کد خبر: 1065601
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
در چهارمحال و بختیاری
مدیر جهاد کشاورزی شهرکرد از پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی اولین گلخانه با فناوری ژئوترمال یا زمین گرمایی در سطح ۶ هزار متر از اراضی این شهرستان خبر داد.
حمیرا رحیمی

فرهاد رفیعی مدیر جهادکشاورزی شهرکرد گفت: کنترل دمای هوا آن هم در شب‌های سرد زمستان و تأمین مداوم انرژی، چالشی بزرگ جهت تأمین مداوم سوخت فسیلی با هزینه بالا محسوب می‌شود.

او گفت: امروزه از فناوری زمین گرمایی برای کاهش هزینه‌های تولید در گلخانه استفاده می‌شود. این انرژی از سیال داغ موجود در اعماق زمین به دست می‌آید.مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد خاطر نشان کرد: این منبع فراوان و تمیز به طور پیوسته و یکنواخت در دسترس است و در حال حاضر در بیشتر کشور‌های پیشرفته، بخار ژئوترمال و آب داغ برای تولید انرژی الکتریکی با کمترین تأثیرات محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرد.رفیعی علاوه بر گرم کردن گلخانه‌ها، گرم کردن حوضچه‌های پرورش ماهی و سیستم‌های گرمایش و سرمایش را از دیگر موارد کاربرد انرژی زمین گرمایی برشمرد.کارشناس باغبانی شهرستان در خصوص ساختار این گلخانه‌ها نیز گفت: ساختار گلخانه ژئوترمال همانند گلخانه معمولی است، اما در زیر گلخانه، تونل‌هایی به عمق ۳/۵ متر حفر می‌شود که دمای آن روی ۲۴ درجه سانتیگراد ثابت است و اگر جریان هوای آن به داخل گلخانه بچرخد دمای گلخانه را ثابت نگه می‌دارد.

مهدی مکوندی افزود: مصرف گاز یک هکتار گلخانه حدود ۷۰ هزار متر مکعب در سال است که با این روش ۳۰ درصد هزینه‌های سوخت کاهش می‌یابد. این در حالیست که هزینه‌های احداث فقط ۱۰ درصد افزایش می‌یابد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر