کد خبر: 1269030
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷
در همایش نقش جوانان و دانشجویان در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی عنوان شد
در آستانه فرا رسیدن سالروز گرامی داشت روز دانشجو در شانزدهم آذرماه، همایش نقش جوانان و دانشجویان در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی با حضور دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی، معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، رایزنان فرهنگی، اعضای شورای راهبری این مجمع و جمعی از دانشجویان و نخبگان شامگاه دوشنبه دوازدهم آذرماه برگزار شد.

جوان آنلاین: در این همایش آقایان دکتر داود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی، دکتر محمود محمدی معاون بین الملل دانشگاه ازاد اسلامی، دکتر داریوش صفرنژاد، کارشناس ارشد مسائل اوراسیا، دکتر محسن زاده، رایزن اسبق فرهنگی ایران در آفریقای جنوبی و خانم دکتر لاله افتخاری از اعضای شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی و جمعی از جوانان نخبه به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این همایش دکتر داود عامری، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: رسالت این مجمع تبیین، تعمیق، فرهنگ‌سازی، ترویج عدالت و صلح عادلانه با نگاه به آموزه‌های اسلامی برای کمک به حرکت جوامع انسانی در مسیر زندگی بهتر و سعادت بخش در سطح ملی، منطقه‌ای و جهانی است. مقابله با آسیب‌های فرهنگ بشری در جهان با محور قرار دادن صلح عادلانه به عنوان گفتمان اسلامی ایرانی و تبدیل آن به یک هنجار فرهنگی و اجتماعی پذیرفته شده در حوزه‌های فرهنگی، علمی اجتماعی حقوقی و سیاسی از دیگر اهداف این مجمع است. وی با تشریح فعالیت‌های علمی و فرهنگی صورت گرفته هدف این مجمع را ارتباط با جامعه نخبگی کشور عنوان کرد و افزود: جامعه نخبگی به دو گروه پیشکسوتان و جوانان تقسیم می‌شود. همچنین نهاد‌های وابسته‌ای به این مجمع مانند انجمن رهپویان فرهنگی ایران وجود دارد که هم با تمرکز بر ایرانیان خارج از کشور و هم خارجی‌های مقیم ایران فعالیت‌های فرهنگی انجام می‌دهد.
مجمع جهانی باید برای جوانان برنامه داشته باشد
در ادامه این همایش دکتر محمود محمدی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و معاون بین الملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنان با اشاره به تمدن کهن و جهانگیر ایران گفت: ملتی که دارای یک پیشینه تمدنی و آثار کهن در جهان است باید انسان‌هایی در این تمدن پرورش پیدا کنند که هم ارزش گذار این تمدن باشند و هم این فرهنگ و تمدن را گسترش دهند. وی گفت: ناتو در حال حاضر فعالیت‌های فرهنگی را در دستور کار خود برای پیشرفت و نزدیکی به ملت‌ها قرار داده است. این فعالیت‌ها تحت عنوان «جوانان رهبر» در حال حاضر مشغول به فعالیت است. در واقع ناتو به آنان آموزش می‌دهد مسیری را طی کنند که آنان درنظر دارند؛ بنابراین این مجمع جهانی صلح اسلامی نیز باید مسیری را طی کند که در نهایت به گسترش گفتمان صلح و حق علیه باطل منجر شود.
در ادامه این نشست همچنین دکتر لاله افتخاری، عضو شورای راهبردی این مجمع با تاکید بر اینکه جوانان در کنار پیشکسوتان باید رشد کنند، گفت: زیبایی کربلا به این است که هم علی اصغر شیرخواره و رقیه دارد و هم حبیب بن مظاهر.
دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری گفت: ایشان می‌فرمایند که زن مسلمان امروز معلم ثانی زن‌های جهان است. زنان در سراسر جهان می‌گویند که ما در حال الگو گرفتن از زنان ایران هستیم. امیدوارم که بتوانیم صلح عادلانه را در برابر صلح جعلی غرب که جنگ و خونریزی است، قرار دهیم. صلح عادلانه اسلامی، صلح متناسب با فطرت است که امید است که تحقق پیدا کند.
تحولات منطقه، تعیین کننده نظم جدید جهان آینده
دیگر سخنرانان این همایش دکتر داریوش صفرنژاد، کارشناس ارشد مسائل اوراسیا با اشاره به روند حوادثی که اکنون در حال رخ دادن در منطقه است، گفت: این روند بدون تردید تعیین کننده نظم جدید جهان آینده خواهد بود. این موضوع در آموزه‌های اعتقادی ما است و جمهوری اسلامی هم بر همین پایه گفتمانی را برگرفته از اسلام ناب تولید کرده است. وی افزود: گفتمان مقاومت همان گفتمان تولید شده است که امروز در قالب محور مقاومت الگوی عملی پیدا کرده است. این گفتمان نه تنها در ایران بلکه در کشور‌های دیگر به عنوان الگو قرار گرفته است.
در ادامه همایش دکتر احمد علی محسن زاده رایزن فرهنگی اسبق ایران در آفریقای جنوبی با تاکید بر اهمیت و ضرورت نقش جوانان و دانشجویان در تحقق فرهنگ و تمدن نوین اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در دانشگاه‌های جهان در حمایت از فلسطین تاکید کردند که جوانان مجمع می‌توانند نقش مهمی در بیداری جهانی داشته باشند. وی ادامه داد: ضرورت ورود جوانان به میدان عمل، یک امر ضروری است. او در ادامه از فرو ریختن دموکراسی ادعایی غرب سخن گفت و استفاده از تمام ابزار‌های سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا برای سرکوب دانشجویان و اساتید که فریاد حمایت از فلسطین و غزه سر می‌دهند را نشانه این تحول بنیادین عنوان دانست.
غرب از پیشرفت ایران عصبانی است
علی مقصودی، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان هم طی سخنانی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی دانشجویان باید هدف نهایی خود را در راستای اهداف جمهوری اسلامی قرار دهند. چرا که کینه غرب علیه ایران به دلیل پیشرفت کشور در راستای تمدن نوین اسلامی و به چالش کشیدن تمدن غرب است.
آقای مصطفی یوسفی، دانشجوی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه با اشاره به نقش جوانان در تمدن نوین اسلامی گفت: تمدن نوین اسلامی یعنی آرمان نظام جمهوری اسلامی به این معنا که یک فضای فکری مادی معنوی به وجود آورد برای آن چیزی که خدا برای غایت خلقت انسان بیان کرده است. تمدن اسلامی فرایندی است و ممکن است دهه‌ها طول بکشد. همانطور که در گام دوم اشاره شده است ابتدا باید به خودسازی سپس جامعه سازی و در نهایت رسیدن به تمدن نوین اسلامی. صمدی دانشجوی ارشد دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه گفت: دانشجویان باید به این سوال پاسخ دهند که امروز در کدام نقطه ایستاده اند تا بتوانند نقش تاریخی خود را به درستی ایفا کنند. واقعیت این است که سیاست جمهوری اسلامی ایران در این سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یک سیاست مشخص، منسجم قائده‌مند و مبتنی بر عقلانیت راهبردی بوده که برخلاف تمام فراز و فرود‌های اخلاقی و گفتاری، توانسته ایران را از بزنگاه‌ها خطرناک و بحران بنیان برافکن عبور دهد و ایران را به بازیگری مسلط در روند‌ها و تحولات منطقه‌ای با تاثیر گذاری در تحولات بین المللی تبدیل کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار