جوان آنلاین: روزنامه راستگرای دیلیمیل در گزارشی با عنوان «فرار هزاران دانشآموز برای شرکت در راهپیمایی غزه» با ابراز نگرانی و اعلام هشدار نسبت به حضور دانشآموزان بریتانیایی در این راهپیمایی ضدصهیونیستی نوشت: «کودکان هفت ساله برای شرکت در راهپیماییهای طرفداران فلسطین از رفتن به مدرسه صرف نظر میکنند.» دیلی میل به عنوان رسانه نزدیک به حزب حاکم با این گزارش نسبت به گسست نسلی در جامعه انگلیس هشدار دادهاست. جامعهای که پیشینههای تشکیل رژیم صهیونیستی به آن باز میگردد و دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس در طول ۷۰ سالی که از تشکیل این رژیم میگذرد سالهاست حمایت از رژیم اسرائیل را ترویج میکند. با وجود این کودکان هفت ساله انگلیسی برای شرکت در راهپیمایی حمایت از فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی سر کلاسهای درسیشان حضور پیدا نکردند؛ کودکانی که در این راهپیمایی شعار میدادند «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد».
روزنامه دیلی میل در گزارشی هشدار داد کودکان هفت ساله برای پیوستن به راهپیماییهای طرفدار فلسطین از مدرسه میگذرند.
بیش از ۴۰۰ کودک در یک تظاهرات در لندن در ۱۶ نوامبر شرکت کردند. این کودکان مجلس نمایندگان محلی و وس استریتینگ را به دلیل موضعگیری در مورد جنگ تحریم کردند. این کودکان هفت ساله پلاکاردهایی با این مضامین در دست داشتند: «ایستادن در کنار فلسطین ایستادن در کنار انسانیت است»، «کشتن کودکانی مانند ما را متوقف کنید». آتشبس در غزه، توقف بمباران و جنگ علیه فلسطین و آزادی فلسطین دیگر مضامینی است که این کودکان در راهپیماییشان خواستار شدهاند.
«غیر قابل قبول»توصیف خانم وزیر
جیلیان کیگان، وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این ماجرا گفت «غیرقابل قبول است که دانشآموزان حضور در راهپیمایی را مقدم بر درس خواندن قرار دهند.»
این گزارش ادعا میکند که معلمان به برخی از والدین گفتهاند که در اعتراضات جریمه میشوند. در این تظاهرات کودکان هفت ساله در واکنش به شعار صهیونیستی از نیل تا فرات، شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» سر میدادند.
معلمان فعال در بریستول از غیبت خود چشمپوشی کردند و گفتهاند که «خطر جریمهای وجود ندارد.»
وزیر آموزش و پرورش انگلیس در واکنش به این ماجرا با تأکید بر اینکه بچهها باید در مدرسه باشند، گفت: «در حالی که من همیشه جوانان را به شرکت در رویدادهای جهانی تشویق میکنم، انجام این کار با پیوستن به تظاهرات در زمان مدرسه غیرقابلقبول است.
عمیقاً نگران هستم که گروههای سیاسی کودکان را تشویق میکنند تا به تظاهراتها بپیوندند. گروههای مبارزاتی که در برخی موارد دارای دیدگاههای افراطی هستند، نباید از کودکان به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند.»
حضور هزاران دانشآموز در راهپیمایی برای مردم غزه
این در حالی است که طبق گزارش دیلیمیل هزاران دانشآموز انگلیسی در هفتههای اخیر در راهپیمایی شرکت کردهاند. بیش از ۴۰۰ نفر در یک تظاهرات در تاور هملتز، شرق لندن در ۱۶ نوامبر شرکت کردند، در حالی که ۵۰۰ نفر در ردبریج، شمال شرق لندن در ۱۷ نوامبر راهپیمایی کردند.
۳۰۰ کودک دیگر در دبیرستان بیل در ایلفورد، شرق لندن، مجلس محلی حزب کارگر و سخنگوی بهداشت، وس استریتینگ را به دلیل موضع وی در قبال جنگ غزه تحریم کردند.
این تظاهراتها خشم نمایندگان مجلس و کارشناسان را برانگیخت که خواستار جریمه والدینی شدند که اجازه میدهند فرزندانشان به تظاهرات بپیوندند.
دانشآموزانی که غیبتهای تأیید نشده داشتهباشند، در معرض پیگرد قانونی قرار میگیرند که شامل جریمه تا ۲هزارو۵۰۰ پوند و حتی مجازات زندان میشود.
اما این گزارش ادعا میکند که برخی از والدین فعال گفتهاند که معلمان از غیبت خود صرفنظر کرده و گفتهاند که «خطر جریمه» وجود ندارد.
تداوم سیاستهای دوگانه
دکتر پل استات، رئیس امنیت و افراطگرایی سیاست اکسچنج گفت: «هیچ کس نباید مخالفتی با دانشآموزان مدرسهای داشتهباشد که خودشان را درگیر سیاست کنند یا به امور جاری، از جمله شرکت در تظاهرات، علاقه نشان دهند. نکته کلیدی این است که این اتفاق نباید در زمان مدرسه رخ دهد.»
وی گفت: «هیچ مخالفتی در رابطه با اعتراضات مدارس در حمایت از اوکراین وجود نداشت. در واقع مورد استقبال و تشویق منافع جناح راست قرار گرفت، بنابراین جلوگیری از ابراز مخالفت همین کودکان با نسلکشی اوج ریاکاری است. هرگونه تظاهراتی خودجوش نشان دادن نگرانی در مورد وضعیت اسفناک کودکان فلسطینی بودهاست.»
گسست نسلی
در کنار تحلیلهای موجود از این ماجرا، یکی از عمیقترین نکاتی که در ورای خشم و مخالفتها با حضور دانشآموزان هفت ساله انگلیسی در راهپیمایی علیه رژیم صهیونیستی وجود دارد، نگرانی حزب حاکم انگلیس از گسست نسلی در جامعه انگلیسی است. جامعهای که اصولاً تشکیل دولت یهودی با ابتکار عمل آنها بود و هنوز هم سیاستهایشان دنیا را به هم میریزد و یکی از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی برای جنایاتی هستند که پایان ندارد. حالا نسل جدید این کشور و دانشآموزان هفت سالهای که بیتردید از لحظهای که خود را شناختهاند، رژیم صهیونیستی به عنوان دوست و همراه به آنها معرفی شده در برابر جنایات این رژیم و با وجود سکوت و سد رسانهای رسانههای جریان اصلی در حمایت از کودکان غزه به خیابانها میآیند و تظاهرات میکنند، پدیدهای نیازمند واکاوی است. به بیان دیگر به نظر میرسد جامعه انگلیس با نوعی گسست نسلی مواجه است و کودکان این کشور با وجود تلاش و تربیت خاص رسانهها و نظام حاکم نگاهی واقعبینانهتر به وقایع دنیای اطراف خود دارند.
قربانیان تبعیض نژادی و سیاستهای استعماری
از سوی دیگر نگاهی به تصاویر منتشرشده از این تظاهراتها نشان میدهد اغلب کودکانی که در این حرکت شرکت داشتهاند کودکان آفریقایی تبار یا آسیایی تبار هستند و در میان جمع کودکان تظاهرکننده کمتر با چهره کودکان سفیدپوست نژاد اروپایی مواجه میشویم؛ موضوعی که خود وجهه دیگری از ماجرا را روشن میکند. در واقع بخشی از این ماجرا از سوی کودکانی رخ داده که خودشان قربانی تبعیض نژادی و سیاستهای استعماری هستند و بارها در همین زندگی کوتاه تبعیضهای نژادی را تجربه کردهاند. هر چه که هست، این ماجرا دولتمردان و رسانههای انگلیسی را شگفتزده و البته بیشتر نگران کردهاست؛ موضوعی که از گسست نسلهای بعدی این کشور با سیاستهای استعماری آنها حکایت دارد.