کد خبر: 776771
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
معمار مشهور عراقي درگذشت
زاها حديد، معمار مشهور عراقي و طراح فاز دوم توسعه برج ميلاد در سن 65 سالگي درگذشت.
محمد صادقی
زاها حديد نام شناخته شده‌اي در معماري جهان به شمار مي‌رود. اين زن معمار عراقي در سال 1950 به دنيا آمد و به دليل اينکه پدرش از مخالفان صدام بود، همزمان با روي کار آمدن ديکتاتور عراق مجبور شد به همراه خانواده اين کشور را ترک کند. وي ابتدا در رشته رياضيات دانشگاه امريکايي بيروت تحصیل کرد و در سال ۱۹۷۲ براي تحصيل به «AA »، مدرسه معماري لندن و مشهورترين مرکز آموزش معماري جهان رفت. حديد معمار و طراح بسياري از سازه‌هاي بزرگ معماري به شمار مي‌رفت.
وي که به تابعيت انگليس درآمده بود، شرکتي در اين کشور به ثبت رساند و توانست از اين طريق در طراحي پروژه‌هاي مهم معماري در اقصي نقاط جهان از جمله ايران شرکت کند. طرح حديد براي فاز دوم توسعه برج ميلاد يکي از طرح‌هاي برگزيده شد، اما هيچ‌گاه فرصت اجراي آن به وجود نيامد. حديد طراح يکي از بزرگ‌ترين هتل‌هاي ايران در تهران است و هميشه پاي ثابت مسابقات طراحي سازه‌هاي بزرگ به شمار مي‌رفت. از مشهورترين آثار زاها حديد، مي‌توان به پروژه‌هايي مثل ايستگاه آتش‌نشاني ويترا در آلمان 1994، ايستگاه قطار سريع‌السير ناپل 2006، قطار هوايي در اتريش 2007 و مرکز ورزش‌هاي آبي لندن، يکي از ورزشگاه‌هاي اصلي المپيک 2010 اشاره کرد.
او آثار مختلفي در کشورهاي ايتاليا، آلمان، اتريش و هنگ‌کنگ ساخته که طراحي و ساخت۹۵۰ پروژه در ۴۴ کشور را به اجرا درآورده است. زاها حديد برنده مدال‌ها و جوايز متعددي در سال‌هاي اخير بوده است. اين معمار عراقي 12 فروردين 95 در پي حمله قلبي درگذشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار