اداره فدراسیونها با سرپرست و طولانی شدن روند برگزاری مجامع انتخاباتی، چالشهایی است که از دیرباز ورزش کشورمان با آن دست به گریبان بوده و وزارت ورزش نیز تاکنون نتوانسته راه چارهای برای آن پیدا کند. بلاتکلیفی مدیریتی رشتهها تنها یک طرف ماجراست و بروز حواشی از جمله اعتراض، شکایت و ابطال انتخابات و حتی کشیدن شدن پای فدراسیونهای جهانی و مطرح شدن موضوع تعلیق، آن روی دیگر سکه هستند و متأسفانه مسئولان به شکلی عجیب به این موارد توجه لازم را نشان نمیدهند!
سه ماه از روی کار آمدن احمد دنیامالی بهعنوان وزیر جدید حوزه ورزش میگذرد، اما در مورد نجات رشتهها از بلاتکلیفی مدیریتی اخبار امیدوارکنندهای از ساختمان خیابان سئول شنیده نمیشود. به نظر میرسد اداره فدراسیونها با سرپرست و همچنین ماهها انتظار و حتی بیشتر برای برگزاری مجامع انتخاباتی به معضلی حل نشدنی برای ورزش ایران تبدیل شده است که گویا حل و فصل آن از عهده هیچکسی برنمیآید. همین چند روز پیش بود که خبر تعویق برگزاری انتخابات فدراسیون روستایی و عشایری منتشر شد، آنهم در حالی که تنها یک روز تا زمان مقرر باقی مانده بود. علاوه بر این چند فدراسیون دیگر نیز با سرپرست اداره میشوند و از زمان برگزاری مجامعشان خبری نیست. ضمن اینکه چند رشته از جمله اسکی، بدنسازی و پزشکی ورزشی هم به رغم طی کردن پروسه ثبتنام نامزدها منتظر تعیین زمان برگزاری انتخابات هستند. در خصوص انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد که طبق برنامه قرار است چهارشنبه برگزار شود نیز ابهاماتی وجود دارد و هنوز اسامی نامزدهای نهایی رسماً اعلام نشده است.
به همه این موارد بحث ابطال نتایج انتخابات چند رشته را نیز بیفزایید و اینکه شاکیان چند فدراسیون دیگر بیکار ننشسته و به جد پیگیر شکایت خود از نهادهای مربوطه هستند. همین اواخر بود که سازمان بازرسی رأی به باطل شدن نتیجه مجمع کاراته دارد و این رشته مدالآور در آستانه اعزام به مسابقات مهم با حاشیهای بزرگ مواجه شد. البته کاراته تنها رشته پرحاشیه در بعد انتخاباتی نیست و دوومیدانی، جانبازان و توانیابان و سوارکاری نیز با داشتن شاکیان مختلف منتظر رأی نهایی دادگاه هستند. از آنجا که سالهاست بسیاری از مجامع انتخاباتی با ایرادهای قانونی برگزار میشوند، احتمال به ثمر نشستن شاکیان این سه فدراسیون و باطل شدن نتیجه انتخاباتشان بسیار زیاد است. در این گیرودار گویا وزارت نهتنها مخالفت جدی با مدیریت فدراسیونها با سرپرست ندارد، بلکه اظهارنظرها نشان میدهد برخی موافق این مسئله هستند. فدراسیون شطرنج بیش از یک سال و نیم است که با سرپرستهای مختلف اداره میشود و به زودی بر تعداد فدراسیونهای بلاتکلیف اضافه خواهد شد.
انتظار میرفت وزیری که خودش تجربه مدیریت فدراسیون مدالآور را داشته در این بحث جدیتر از این حرفها ظاهر شود، نه اینکه با اظهارنظرهایش در خصوص انتخاب سرپرست برای فدراسیونها، بحثها و چالشهای جدیدی را به ورزش تحمیل کند. با اینکه مسئولان و مدیران ورزش ما همواره از دوران مدیریتی خود بهعنوان بهترین روزهای مدیریت ورزش یاد میکنند، اما تجربه نشان میدهد در هیچ دورهای مجامع انتخاباتی بدون حاشیه و مشکل برگزار نشدهاند و از بابت همین غفلتها و نادیده گرفتن قوانین داخلی و خارجی، ورزش و حتی کشورمان لطمات زیادی خورده است. دنیامالی در نشستهای اخیرش بارها به کوتاه بودن زمان باقیمانده تا بازیهای آسیایی ناگویا اشاره کرده، ولی متأسفانه حرفی از بلاتکلیفی فدراسیونها و تأثیر منفی آن بر عملکرد ورزشکارانشان نزده است. برای ورزش کشورمان افت دارد که تشکیل مجمع انتخاباتی، آنهم نه به موقع، بلکه با تأخیر فراوان آرزوی ورزشکاران و مربیان رشتههای مختلف باشد. بدتر اینکه شاکیان با مطرح کردن مفاد قانونی رأی ابطال را از سازمان بازرسی بگیرند و دوباره بلاتکلیفیها از سر گرفته شود.