کد خبر: 1266506
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مدیر کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران در گفتگو با «جوان»:
زینب کوچه‌میر

جوان آنلاین: مجتبی طبقی، مدیر کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران در گفتگو با «جوان» در خصوص چیستی پروانه ساختمانی بیان کرد: پروانه یا جواز ساختمان، مجوز رسمی از شهرداری است که به مالک یا پیمانکار اجازه می‌دهد تا پروژه ساخت و ساز یا بازسازی را طبق چارچوبی که از قبل مشخص شده انجام بدهد. انجام عملیات ساخت و ساز بدون صدور پروانه، غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه به طور کلی پروانه ساختمانی به دو مرحله پروانه شهرسازی و پروانه تخریب و نوسازی تقسیم‌بندی می‌شود، اضافه کرد: ابتدا برای صدور پروانه ساختمانی باید پرونده تشکیل و سپس دستور نقشه صادر شود که البته در این مرحله عوارض شهرداری دریافت مرحله اول صدور پروانه به اتمام خواهد رسید. پس از تأیید نقشه‌های سازه، برق و مکانیک و همخوانی آنها با نقشه معماری مصوب، پروانه تخریب و نوسازی که همان مرحله دوم است، صادر می‌شود. 
طبقی افزود: با توجه به اینکه عوارض شهرداری برای ساخت و ساز در مرحله اول صدور پروانه دریافت می‌شود، قطعاً مالک یا پیمانکار برای دریافت گواهی نهایی مجوز ساخت و ساز در مرحله دوم اقدام می‌کند، چراکه عمده وظایف شهرداری در همان مرحله اول به پایان رسیده، اما مالک یا پیمانکار به دنبال جواز نهایی ساخت و ساز بوده و مراحل را تا دریافت جواز نهایی حتماً طی خواهد کرد. مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران با بیان اینکه آمار صدور پروانه در حوزه شهرسازی تا سال ۱۴۰۰ روند کاهشی داشته‌است، عنوان کرد: از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۰ صنعت ساختمانی در تهران دچار رکود شده‌بود و آمار صدور پروانه روندی کاهشی را طی می‌کرد، اما از سال ۱۴۰۱ با تسهیلگری‌های شهرداری تهران این روند از حالت رکود خارج شد و حالت صعودی به خود گرفت. 
وی ضمن اشاره به اینکه پروانه‌های ساختمانی وابسته به نوع ساختمان تعداد واحد تاریخ انقضا بیش از یک سال دارند، اظهار داشت: ملکی با کمترین متراژ مثلاً یک متر می‌تواند سه پروانه شامل شهرسازی، ساخت، تغییر نقشه دریافت کرده‌باشد که همه این موارد در ارائه گزارشات و آمار صدور پروانه لحاظ خواهد شد. 
طبقی با بیان اینکه آمار صدور پروانه در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱ هزار پروانه بوده‌است، تأکید کرد: ممکن است با توجه به تاریخ انقضای پروانه ساخت و ساز، مالک یا پیمانکار بلافاصله پس از دریافت آن اقدام به تخریب و شروع عملیات نوسازی نکند که این مورد در آمار صدور پروانه تأثیری نخواهد گذاشت. 
مدیر کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران در پایان تصریح کرد: شهرداری تهران تلاش می‌کند با ایجاد دسترسی و تسهیلگری، مسیر دریافت پروانه ساخت و ساز را برای شهروندان هموار کرده و باعث ایجاد رونق در صنعت ساختمان‌سازی در پایتخت شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار