داود مدرسیان:
موضع مقتدرانه آقای رئیسی درباره حقابه سیستانوبلوچستان و هشدار به حاکمان افغانستان، موضع بیسابقه، بهجا و دقیقی بوده و مورد حمایت همه ماست. امیدواریم این هشدارها موجب تغییر رفتار حاکمان افغانستان بشه وگرنه جمهوری اسلامی ایران با اقتدار حق مردم خود را میگیرد. انشاءالله.
حسین دلیریان:
سازمان فضایی ایران با استفاده از ماهواره خیام، رودخانه هیرمند را پایش کرده است. تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که حکومت افغانستان در برخی نقاط با انحراف مسیر آب و ایجاد بندهای متعدد، مانع رسیدن آب به ایران شده است، آمادهایم دادهها مربوطه را در اختیار وزارت خارجه قرار دهیم.
علیرضا تقوینیا:
مسئله ایران فقط آب نیست و به نظر میرسد با توجه به تجاسرات اخیر گروه تروریستی طالبان، تهران قصد دارد یک گوشمالی اساسی به آنها بدهد. اینکه این تنبیه چگونه است را گذشت زمان روشن میکند. البته از لحن رئیسجمهور و وزیر امور خارجه ایران نوعی تهدید به واکنش سخت احساس شد، ولی طالبها این را نفهمیدند و بیادبانه جواب دادند. آنها از نظر من خیلی عجیب هستند هم برای پاکستان شاخ و شانه میکشند هم ایران. گویی ابرقدرتند.
بهنام اندیک:
[تصاویر ماهوارهای]وضعیت سد کجکی در پنج ماه گذشته را نشان میدهد. [این]تصاویر به خوبی نشان میدهند که طی این مدت مخزن سد روز به روز پرآبتر شده است و این یعنی طالبان ادعایی خلاف واقع دارد. تصاویر بازه زمانی ۲۴ آذر پارسال تا ۱۰ روز پیش را نشان میدهند. #سیستان_آب_ندارد
عبدالرضا هادیزاده:
بیانیه طالبان و تأکید ۳باره بر توافق سال ۱۳۵۱، یعنی تهدید رئیسی کارساز افتاده. موسی شفیق صدراعظم افغانستان که توافق با ایران را امضا کرده بود بعداً به جرم خیانت اعدام شد. طالبان که میخواست به پشتوانه افکار عمومی منفی علیه این توافق آن را نادیده بگیرد حالا مجبور به اذعان به آن شده است.
مهدی قاسمزاده:
پس از چندین سال انفعال و بیعملی، فعلاً موضعگیریهای کشورمان درباره موضوع حقابه مناسب به نظر میرسد؛ با اخطار جناب رئیسی، طالبان حرف از پایبندیشان به تعهدات زده و به نحوی تقصیر را متوجه کمبود آب کردند و جناب امیرعبداللهیان نیز هرگونه قضاوت درباره این ادعا را منوط به بازدید هیئتهای فنی کردند!
سیدیوسف مرادی:
طبق بند «ب» از ماده ۵ ضمیمه معاهده ایران و افغانستان راجع به آب هیرمند (دلتا۱۳۵۱)، دولت ایران میتواند از دبیرکل سازمان ملل درخواست حَکم برای داوری مابین دو کشور نماید. رأی صادره طبق بند «ه» از ماده۵ قطعی و لازمالاجراست. در صورت عدم پذیرش رأی ایران حق دارد، وارد مرحله بعد شود.