کد خبر: 810237
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۷
برنج تراريخته در سال‌هاي 83 و 84 توليد انبوه شده است
کبری فرشچی
«حتي يك درصد برنج‌هاي داخلي هم تراريخته نيستند» ‌اين جمله‌اي است كه پس از انتشار گزارشي مبني بر وجود 48 درصدي برنج تراريخته در بازار مصرف بر اساس يك تحقيق از سوي رئيس سازمان غذا و دارو و دكتر بهزاد قره‌ياضي، مرجع ملي ايمني زيستي و مؤسس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي عنوان شده است. بنا به اعتراف شخص دكتر قره ياضي و مستندي كه از برنج تراريخته توليد شده توسط وي به عنوان يك دستاورد علمي ياد كرده است، برنج تراريخته ايراني در سال‌هاي 83 و 84 توليد انبوه شده است آن هم در شرايطي كه هيچ تأييديه‌اي سلامت اين برنج و ديگر محصولات تراريخته را تأييد نمي‌كند. نكته قابل تأمل اينجاست كه اسنادي مبني بر ارتباط فعالان عرصه تراريخته با بنياد راكفلر وجود دارد.

كشت برنج تراريخته موضوعي است كه طي ماه‌هاي اخير و با بالا گرفتن مناقشات در خصوص توليد و رها‌سازي محصولات تراريخته با تأكيد بر پنبه و برنج كه تكليف قيد شده در سند پشتيبان برنامه ششم توسعه است بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. به باور منتقدان تراريخته‌ها كشت محصولات تراريخته تبعاتي به مراتب بدتر از واردات آنها دارد چراكه علاوه بر مضراتي كه بر سلامت مصرف‌كننده اين محصولات تأثير مي‌گذارد محيط زيست و گونه‌هاي مزيت‌دارمان را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد. از همه مهم‌تر اينكه فناوري نوين توليد و تجارت محصولات تراريخته با تلاش مشترك دو كمپاني مونسانتو و راكفلر كه كمپاني‌هايي صهيونيستي و امريكايي هستند ابداع شده و گسترش پيدا كرده است. اين كمپاني‌ها كه در جنگ جهاني دوم در حوزه سموم و عوامل شيميايي فعاليت داشتند و حتي مشاركت آنها را در پروژه بمب اتم شاهديم بعد از جنگ سخت و وقتي تئوري تازه هنري كيسينجر در كنترل دنيا به وسيله غذا مطرح شد، ‌در حوزه بذرهاي تراريخته وارد ميدان شدند.
  نفوذ غذايي
روش عمل كمپاني‌هاي مونسانتوو راكفلر در دنيا استفاده از تركيب نخبگان سياسي و متخصصان علمي كشورهاي هدف است تا آرايشي از قدرت به نفع محصولات دستكاري‌شده ژنتيكي شكل دهند. اين شركت‌ها عموماً به اين ترتيب عمل مي‌كنند كه براي افراد سياسي منافعي تعريف مي‌كنند و به اين طريق با نفوذ به مراكز قدرت، اهرم‌هاي اجرايي را در اختيار مي‌گيرند. اين كمپاني‌ها براي به‌كارگيري متخصصان علمي با بورسيه و تأمين مالي پروژه‌هاي آنها، به ارتقاي جايگاه و منزلت اجتماعي و سياسي‌شان در كشور هدف مبادرت مي‌ورزند. عمده نفوذ و گسترش محصولات دستكاري ژنتيك از طريق همين افراد پيگيري و اجرا مي‌شود.
 
چگونه پاي تراريخته‌ها به ايران باز شد؟
ورود فناوري دستكاري ژنتيكي محصولات كشاورزي (تراريخته) به ايران به حدود 20 سال قبل باز مي‌گردد. اين فناوري با هدف انجام اصلاحاتي در بخش محصولات كشاورزي به كشور وارد شد. وارد‌كننده فناوري محصولات ترانس ژنيك كشاورزي (تراريخته) به ايران دكتر «بهزاد قره‌ياضي» است. وي اولين و مهم‌ترين فردي است كه طي دو دهه گذشته در سطوح تصميم‌ساز و تأثيرگذار نهادهاي اجرايي راه را براي محصولات تراريخته هموار كرده است. وي در حال حاضر«‌رياست پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران» را به عهده دارد و با حكم وزير كشاورزي عضو رسمي در «كميته صدور مجوز تراريخته» در وزارت جهاد كشاورزي است. علاوه بر اينها سمت رسمي او به‌عنوان «رياست امور پژوهشي و فناوري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور» - با حكم محمدباقر نوبخت –مسئوليت ديگري است كه دكتر قره‌ياضي بر آن تكيه زده است.  سال 84 زماني كه «بهزاد قره‌ياضي» مسئوليت پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي را بر عهده داشت، همراه با فرامرز علي‌نيا، رئيس مؤسسه تحقيقات برنج در مستندي به كشت غيرقانوني گسترده و بدون حصار (غير‌آزمايشگاهي) برنج تراريخته اذعان كردند. دانشنامه مشترك اين دو در «ايري» (مؤسسه زيرمجموعه راكفلر) در خصوص برنج تراريخته بوده و توسط راكفلر تأمين مالي شده است، ضمن اينكه قره‌ياضي در سال جاري در صفحه شبكه اجتماعي خود اذعان كرده اين برنامه در سال 94 ادامه داشته است.
وي همچنين به‌عنوان سرتيم توليد برنج تراريخته طارم مولايي در سال 1997 طي يك مقاله (ISI) در يك مجله معتبر علمي، فرايند توليد برنج تراريخته مذكور را توضيح داده است. همچنين وي در انتهاي اين مقاله از بنياد راكفلر بابت تأمين مالي اين پروژه‌ تشكر كرده است.
 
كشت بدون مجوز برنج تراريخته در سطح انبوه
قره‌ياضي تأكيد مي‌كند: «به جز برنج تراريخته ايراني كه پس از توليد انبوه در سال‌هاي 1383 و 1384 از كشت آن جلوگيري شد، قريب يك دهه است كه برنج تراريخته تنها در سطح چند هزار هكتار در كشور چين كشت مي‌شود، بنابراين با اطمينان كامل مي‌توان گفت به رغم مزاياي متعدد ارقام برنج تراريخته، حتي يك درصد از برنج تراريخته موجود در بازار مصرف كشور تراريخته نيست.» وي مدعي است مجوز رهاسازي اين محصول هم در سال 1382 پس از تأييد آناليز احتمال خطر از سوي دستگاه‌هاي مختلف از سوي قائم مقام پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي صادر شد. اين در حالي است كه معصومه ابتكار رئيس سازمان محيط زيست يكي از اصلي‌ترين مخالفان تراريخته است و اخذ مجوز سازمان محيط زيست براي كشت اين محصولات را الزامي مي‌داند. مهناز مظاهري معاون سازمان محيط زيست با تأكيد بر اينكه اصلاً ارزياب تخصصي تراريخته نداريم، گزارشات و اسناد كشت غيرقانوني محصولات تراريخته را تأييد مي‌كند و از عدم‌وجود هرگونه اسناد ارزيابي خطر درخصوص اين محصولات خبر مي‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار