رئيسكل گمرك ايران با تأكيد بر اينكه ميوههاي خارجي موجود در بازار به صورت رسمي وارد كشور نشده، گفته است: هيچ سيب، پرتقال و نارنگياي در طول امسال وارد نشده و وارداتي در اين خصوص صورت نگرفته است.
به گزارش «جوان» مسعود كرباسيان با بيان آنكه ميوههاي ممنوعه قطعاً به صورت غيررسمي وارد كشور شده است، افزود: از آنجا كه ثبت سفارشي توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاري در زمينه واردات ميوه انجام نشده، گمرك نيز وارداتي در زمينه ميوه در اين سال نداشته است.
وي با تأكيد بر اينكه واردات انواع ميوه از سوي وزارت جهادكشاورزي ممنوع شده است، افزود: گمرك هم به عنوان سازمان مسئول واردات و صادرات كشور كالايي كه داراي ثبت سفارش نباشد و واردات آن نيز ممنوع باشد، ترخيص نميكند. معاون وزير اقتصاد با اشاره به وجود ميوههاي قاچاق در كشور اظهار داشت: براي مشخص شدن وضعيت ميوههاي قاچاق و حجمي كه در بازار موجود است بايد نهادهاي ذيربط بررسيهاي لازم را انجام دهند زيرا گمرك واردات ميوه ثبتنام نكرده است. رئيس كل گمرك ايران تصريح كرد: براي بررسي وضعيت ميوه بهتر است تعزيرات و واحدهاي نظارتي به واحدها سركشي كنند تا با درايت هميشگي خود، حجم ميوه وارد شده به بازار مشخص شود.
يادآور ميشود، براساس آمار رسمي گمرك از فروردين ماه تا بهمن ماه سال جاري 8/416 هزار تن موز به ارزش 5/370 ميليون دلار به صورت رسمي وارد كشور شده است.