کد خبر: 1077642
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
گفت‌وگوی «جوان» با مدیر انتشارات قدیانی
آثارمان به لطف نمایشگاه مجازی به دورترین نقاط کشور می‌رود مدیر انتشارات قدیانی که از شناخته‌شده‌ترین انتشارات فعال در حوزه کودک و نوجوان است، ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی که به زعم او به عدالت نشر و فرهنگ کتابخوانی در بین افراد و خانواده‌ها کمک زیادی کرده است، می‌گوید: الان شرایط برای همه یکسان است، همه به سایت خرید نمایشگاه مجازی دسترسی دارند و مردم مناطق کم‌برخوردار و حتی روستا‌های دورافتاده هم کتاب می‌خرند و خوشحالم کتابم به دورترین مناطق کشور ارسال می‌شود.
مصطفی شاه‌کرمی

مدیر انتشارات قدیانی که از شناخته‌شده‌ترین انتشارات فعال در حوزه کودک و نوجوان است، ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی که به زعم او به عدالت نشر و فرهنگ کتابخوانی در بین افراد و خانواده‌ها کمک زیادی کرده است، می‌گوید: الان شرایط برای همه یکسان است، همه به سایت خرید نمایشگاه مجازی دسترسی دارند و مردم مناطق کم‌برخوردار و حتی روستا‌های دورافتاده هم کتاب می‌خرند و خوشحالم کتابم به دورترین مناطق کشور ارسال می‌شود.

محاسن و معایب برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی از نظر شما به عنوان یک ناشر حوزه کودک و نوجوان چیست؟
ویژگی‌های مثبت این نمایشگاه با توجه به شرایط کرونایی جامعه و دنیا قابل توجه است، چون به هر حال ما در شرایطی هستیم که باعث خانه‌نشین شدن افراد و خانواده‌ها شده است، این مسئله در کتابخوان کردن خانواده‌ها و رشد فرهنگ کتابخوانی در جامعه اثرات مثبت قابل توجهی داشته است. اگرچه در سمت دیگر قصه این بیماری باعث تولید کم و گاه تعطیل شدن کتابفروشی‌ها هم شد و نتوانستیم بهره مثبتی از این شرایط ببریم، اما در هر حال باعث تقویت فرهنگ کتابخوانی در بین خانواده‌ها شد.
سال گذشته به دلیل شدت بیماری درصد خانه‌نشینی مردم بیشتر از امروز بود، اگر چه هنوز هم بیماری تمام نشده، اما به عنوان تجربه برگزاری اولین نمایشگاه چه در حوزه بازدیدکننده و چه خریداران برای ناشران حداقل باعث شد تا ۵۰ درصد اتفاقات مبارک نمایشگاه فیزیکی بیفتد. اگرچه فقط چند روز از برگزاری نمایشگاه امسال می‌گذرد، اما در همین چند روز هم استقبال و خرید مخاطبان خیلی خوب بوده است. اگر ما شهر‌های بزرگ را که در آن‌ها کتابفروشی‌های زیادی وجود دارند کنار بگذاریم، به عنوان یک ناشر کودک و نوجوان اصلاً برایمان اقتصادی نیست که مثلاً آثاری را که قیمت‌شان به ۱۰ هزار تومان نمی‌رسند، چاپ و منتشر کنیم ولی وقتی می‌بینم همه به سایت خرید نمایشگاه مجازی دسترسی دارند و مردم مناطق کم‌برخوردار و حتی روستا‌های دورافتاده از کتاب‌هایی با این شرایط استقبال می‌کنند و می‌خرند با کمال میل بسته‌بندی می‌کنیم و به اداره پست که هزینه‌اش مجانی است، می‌دهیم و خوشحالیم که کتاب به دورترین مناطق کشور ارسال می‌شود.
قبلاً که نمایشگاه فیزیکی برگزار می‌شد، بعضی افراد از شهر‌های دیگر می‌آمدند و کتاب‌هایی را می‌خریدند و برمی‌گشتند که درصد و تعدادشان خیلی کم بود، اما در این نمایشگاه همه مردم از سراسر کشور می‌توانند کتاب بخرند و این در حالی است که ارسال کتاب به دورترین نقاط کشور برای ناشر هزینه‌ای را ایجاد نمی‌کند و این جزو محسنات برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی است. این یک اقدام راهگشا برای تبلیغ کتاب و کتابخوانی است و امیدوارم مسئولان حرکت‌ها و اقدامات بهتری را برای کتابخوانی مردم سراسر کشور به خصوص مردم مناطق کم‌برخوردار ایجاد کنند و در پایان نمایشگاه پژوهش‌هایی در این زمینه انجام دهند و اگر بودجه‌های فرهنگی هم هست، با محوریت نگاه به آن مناطق هزینه کنند تا باعث رونق کتابخوانی شود.

سال گذشته خریداران گلایه‌هایی در مورد نحوه ارسال کتاب‌های خریداری‌شده از سوی پست داشتند که مثلاً بسته‌بندی پاره بوده یا اینکه کتاب‌ها خیس بودند، امسال هم در روز‌های ابتدایی بحثی مطرح شد مبنی بر اینکه پست، هزینه ارسال بالای ۵۰ هزار تومان را رایگان انجام نمی‌دهد، ارزیابی شما از امکانات و شرایط امسال نمایشگاه چیست؟
سال گذشته زیر ۳۰ هزار تومان مجانی بود، امسال این مبلغ تا مرز ۵۰ هزار تومان رسیده است، منتها روز اول همیشه یک مشکلاتی ایجاد می‌شود که البته نباید بشود. ما یک پولی را به اداره پست تزریق می‌کنیم و بعد از بسته‌بندی که می‌کنیم، آن‌ها سهم خودشان از ارسال مرسوله را با توجه به قیمت آن برمی‌دارند.
امسال قرار بود اداره پست زیر ۵۰ هزار تومان را بر ندارد، اما در روز‌های ابتدایی دیدیم این اتفاق نمی‌افتد و پست آن‌ها را هم از مبلغ شارژ شده کم می‌کند که بعد از اطلاع ما به دوستان اداره پست، این مشکل هم برطرف شد.

در نمایشگاه فیزیکی یکسری بحث‌های حاشیه‌ای همیشه مطرح می‌شد که در نمایشگاه مجازی محلی از اعراب ندارند، می‌خواستم نظر شما را در این رابطه جویا شوم؟
من به عنوان کسی که از اولین نمایشگاه تا همین نمایشگاه فعلی حضور داشته‌ام و پست‌ها و مسئولیت‌های مختلفی را تجربه کرده‌ام، عرض می‌کنم که در آن نوع نمایشگاه، بحث استاندارد بودن مکان‌ها روزبه‌روز در حال بدتر شدن بود، چه از نظر محل برگزاری نمایشگاه که به اجبار اول به مصلی و بعد به شهر آفتاب کوچ کند و چه از نظر غرفه‌بندی. در آنجا ناشرانی بودند که به صورت محدود فعالیت می‌کردند و برای حضور مشکلاتی داشتند که با برگزاری این نوع نمایشگاه، دیگر خبری از حذف یا اجحاف در حق آن‌ها دیده نمی‌شود و الان شرایط برای همه یکسان است و نه خبری از بحث اجاره غرفه است و نه بحث اینکه مثلاً فلان غرفه در نبش قرار دارد و فلان غرفه جای خوبی گرفته و امثالهم، البته امیدوارم مسئولان وزارت ارشاد این سایت فروش اینترنتی را که به عنوان نمایشگاه مجازی از آن اسم می‌بریم، آرام‌آرام در سال‌های بعدی تغییرات کاملش را انجام بدهند تا ناشران در تطبیق و آرایش آثارشان آزادانه‌تر فعالیت کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار