کد خبر: 1057954
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۳

در جریان برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری که با حضور مقامات بیش از ۸۰ کشور جهان در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، رئیس مجلس شورای اسلامی با رؤسای جمهور، رؤسای مجالس، وزرای خارجه و هیئت‌های نمایندگی ۱۴ کشور دیدار و بر تقویت مناسبات و ارتقای دیپلماسی پارلمانی تأکید کرد.
در جریان این دیدار‌ها اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) هم با دکتر قالیباف دیدار و درباره آخرین تحولات محور مقاومت بحث و تبادل نظر کردند. رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار، با اشاره به پیروزی‌های چشمگیر ملت فلسطین در جنگ سیف‌القدس که در پایان ماه رمضان با رژیم اشغالگر قدس اتفاق افتاد، گفت: پیروزی ملت فلسطین و مجاهدین مقاومت در مبارزه با دشمن تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی را به شما تبریک می‌گویم. وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود تا آزادی سرزمین‌های اشغالی استوار است و موضوعاتی همچون عادی‌سازی و شناسایی صهیونیست‌ها تأثیری بر عزم ما نخواهد داشت.
قالیباف تصریح کرد: صهیونیست‌ها همواره به کمتر از تجزیه کشور‌های اسلامی و تفرقه بین مسلمانان رضایت نمی‌دهند، اما مقاومت ملت فلسطین نقش مهمی در شکست توطئه‌های صهیونیست‌ها دارد. رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقاومت مردم فلسطین در جنگ ۱۲ روزه باعث عزت مسلمین شد، عنوان داشت: آنچه در مناطق اشغالی و غزه اتفاق افتاد، باعث زنده شدن روحیه سلحشوری، مقاومت و مبارزه برای پایان دادن به حاکمیت رژیم صهیونیستی بر سرزمین‌های اشغالی، قدس و مسجدالاقصی است. در این دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با قدردانی از مواضع مؤثر جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم فلسطین در شرایط مختلف گفت: رهبری، مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران، حامی همیشگی ملت فلسطین و محور مقاومت هستند. وی خاطر نشان کرد: ملت فلسطین در جنگ سیف‌القدس نشان داد که تنها راه برای احقاق حق ملت فلسطین و امت اسلامی خط مقاومت و مبارزه با رژیم اشغالگرقدس است و این مسیر را با قدرت و اطمینان ادامه خواهد داد.
توسعه تبادلات اقتصادی ایران با سوریه در دوران جدید
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با حموده صباغ، رئیس مجلس سوریه هم با ابراز خرسندی از سفر هیئت پارلمانی سوریه به کشورمان اظهار داشت: تبادل هیئت عالیرتبه سیاسی و پارلمانی میان دو کشور نشان دهنده عمق روابط راهبردی تهران و دمشق است.
وی اظهار کرد: پیرو سفر هفته گذشته به سوریه تأکید می‌کنم که دولت و پارلمان جدید جمهوری اسلامی ایران دور تازه‌ای از روابط را در سطح عالی‌تر با کشور‌های همسایه بالاخص کشور‌های اسلامی خواهد داشت و در آینده نزدیک شاهد این امر خواهید بود. قالیباف در بخش دیگری از سخنانش گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران و مجلس شورای اسلامی تأکید ویژه‌ای بر توسعه روابط به ویژه تبادلات اقتصادی با دولت سوریه دارند. حموده صباغ رئیس مجلس سوریه نیز در این دیدار گفت: برای من جای بسی افتخار است که بشار اسد شخصاً من را به عنوان نماینده خود برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری به ایران اعزام کرده است. رئیس مجلس سوریه با اشاره به روابط دیرینه میان دو کشور تأکید کرد: روابط میان ملت و دولت سوریه بسیار عمیق است و این مسئله زمینه‌های مناسبی برای گسترش روابط تجاری فراهم می‌آورد.
تأکید بر ارتقای سطح روابط اقتصادی ایران و ترکیه
مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ملی کبیر ترکیه هم که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد. قالیباف در این دیدار با اشاره به کاهش حجم مبادلات اقتصادی دو کشور گفت: اعمال تحریم‌های ظالمانه و همه‌گیری کرونا موجب کاهش قابل توجه سطح مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه شده است، از این رو مقامات دو کشور باید نسبت به توسعه همکاری‌ها و رفع موانع اهتمام ویژه داشته باشند تا سریع‌تر به سطح سابق مبادلات برگردیم. وی رونق بازارچه‌های مرزی و همکاری‌های پولی و مالی را از جمله مهم‌ترین ابزار‌های توسعه‌دهنده همکاری‌های اقتصادی فیمابین برشمرد. قالیباف بر ضرورت تقویت رایزنی‌های سیاسی و همکاری‌های منطقه‌ای ایران و ترکیه تأکید کرد و گفت: همکاری در قالب روند آستانه نشان داد که گفتگو‌های ایران و ترکیه می‌تواند تأمین‌کننده صلح، ثبات و آرامش ملت‌های منطقه باشد، لذا ما از گفتگو‌های منطقه‌ای میان دولت‌ها و مجالس دو کشور استقبال می‌کنیم.
مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ملی کبیر ترکیه نیز در این دیدار با تبریک آغاز به کار دولت سیزدهم در ایران، روابط ایران و ترکیه را فراتر از همسایگی ارزیابی نمود و گفت: روابط ما برادرانه، صمیمانه و فراتر از دوستی‌های دو کشور همسایه است. مصطفی شنتوپ در ادامه افزود: ما از توسعه روابط دوجانبه و همکاری‌های مجالس دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی پارلمانی استقبال می‌کنیم و معتقدیم گفتگو‌های نمایندگان مجالس می‌تواند موجب تسهیل روابط دولت‌های ایران و ترکیه شود. مصطفی شنتوپ در پایان گفت: معتقدیم گفتگو‌های دو کشور مانع از دخالت بیگانگان و تأمین‌کننده منافع مردم منطقه است.
بر اساس این گزارش، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار‌های جداگانه با رئیس‌جمهور افغانستان، رئیس مجلس بلاروس، رئیس مجلس ملی جمهوری ازبکستان، رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان، رئیس مجلس صربستان، رئیس مجلس نیجر، رئیس مجلس قرقیزستان، رئیس مجلس آفریقای‌جنوبی، نایب رئیس مجلس سنای قزاقستان، وزیرخارجه بوسنی و هرزگوین، وزیر خارجه نیکاراگوئه و وزیر فرهنگ غنا دیدار و بر تقویت مناسبات دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار