کد خبر: 950403
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
برخورد جدی با گرانفروشی اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان
در حالی که معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان از نظارت جدی بر فروش اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان خبر داده‌است، اما دبیر انجمن تولیدکنندگان آب معدنی هشدار داده‌است که مراقب افزایش قیمت آب معدنی در آستانه افزایش تقاضا باشید!
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، فریبرز حسامی معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفته‌است: در صورت مشاهده هر گونه تخلف با توجه به موقعیت حساس منطقه با متخلفان بدون هر گونه اغماض و چشم‌پوشی برخورد قانونی می‌شود، اما ظاهراً افزایش تقاضا به جای اینکه فرصت فروش بیشتر را فراهم کند و تولیدکنندگان با درک شرایط فورس ماژور (سیل در چند استان) تلاش خود را برای عبور از بحران به حداکثر برسانند برخی به دنبال افزایش قیمت در این شرایط هستند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران اعلام کرده که تا پایان فروردین ماه هیچ‌گونه افزایش قیمتی در بخش آب معدنی اتفاق نمی‌افتد تا وضعیت همه مؤلفه‌های تأثیرگذار در قیمت این محصول مشخص شود، اما پیش‌بینی کرده‌است با افزایش تقاضا بحران مواد اولیه به افزایش قیمت بینجامد که از هم اکنون باید دولت در این‌باره و تا گذر از بحران سیل برنامه‌ریزی درستی داشته باشد.
پیمان فروهر در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه از بین مؤلفه‌هایی که باعث افزایش قیمت می‌شود، تنها افزایش حقوق و دستمزد مشخص است، از وضعیت قیمت آب معدنی در سال جاری اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت که به دلیل پیشگیری از ایجاد التهاب بعد از تعطیلات نوروز و مشخص شدن سایر مؤلفه‌های تأثیرگذار در تولید و قیمت‌گذاری، انجمن تا پایان فروردین هیچ اقدامی برای افزایش قیمت نخواهد کرد.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به ثبات قیمت‌ها، تصریح کرد: نشانه‌ها حاکی از این است که امسال در همه بخش‌های تولید تورم خواهیم داشت.
فروهر در ادامه با اشاره به اینکه در فصل پاییز و زمستان معمولاً تولید و عرضه صنعت محصولات نوشیدنی و آشامیدنی بیش از ۵۰ درصد افت می‌کند، گفت: از طرف دیگر کاهش تولید در این صنعت منجر به کاهش تقاضای مواد اولیه شده‌است؛ بنابراین در ماه‌های اخیر شاهد بروز بحران افزایش قیمت مواد اولیه نبودیم و دلالانی که باعث افزایش قیمت مواد اولیه این صنعت شده‌بودند، پول خود را از این بخش خارج کردند تا در بازار‌های جذاب‌تر سرمایه‌گذاری کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه تنها یک تولیدکننده مواد اولیه ساخت بطری یعنی پتروشیمی شهید تندگویان در کشور وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود که با ورود به رونق فصلی که از فروردین آغاز می‌شود، بحران‌های تأمین مواد اولیه دوباره ظاهر شود.
به گفته فروهر در ماه‌های گذشته در صنعت آب معدنی التهابی رخ نداد، اما از اواخر اسفند ماه که سیگنال‌های ورود به رونق فصلی دیده می‌شود، التهاب دوباره شروع شد و قیمت مواد اولیه رشد عجیبی داشت و به حدود۲۶هزار و۶۰۰ تومان رسیده و در پی آن عرضه مواد اولیه برای چند روز افزایش یافت که خود محل ابهام است؛ این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد این افزایش قیمت در اردیبهشت یا خرداد امسال اتفاق بیفتد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران همچنین از انجام مکاتباتی با وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در ماه‌های گذشته خبر داد که طی آن نسبت به تکرار اتفاقات سال گذشته و افزایش قیمت مواد اولیه که در سال ۱۳۹۷ به حدود ۲۷ هزار تومان نیز رسیده بود، هشدار داده شده است.

مقصر اصلی کیست؟
فروهر در ادامه همه مؤلفه‌ها از جمله سیاستگذاران، ناظران و دلالان را مقصر بروز مشکلات در صنعت آب معدنی دانست و اظهار کرد: مجموعه‌ای از عوامل باعث ایجاد وضعیت فعلی است و انگشت اتهام ما به هیچ عنوان به سمت یک نفر نیست. وی با اشاره به اینکه پتروشیمی‌ها می‌توانند سیاستگذاری بر قیمت و عرضه در بورس را به نفع تولید تعدیل کنند، تصریح کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی همواره از وزارت صمت خواسته‌اند که به عنوان متولی در سیاست‌ها تجدیدنظر و نظارت‌ها را عمیق‌تر کند که تاکنون این اتفاق نیفتاده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار