید جنوب لبنان را اشغال کند و برای موفقیت طرحهای شهرکسازی و شهرکنشینیاش باید ساکنین جنوب لبنان را بیرون براند.
«بن آشیر»، یکی از مؤسسان اوری تساون میگوید: «پیروزی واقعی در خاورمیانه استیلا بر زمین است»، لذا بر ضرورت بیرون راندن لبنانیها از جنوب لبنان به عنوان یک اقدام ضروری و الزامی تأکید میکند.
اوری تساون میگوید که نمونه شهرکسازی و شهرکنشینی در جنوب لبنان باید مشابه نمونه آن در بلندیهای جولان باشد، یعنی بیرون راندن کامل اعراب از یک نقطه و جایگزینی آنها با شهرکنشینان لذا نمونه افراطیتری در مقایسه با شهرکنشینی و شهرکسازی در کرانه باختری است.
رهبران این سازمان ضمن استقبال از پیشرویهای اخیر ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه و اشغال بلندیهای جولان، این اقدام را پر جرأتترین اقدام در طول تاریخ اسرائیل دانستند.
آنها خواهان اشغالگری از نوع جولان سوریه در جنوب لبنان هستند و «نیر تزوی» یکی از رهبران این سازمان میگوید: «شهرکها میتوانند، مرزها را تغییر دهند.»
تزوی در این زمینه به نمونه شهرک «مروم جولان» اشاره میکند که با اقدامی شخصی و کوچک تأسیس شد و میافزاید: «تعداد انگشتشماری از مردم به بلندیهای جولان رفتند و در آنجا مروم جولان را بنا کردند و بعد از حدود 15 سال اسرائیل به طور رسمی بلندیهای جولان را به خود ملحق کرد و 4 دهه بعد از آن، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا رسما حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت و دولت بایدن نیز آن را مورد تأکید قرار داد.»
سازمان اوری تساون میگوید: «شهرکسازی و شهرکنشینی در لبنان رؤیای دوری نیست»، بلکه نیازمند صبر و خویشتنداری در کنار اقدام سازمانیافته و برنامهریزی شده است و در این خصوص به این گفته معروف «تئودور هرتزل»، بنیانگذار صهیونیسم استناد میکنند که «آنچه به آن نیاز داری صبر و خویشتنداری است.»