حمیداندرزچمنی در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه و نخبگان هوش مصنوعی استان البرز در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار شد، اظهارکرد: شرکت دانش بنیان "شیناسورن افراز" از جمله واحدهای دانش بنیان استان البرز است که با دستیابی به فناوری هوش مصنوعی فارسی زبان گام بلندی در جهت معرفی یک الگوی جهانی برداشته است.
وی با بیان اینکه این دستاورد در نمایشگاه ملی هوش مصنوعی که اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی البرز دایر است ، رتبه برتر کشوری به خود اختصاص داده ، گفت: انتظار می رود نخبگان این شرکت دانش بنیان مورد حمایت مسوولان کشوری و استانی قرار گیرند.
محمد ابراهیم زاده مدیر عامل و موسس شرکت "شینا سورن افراز" نیز دراین نشست بیان کرد: این دستاورد علمی که به نام هوش "مصنوعی شینا " نامگذاری شده است اولین برنامه هوش مصنوعی فارسی زبان است که به واسطه آن هر موضوع از تلفن همراه خواسته شود با فرمان صوتی اجرا می کند.
وی بیان کرد: از این دستاورد علمی می توان برای پیشگیری از خواب آلودگی راننده و کمک به نابینایان بهره گرفت و خدمات فراوانی در عرصه رانندگی برای کاربران دارد.
ابراهیم زاده خاطرنشان کرد:نرم افزار هوش مصنوعی فارس زبان روی تلفن همراه نصب می شود که پیشگیری از سرقت به ویژه سرقت خودروها و ارائه طیف گسترده ای از اطلاعات و خدمات از دیگر مزیت های آن است.
وی تاکید کرد: خبرنگاران حین رانندگی می توانند از این اپلیکشین برای مصاحبه و یا هر موردی که بخواهند استفاده کنند و تمام قابلیت ها از جمله تشخیص خواب، موقعیت یابی ، نشانی و مقصد یابی را در سریع ترین حالت ممکن می سازد.
وجود ۶ هزار دانشجوی هوش مصنوعی در البرز
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز با بیان اینکه دستاورد شرکت دانش بنیان شیناسورن افراز در نمایشگاه هوش مصنوعی کشور در این دانشگاه رتبه برترگرفت، گفت : این دانشگاه با راه اندازی دانشکده هوش مصنوعی ، ۶ هزار دانشجو در این رشته را تحت پوشش قرار داده است.
دکتر حسین کلانتری آزاد افزود: هوش مصنوعی یک فناوری با لایه های عمیق است و به فرموده رهبر معظم انقلاب بهره برداری از آن امتیاز نیست بلکه باید بر لایه های آن مسلط شد، این فناوری انقلاب چهارم صنعتی است که نه تنها بر اقتصاد تاثیر می گذارد، بلکه نقش مهمی در تغییرات نظامی و امنیتی جهان دارد.
وی خاطر نشان کرد: این علم کارهای تکراری و زمان بر را خودکار کرده و موجب افزایش بهره وری، خلاقیت و ارزش آفرینی در عرصه های مختلف صنعتی و غیر صنعتی می گردد؛ هوش مصنوعی داده ها را تحلیل نموده و در مدت زمان اندک تصمیمات بهتری می گیرد. همچنین در بهبود دقت و کارایی مفید واقع شده و بر حل مسائل و مشکلات جهانی از جمله، تغییر آب و هوا و بیماریهای مزمن کمک می کند، با ظهور هوش مصنوعی انقلابی در زندگی روزمره و کار به وجود آمده است که تولید خانه های هوشمند و خودروهای خودران از جمله نمونه های بارز آن هستند.
کلانتری آزاد اظهار کرد: تشخیص بیماریها با روش های نوین و توسعه داروهای جدید، تشخیص تقلب، مدیریت و ریسک، نوسانات بازار، بهبود مدیریت ترافیک، آموزش های شخصی سازی شده، دستیارهای آموزشی هوشمند، شناسایی تهدیدات امنیتی و حملات سایبری مثل ویروس ها و نفوذهای غیر مجاز از جمله کاربردهای متنوع هوش مصنوعی در حوزه های پزشکی، مالی، حمل و نقل ، آموزش، امنیت و سایبری است به علاوه، این علم کاربردهای فراتری در بازاریابی، تولید، صنعت، علوم بیولوژیکی و پزشکی ایجاد نموده است.
این استاد تمام دانشگاه افزود: البته ایران در سطح منطقه و جهان جایگاه ویژه ای در زمینه هوش مصنوعی دارد؛ وجود نیروی انسانی متخصص، فعالیت ها و تجارب بسیار خوب در این زمینه نشان از جایگاه قابل قبول ایران در این عرصه دارد اما نیازمند سرمایه گذاری و تقویت زیر ساخت های فنی و انسانی بیشتری هستیم؛ کشور ما در منطقه خاورمیانه قطب بزرگی در حوزه هوش مصنوعی است و باید حمایت ویژه ای از استارتاپ ها، تقویت زیرساخت های دیجیتال و توسعه آموزش و پژوهش داشته باشیم.
وی افزود: از جمله موانع عمده در این مسیر وجود تحریم های بین المللی، کمبود سرمایه کلان و عدم دسترسی به زیرساخت های پیشرفته است، با این وجود در حوزه صنعت، مقالات علمی، نیروی متخصص و استارتاپ ها رشد خوبی داشته است.