
مدیر کل توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ارزش صادرات محصولات شوینده و بهداشتی در پنج ماه گذشته 61،1 میلیون دلار بوده که این میزان در مدت مشابه سال 87 ، 26 میلیون دلار بوده است.
مهرداد جلالی پور از جمله محصولات شوینده صادره شده در مدت یاد شده را صابون، پودر دستی و ماشینی، شامپو ، خمیر دندان و سایر فرآورده های شستشوی دهان ، عطریات و فرآورده های مخصوص شوینده و اصلاح عنوان کرد.
وی افزود: از مجموع کل آمار صادرات محصولات شوینده، حدود 88،5 درصد از ارزش صادرات را پودر شوینده به خود اختصاص داده است.
مدیر کل توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت ایران میزان تولید پودر شوینده در کشور را حدود 420 هزار تن ذکر کرد و گفت: مصرف این محصول حدود 460 هزار تن است.
جلالی پور تصریح کرد: ظرفیت اسمی صنایع شوینده بین 650 تا 700 هزار تن برآورد شده که با بهره برداری از واحدهای در دست احداث این میزان تا سه سال آینده به 1،2 میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران پیشینه قوی و مساعدی در زمینه صدور صنایع شوینده به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و حوزه قفقاز دارد.
مدیر کل توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت تأکید کرد: ظرفیت بالقوه کارخانجات تولیدی محصولات آرایشی و بهداشتی کشور مازاد بر مصرف داخل بوده و سهم قابل توجهی از این محصولات به آرایش ناخن دست و پا به ارزش 0،19 میلیون دلار، فرآورده برای زیبایی و آرایش و مراقبت پوست و ضد آفتاب به ارزش 10،4 میلیون دلار ، شامپو به ارزش 9،1 میلیون دلار و صابون به ارزش 0،77 میلیون دلار، مواد پاک کننده دهان به ارزش 2،7 میلیون دلار، فرآورده های محصول اصلاح به ارزش 2،4 میلیون دلار و پودرهای بدن و ضد ترشح عرق به ارزش 2،5 میلیون دلار اختصاص دارد.
وی کالاهای عمده صادراتی در گروه کالایی شوینده را شامل شامپوها به ارزش 2،4 میلیون دلار پودر یا مایع لباسشویی دستی به ارزش 50،2 میلیون دلار و صابون رخت شویی به ارزش 5،1 میلیون دلار عنوان کرد.