دانش و دانشگاه
رئیس شبکه تبادل و انتقال فناوری D ۸ از قرارداد ۳۰ میلیون دلاری سرمایه گذاری فناورانه بین کشور‌های مسلمان عضو شبکه دی هشت در حوزه‌های آی سی تی، تجهیزات پزشکی، دارو و انرژی خبر داد.
جمهوری اسلامی ایران بر اساس تازه‌ترین گزارش شاخص جهانی نوآوری در بین کشور‌های منطقه آسیای مرکزی و جنوبی در جایگاه دوم قرار دارد و در ارکان «پیچیدگی بازار»، «خروجی‌های نوآورانه» و «خروجی‌های دانش و فناوری» به ترتیب حائز رتبه‌های ۱۹، ۴۳ و ۵۵ جهانی است.
همایش تبیین سیره و اندیشه اخلاقی، تربیتی مهدوی آیت‌الله ناصری با عنوان «سالک الی الله» صبح روز پنجشنبه ۶ مهرماه در سالن پیامبر اعظم دانشگاه اصفهان برگزار شد.
جایزه نوبل معتبرترین جایزه‌ای است که در حوزه‌های علمی به یک یا حداکثر سه دانشمند به پاس قدردانی از تلاش‌های آن‌ها اهدا می‌شود و اکنون کمتر از یک هفته تا اهدای جوایز نوبل سال ۲۰۲۳ باقی مانده است.
اکونومیست بررسی کرد
نشریه «اکونومیست» با توجه به سوابق تاریخی به بررسی این موضوع پرداخته است که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند دنیای علم را به مانند کاری که نیوتن با کشف جاذبه کرد، متحول کند.
رییس کارگروه علمی پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص)، برگزیدگان جایزه مصطفی (ص) ۲۰۳۰ را پروفسور «احمد حسن» از کشور مصر و پروفسور «امید فرخ زاد» از ایران اعلام کرد و گفت: جایزه این دوره به صورت مشترک به این دو دانشمند برگزیده اعطا می‌شود.
مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با همکاری صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری، شرکت‌های دانش بنیان ایرانی را در اواخر مهرماه به شرق آفریقا اعزام می‌کند.
در آمریکا؛
گروهی از مولفان آمریکایی از جمله مایکل شیبن (برنده جایزه پولیتزر) از شرکت اوپن‌ای آی به دادگاهی در سانفرانسیسکو شکایت کرده اند.
بررسی وضعیت ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های کشور در سال تحصیلی جدید نشان می‌دهد ۸۳ درصد ظرفیت بدون آزمون‌ها همچنان خالی مانده است و دانشگاه‌های بزرگ در پذیرش بدون آزمون سهم بسیار ناچیزی دارند.
مدیر عامل بایدو اعلام کرد بیش از ۷۰ مدل بزرگ زبانی هوش مصنوعی در چین منتشر شده است.