کد خبر: 1181837
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۰
خانه‌به‌دوشی جشنواره تئاتر کودک  پس از ۳۲ سال برپایی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که میزبانی آن بین اصفهان و همدان دست‌به‌دست شد، حالا با تصمیم وزارت ارشاد برگزاری بیست‌و‌هشتمین دوره بر عهده شهر یزد گذاشته شده است. 
 
در مورد چرایی انتقال جشنواره تئاتر کودک از همدان به یزد باید گفت که دو سوی ماجرای این انتقال مدیران وزارت ارشاد و مسئولان استان همدان هستند و هر کدام دیگری را عامل این جابه‌جایی می‌دانند؛ از یک طرف مسئولان وزارت ارشاد می‌گویند مدیران استان همدان مایل به حمایت از جشنواره نبودند و از سوی دیگر استاندار همدان مدعی شده اشکالات دیگری در کار است و عده‌ای می‌خواهند آن را به گردن مسئولان استانی بیندازند! 
جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به رغم سابقه‌ای تقریباً ۳۰ ساله حالا به نقطه‌ای رسیده که به کودکی سر راهی می‌ماند و رغبت زیادی برای پذیرفتن آن وجود ندارد. همدانی‌ها زمانی برای میزبانی این جشنواره به اصطلاح سرودست می‌شکستند و ذوق و شوقی وصف‌ناپذیر از خود نشان می‌دادند، اما یک دهه لازم بود تا مسئولان ارشد این استان احساس کنند از این رویداد برای مردم آبی گرم نمی‌شود و صرفاً باید زیر بار پرداخت بودجه‌ای بروند که عایدی خاصی هم نصیب استان نخواهد کرد؛ نه آنگونه که فکر می‌کردند و به نظر می‌رسید توجهات رسانه‌ای را به خود جلب می‌کند و نه از دل این رویداد جریانی هنری نضج می‌گیرد و نه مردم استان خیلی خواهان حضور در این رویداد هستند. مسئولان استان همدان زمانی فکر می‌کردند جشنواره تئاتر کودک می‌تواند برای استان وجهه‌سازی کند، اما حالا دیگر نمی‌خواهند زیر بار هزینه‌های برگزاری آن بروند. از طرفی مدیران وزارتخانه هم نمی‌خواهند بودجه‌های‌شان را صرف برگزاری آن کنند، در واقع شاید آن‌ها معتقد باشند هر کس پر طاووس می‌خواهد، باید جور هندوستان‌رفتن را هم بکشد! به نظر می‌رسد برای جلوگیری از آوارگی و یتیم‌ماندن این جشنواره و رویداد‌های مشابهی که در استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شوند و با مشکلات مشابهی دست به گریبان هستند، باید تدبیری کارآمد، مستمر و عملیاتی صورت گیرد. ماجرای خانه‌به‌دوشی تازه جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از اسفند ماه سال گذشته آغاز شد. همان ایام رایزنی‌ها و برگزاری نشست‌های حضوری و غیرحضوری بین مدیران وزارتخانه با مسئولان استانی و مشخصاً شخص استاندار برای برگزاری هر چه بهتر این دوره از جشنواره به میزبانی همدان آغاز شد، اما بعد از چند وقت به دلیل آنچه همکاری نکردن استاندار همدان اعلام شد، حتی انتشار فراخوان جشنواره هم منتشر نشد. 
بعد از بروز این ماجرا کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از مسئولان هدایت برنامه‌های برگزاری این رویداد گفت: با وجود اینکه در جلسه حضوری با استاندار همدان به توافق مشارکت ۵۰درصدی برای برگزاری جشنواره رسیدیم، اما در این مدت، هیچ همکاری و حمایتی از طرف استاندار مشاهده نشده است، البته نکته اصلی و علت مؤثر عدم‌ورود جدی مسئولان استان همدان به مسئله مهیاکردن شرایط جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در بخش بعدی اظهارات کاظم نظری نهفته بود؛ آنجا که تأکید کرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نشان دادن حسن‌نیت خود، سال گذشته تمامی اعتبار برگزاری این رویداد را متقبل شده است! در واقع وقتی مسئولان استان همدان تجربه برپایی یک دوره از جشنواره بدون پرداخت یک ریال هزینه را داشتند، طبیعی بود که امسال هم به تکرار این تجربه و اتفاق مایل و بلکه اصرار داشته باشند، البته بعد از انتشار اظهارات مدیر کل هنر‌های نمایشی، استاندار همدان با انجام مصاحبه‌ای اعلام کرد: «مباحث اعتبارات جشنواره‌ها مشخصاً به وزارت ارشاد مربوط است و اعتبار مشخصی در مورد مأموریت دستگاه‌ها به ما اختصاص نمی‌دهند.» 
مسئولان استان همدان ممکن است با بررسی هزینه‌ها برای برپایی ادوار گذشته جشنواره تئاتر کودک در مقابل مزایا و انتفاعی که گمان می‌کردند با حضور چهره‌های هنری داخلی و خارجی متوجه استان و مردم‌شان شود، اما محقق نشده، عطای برگزاری آن را به لقایش بخشیده باشند. تجربه موفق برگزاری جشنواره موسیقی نواحی به شکل منطقه‌ای در سال جاری نشان داد می‌توان با ابتکارات و نوآوری جشنواره‌های فرهنگی- هنری را در پهنه ایران تقسیم کرد تا مشارکت همه استان‌ها و مردم طی مقاطع مختلف را به بار آورد. شاید بد نباشد جشنواره تئاتر کودک هم همین راه را در پیش بگیرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار