کد خبر: 644540
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۴
در نمايشگاه كتاب و در واكنش به سخنان رئيس‌جمهور عنوان شد
يك نماينده مجلس: مشاوران فرهنگي روحاني با مشاوره غلط به شخصيت رئيس‌جمهور لطمه مي‌زنند
محمدصادق عابديني

دكتر حداد عادل معتقد است درباره مميزي كتاب، هم بايد مردم نظارت داشته باشند و هم دولت كه منتخب مردم است.

به گزارش«جوان»، روز گذشته دكتر حداد عادل نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و رئيس فرهنگستان زبان فارسي از نمايشگاه كتاب تهران بازديد كرد. در اين بازديد حداد عادل به سؤالات خبرنگاران در مورد مسائلي چون مميزي كتاب و مستند «من روحاني هستم» پاسخ داد. وي در پاسخ به سؤالي در مورد مستند «من روحاني هستم» برخلاف بسياري از سياستمداران حامي دولت كه در عين اذعان به نديدن مستند، آن را تقبيح كرده‌اند، گفت: مستند «من روحاني هستم» را نديدم و چون نديدم اظهارنظري نمي‌كنم.

حضور دكتر حداد عادل به عنوان رئيس فرهنگستان زبان فارسي كه خود از نويسندگان و علاقه‌مندان به كتاب است در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، باعث شد تا سؤالاتي درباره مميزي كتاب از وي پرسيده شود. مميزي كتاب يكي از مباحثي بود كه دكتر روحاني در افتتاحيه نمايشگاه كتاب به آن اشاره كرد. رئيس‌جمهور پيرامون مميزي معتقد است كه «بهترين مميزان كتاب وجدان و افكار عمومي جامعه هستند و اعمال مميزي نه از سوي دولت و وزارت ارشاد بلكه بايد از سوي مردم باشد.» اين سخنان واكنش حداد عادل را در پي داشت.

وي درباره اينكه مردم بهترين مميزان كتاب هستند، گفت: اين حرف درست است كه مردم بايد بر توليد كتاب خودشان نظارت داشته باشند اما دولت هم منتخب مردم است و پاسدار ارزش‌هاي آنها به شمار مي‌آيد. اگر وزارت ارشاد هم كار مميزي انجام مي‌دهد در واقع كاري را مي‌كند كه مردم دوست دارند.

وي افزود: به اعتقاد من هر دو جنبه مميزي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد يعني هم كتاب در وزارت ارشاد بررسي شود و هم مردم بر آن نظارت كنند. البته مميزي بايد عاقلانه و حكيمانه و اصولي باشد. نبايد به صرف يك كلمه به كتابي اجازه انتشار داد يا نداد. شايد كتابي داشته باشيم كه در آن عبارت خلافي نباشد اما فسادبرانگيز باشد. اما ممكن است كتابي مانند ديوان حافظ هم داشته باشيم كه پر است از باده و شراب اما فسادي نداشته باشد.

سخنان رئيس‌جمهور مبني بر واگذاري مميزي بر عهده مردم كه پيش از اين نيز به نحو ديگري از سوي وزير ارشاد عنوان شده بود، واكنش‌هاي زيادي را به همراه داشته است. به خصوص اينكه نظر فقهي امام خميني (ره) درباره مميزي به صورت صريح بر نظارت بر محتواي كتاب‌ها دلالت دارد.

دولت يازدهم از ابتداي فعاليت خود نسبت به مميزي كتاب رويكرد متفاوتي نسبت به دولت پيشين داشته است به طوري كه با وجود قانون مميزي، وزير ارشاد در سخناني خواستار واگذاري مميزي كتاب به خود ناشران و ايجاد مميزي بعد از نشر شد كه با ايرادات زيادي كه از نشر محتوايي و اجرايي به آن وارد آمد، جنتي از موضع خود عقب‌نشيني كرد.

سخنان دكتر روحاني در مراسم افتتاحيه نمايشگاه كتاب، آغاز دوباره‌اي بر مسئله مميزي كتاب شد. اين بار رئيس‌جمهور خواستار واگذاري مميزي كتاب به خود مردم شد.

نظر رئيس‌جمهور با انتقاد كميسيون فرهنگي مجلس روبه‌رو شد. حجت‌الاسلام سيد علي طاهري، سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس در اين باره گفت: اين حرف آقاي رئيس‌جمهور در مورد مميزي كتاب خلاف قانون است و اگر بنا بود ما هر كاري را بر عهده مردم بگذاريم، اين سؤال پيش مي‌آيد كه مردم اصلاً براي چه نظام را تشكيل دادند!

نماينده مردم گرگان در مجلس شوراي اسلامي افزود: به نظر مي‌رسد برخي از افرادي كه به آقاي رئيس‌جمهور مشاوره مي‌دهند، مشاوره آنها خيرخواهانه نيست و اگر اين روال ادامه پيدا كند، ممكن است اين افراد به شخصيت وي لطمه بزنند و محبوبيتي كه سبب رأي‌آوري وي شده از بين برود و آقاي روحاني بايد دقت بيشتري را در مورد مشاوران خود داشته باشد.

پيش‌كشيدن بحث مميزي كتاب در زماني كه مسائل عمده فرهنگي كشور هنوز لاينحل باقي مانده‌اند، درستي نظر نماينده مردم گرگان را بيشتر نمايان مي‌كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار