جوان آنلاین: یک کارشناس انرژی معتقد است: قراردادهای مربوط به واردات و سوآپ گاز از کشورهای شمالی قراردادهای بسیار راهبردی بوده است که با توجه به تمرکز ویژه دولت چهاردهم در توسعه روابط گازی و اجرای برنامه هفتم توسعه، نقشه راه ایران در توسعه صنعت انرژی کشور نیز مبتنی بر بازطراحی تجارت انرژی ایران بنا بر تبدیلشدن به هاب ترانزیت و تولید برق و گاز کشورهای منطقه است.
فرشاد جامع، کارشناس انرژی در گفتگو با «جوان» در رابطه با مسئله محوری تحقق بازطراحی تجارت گاز ایران در قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور گفت: یکی از راهبردیترین راهکارها در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران در طول قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه ایران مسئله توسعه تجارت گاز ایران مبتنی بر توسعه همکاری با کشورهای همسایه است. در این پازل راهبردی در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران با رویکرد خنثیسازی حداکثری تحریمها، انرژی به خصوص گاز و برق به عنوان محوریترین نیاز مردم و صنایع کشورهای همسایه ایران هدف قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به زیرساختهای تجهیزاتی و تکنولوژیک ایران در کنار پایه قوی فنی و مهندسی ایران در حوزه تولید برق گفت: ایران به پشتوانه منابع گازی خود و پایه دانش بالای فنی و مهندسی در نیروگاهسازی میتواند به هاب تولید و توزیع گاز و برق منطقه تبدیل شود. دانش فنی و مهندسی راهبردی ایران در زمینه ساخت توربین و نیروگاههای خوراک گاز و زغالسنگ در منطقه مکران ایران در کنار زیرساخت خط لوله ۴ هزارکیلومتری کشور، محوریترین راهبرد ایران در زمینه بازطراحی تجارت منطقهای انرژی ایران است.
این کارشناس انرژی با اشاره به محوریت ایران در تبدیلشدن به مقصد اول سوآپ و ترانزیت گاز منطقه گفت: در این مسیر با توجه به نقش ویژه گاز در تولید برق نیروگاهی و وجود ناترازی گازی در کشور در فصول سرد سال، مسئله خرید و واردات گاز در وهله اول برای ایران مطرح میشود که در این زمینه قراردادهای جدیدی به امضا رسیده است که ایران میتواند سالانه بسته به نیاز خود از روسیه و ترکمنستان گاز وارد کند. همچنین مسیر راهبردی ایران در توزیع گاز با توجه به منابع گازی سرشار خود و همچنین نقاط ارتباطی وسیع با خطوط لوله گاز کشورهای همسایه و بیش از ۴هزار کیلومتر خط لوله در اقصینقاط ایران سبب شده است کشور ما مقصد اول سوآپ و ترانزیت گاز منطقه باشد که راهبردیترین نقشه راه ایران در زمینه توسعه صنعت آتی انرژی کشور است.
جامع در پایان گفت: قراردادهای مربوط به واردات و سوآپ گاز از کشورهای شمالی قراردادهای بسیار راهبردی بوده است که با توجه به تمرکز ویژه دولت چهاردهم در توسعه روابط گازی و اجرای برنامه هفتم توسعه، نقشه راه ایران در توسعه صنعت انرژی کشور نیز مبتنی بر بازطراحی تجارت انرژی ایران بنا بر تبدیلشدن به هاب ترانزیت و تولید برق و گاز کشورهای منطقه است.