کد خبر: 714308
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
بعضي كلاهبرداران كه سوابق سوء مجرمانه در داخل كشور دارند و به دليل اين سوابق در صورت ورود به كشور بازداشت و روانه زندان مي‌شوند...
بعضي كلاهبرداران كه سوابق سوء مجرمانه در داخل كشور دارند و به دليل اين سوابق در صورت ورود به كشور بازداشت و روانه زندان مي‌شوند، اين روزها دوبي يعني دروازه تجارت ايران با دنياي خارج را به عنوان «شكارگاه» خود برگزيده‌اند.
به گزارش فارس، به‌رغم آنكه قرار بود مناطق آزاد اقتصادي به خصوص جزاير ايراني خليج‌فارس تبديل به مراكز اصلي تجارت و توليد و صادرات محصولات ايراني در منطقه شوند، شيخ‌نشين‌هاي امارات با كمك مشاوران غربي كنترل تجارت در منطقه را از چنگ بنادر ايراني خارج كردند، به همين دليل نيز بسياري از ايراني‌ها براي سامان دادن يك تجارت موفق تلاش مي‌كنند حتماً دفتري در يكي از اين شيخ‌نشين‌ها به خصوص در دوبي كه ثبت شركت در آن روند بي‌نهايت آساني دارد در اختيار بگيرند.
 
اين روند، بعد از تشديد تحريم‌ها عليه كشورمان سرعت بيشتري گرفته و دوبي به عنوان مقصد اول تجار ايراني فعال در داد و ستد خارجي كشورمان تبديل شده است. در اين شرايط، به خصوص پس از تشديد تحريم‌ها عليه كشورمان بازار كلاهبرداري و سوء‌استفاده از موقعيت خاص تاجران ايراني در اين شيخ نشين هم رونق گرفته است. نكته جالب اينجا‌ست كه اين سوءاستفاده منحصر به تجار تازه وارد به امارات نيست و بعضاً تجار با سابقه و معتبر نيز از كلاهبرداران حرفه‌اي كه متأسفانه اغلب مليت ايراني نيز دارند فريب مي‌خورند.
 
اين كلاهبرداران در بسياري از موارد سوابق سوء مجرمانه در داخل كشور دارند و به دليل اين سوابق در صورت ورود به كشور بازداشت و روانه زندان مي‌شوند، به همين دليل دوبي را كه در واقع دروازه تجارت ايران با جهان محسوب مي‌شود به عنوان «شكارگاه» خود برگزيده‌اند.
بعضي از اين افراد در پرونده‌هاي بزرگ مفاسد اقتصادي مانند مفاسد نفتي نقش داشته‌اند و به دليل تلاش براي حفظ روابط اقتصادي با مجموعه‌هاي بزرگ داخل ايران در دوبي ساكن شده‌اند و بعضي ديگر در پرونده‌هاي كوچك‌تري درگير بوده‌ و پس از گريختن از ايران به دنبال شكارهاي ديگري مي‌گردند.
 
يكي از ترفندهاي معمول اين افراد جلب اعتماد كامل تجار و فعالان اقتصادي ايراني به شيوه‌هاي متعدد و متنوع از جمله معرفي خود به عنوان يكي از افراد مرتبط و معتمد نهادهاي مهم ملي و صاحب صلاحيت‌هاي ويژه در ايران است. آنها به بهانه دريافت تابعيت امارات و ديگر كشورها براي مديران و تجار يا وصول مطالبات آنها از افراد و شركت‌هاي طرف قرارداد مدارك مختلفي را از آنها دريافت مي‌كنند تا به موقع بتوانند از اين مدارك به نفع خود سوء‌استفاده كنند.
 
تجاري كه به اين كلاهبرداران به ظاهر موجه اعتماد مي‌كنند، به آنها اجازه دسترسي به اطلاعات مربوط به شركت‌ها، تجارت، مطالبات و ديگر موارد حساس شغلي خود را مي‌دهند و اين دسترسي در واقع كليد ورود كلاهبرداران حرفه‌اي به زندگي شغلي آنها و سوءاستفاده از موقعيت آنها محسوب مي‌شود.
 
يكي از اين كلاهبرداران كه داراي سوابق سوء كيفري در پرونده مشهور به «آهني‌ها» در اصفهان بوده، در سال 83 پيش از دستگيري از كشور فراري و در دوبي ساكن شده است. وي كه متولد سال 1359 است در پرونده ياد شده متهم به گشايش اعتبار با استفاده از اسناد جعلي به مبلغ 98 ميليون دلار است و حكم بدوي مربوط به محكوميت وي و ديگر همدستانش متأسفانه با تأخير بسيار زياد در سال 89 صادر شده است. اين حكم از آن زمان در دادگاه تجديد نظر قرار دارد و هنوز درباره آن اتخاذ تصميم نشده است.
 
اما وي كه از سوي قربانيان خود «كركس دوبي» خوانده مي‌شود، با جلب اعتماد تعدادي از تجار و حتي نمايندگان شركت‌هاي بسيار معتبر تجارت محصولات پتروشيمي در دوبي، انواع وكالت‌نامه‌ها را از آنها براي به سرانجام رساندن معاملاتي كه دچار مشكلاتي شده بودند گرفته و از اين وكالت‌نامه‌هاي رنگارنگ به شكل گسترده‌اي به نفع خود بهره برده است.
 
وي پس از شناسايي خريدار يكي از محموله‌هاي پتروشيمي ايران در امارات و نزديك شدن به وي، يك دعواي حقوقي صوري با شركت فروشنده را از جانب وي سامان داده و سپس با استفاده از وكالت‌نامه‌هايي كه پيش از آن از فروشنده اخذ كرده بود، وكيل شركت فروشنده را كه دعواي حقوقي را به نفع فروشنده تقريباً به پايان رسانده بود عزل كرده و وكيل ديگري را به جاي وي منصوب مي‌كند تا بتواند كل محموله را با كمك خريدار تصاحب كند يا بابت بازگرداندن پول محموله باج بزرگي از شركت فروشنده بگيرد.
 
نكته جالب اينجاست كه اين كلاهبردار حرفه‌اي دفتر كار شخصي ندارد و تحت پوشش دفاتر حقوقي و وكالت و با جلب اعتماد آنها فعاليت مي‌كند. در واقع دفتر كار كركس دوبي در صندوق عقب خودروي مرسدس بنز سفيدرنگ وي قرار دارد. طيف وسيعي از فعالان اقتصادي ايراني مستقر در دوبي از وكلا تا تجار با سابقه و نمايندگان شركت‌هاي معتبر ايراني در زمره طعمه‌هاي اين فرد و افراد مشابه وي قرار دارند. يكي از شگردهاي معمول اين فرد ترساندن طرف‌هاي معامله به بهانه تحريم يا نقض قوانين و مقررات امارات است تا با خروج آنها از امارات بدون دغدغه بتواند در غياب آنها پرونده‌هاي مختلف را به نفع خود به پايان برساند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار