احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درخصوص قدرت گیری گروه تروریستی داعش در لیبی به خبرنگار فرجام گفت: داعش در جایی رشد می کند که حکومت منظم و مرکزی وجد نداشته باشد که لیبی در حال حاضر این ویژگی را دارد.
وی با بیان اینکه برخی گروه های اسلام گرا در لیبی برای دریافت پول و سلاح اعلام می کنند که به داعش وفادارند، تاکید کرد: پس از سقوط قزافی، حکومت به دست ملی گراها و اسلام گراها افتاد؛ اما آنها نتوانستند تاکنون حکومت واحد و مرکزی تشکیل دهند.
بخشایش اضافه کرد: گروه هایی که در آن زمان همه علیه قذافی مبارزه می کردند، حالا با یکدیگر دچار اختلاف شده و شعبه شعبه شدند و نتوانستند اسلحه ها را از دست مردم قبایل بگیرند و در حال حاضر به جان هم افتادند.
وی با اشاره به اینکه داعش در خلا قدرت آمریکا در عراق و بعد در سوریه به وجود آمد، خاطر نشان کرد: بیشترین جذابیت این گروه بحث جهاد نکاح و اسلحه دادن به دست زنان و مردان است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه داعش برای کنترل و مهار ایران توسط آمریکا به وجود آمد، خاطر نشان کرد: آمریکا در جنگ عراق و ایران نیز سیاست مهار دوگانه را در پیش گرفت؛ از طرفی مک فارلین را برای فروش اسلحه به ایران فرستاد و از طرف دیگر به عراق اسلحه و پول می داد و نمی خواست هیچ کدام پیروز جنگ باشند.
بخشایش با اشاره به اینکه در حال حاضر آمریکا از اهرم داعش برای مهار ایران استفاده می کند، اضافه کرد: سردار سلیمانی می گوید: در عراق، داعشی ها به راحتی از کنار پادگان آمریکایی ها عبور می کنند؛ بدون آنکه دستگیر شوند.
وی در خاتمه گفت: زمانی که در مذاکرات و توافق کار جلو می رود و پیشرفت می کند، آمریکا داعش را بیشتر محکوم می کند؛ اما وقتی در موضوع توافق کمی دچار چالش و اختلاف می شویم، تحرکات داعش بیشتر می شود.